کتاب ورای تصویر
معرفی کتاب ورای تصویر
کتاب ورای تصویر نوشتۀ ماری هلن لافون با ترجمۀ پری جدیدی و ویرایش فاطمه آزادی احمدآبادی در انتشارات اوغوزخان چاپ شده است. این کتاب دربارۀ زندگی یک زن است که از طریق بررسی عکسهای قدیمی خانوادگی، به کشف رازهای گذشته میپردازد. ماری هلن لافون جوایز ادبی متعددی از جمله جایزه فمینا را دریافت کرده است.
درباره کتاب ورای تصویر
ورای تصویر رمانی است که داستان زنی را روایت میکند که پس از مرگ مادرش، به بررسی آلبوم عکسهای خانوادگی میپردازد. در این رمان، راوی که نامش ذکر نشده، با نگاه کردن به عکسهای قدیمی، سفری به گذشته خود و خانوادهاش آغاز میکند. او در این مسیر، به کشف حقایق و رازهایی میرسد که تا آن زمان از آنها بیخبر بوده است. لافون با استفاده از این روایت، به بررسی مفاهیمی چون حافظه، هویت و روابط خانوادگی میپردازد.
کتاب با سبکی موجز و دقیق نوشته شده است. لافون از توصیفات عکسها به عنوان نقطه شروعی برای کاوش در خاطرات و احساسات راوی استفاده میکند. این روش روایت، به خواننده اجازه میدهد تا همراه با راوی، لایههای مختلف داستان را کشف کند.
یکی از موضوعات اصلی کتاب، بررسی نقش عکسها در شکلگیری خاطرات و درک ما از گذشته است. لافون نشان میدهد که چگونه عکسها میتوانند هم به عنوان ابزاری برای یادآوری و هم به عنوان وسیلهای برای پنهان کردن حقایق عمل کنند.
رمان همچنین به موضوع روابط خانوادگی، به ویژه رابطه مادر و دختر میپردازد. راوی در طول داستان، با بررسی عکسها، به درک عمیقتری از شخصیت مادرش و پیچیدگیهای رابطهشان میرسد. لافون در این کتاب، مرز بین واقعیت و خیال را مبهم میکند. او نشان میدهد که خاطرات ما همیشه دقیق نیستند و گاهی آنچه به یاد میآوریم، ترکیبی از واقعیت و تصورات ماست.
کتاب ورای تصویر را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای علاقهمندان به ادبیات معاصر فرانسه و خوانندگانی که به موضوعاتی چون حافظه، هویت و روابط خانوادگی علاقه دارند، مناسب است.
رمان فرانسوی که خیلی خوب ترجمه شده بود. داستان جالبی هم داره