کتاب چرا کسی قبلا اینارو بهم نگفت؟
معرفی کتاب چرا کسی قبلا اینارو بهم نگفت؟
کتاب الکترونیکی چرا کسی قبلاً اینها را بهم نگفت؟ نوشتۀ دکتر جولی اسمیت با ترجمۀ سیده ژاله موسوی نصر در انتشارات کهکشان دانش چاپ شده است. این کتاب راهنمایی عملی برای تقویت سلامت روان در زندگی روزمره است که با زبان ساده و بر پایۀ دانش روانشناسی بالینی نوشته شده و به خواننده کمک میکند در مواجهه با فراز و نشیبهای زندگی، به ابزارهای مؤثر و قابلاستفاده دسترسی داشته باشد.
درباره کتاب چرا کسی قبلاً اینها را بهم نگفت؟
این کتاب مجموعهای از مهارتها، نکتهها و تمرینهای روزمره برای تقویت خودآگاهی، تنظیم احساسات، کنار آمدن با اضطراب، شک به خود، رنج عاطفی و دیگر چالشهای روانی رایج است. نویسنده، که خود روانشناس بالینی با بیش از ده سال سابقه است، تجربهاش را از جلسات درمانی و همچنین تعامل گستردهاش در شبکههای اجتماعی در قالب این کتاب گردآورده تا مخاطبان بدون نیاز به حضور در جلسۀ درمانی، به آگاهی لازم برای درک و مدیریت وضعیت ذهنی خود دست یابند. کتاب در قالب ۸ بخش اصلی تنظیم شده که هر کدام به یکی از حوزههای روانی و هیجانی مانند بدخلقی، انگیزه، اندوه، ترس، استرس و معنای زندگی میپردازد. رویکرد کتاب آموزشمحور است و بهجای تمرکز بر گذشته یا تحلیل عمیق روانکاوانه، راهکارهایی ساده، گامبهگام و علمی ارائه میدهد که در زندگی روزمره قابل استفادهاند. این کتاب برخلاف بسیاری از کتابهای خودیاری که تلاش میکنند نسخهای واحد برای همه ارائه دهند، تأکید دارد که مهارتها ابزارند، نه درمان قطعی، و هرکس بسته به موقعیت و نیاز خود میتواند از آنها بهره بگیرد.
جولی اسمیت با زبانی شخصی و روایی، مفاهیم را از دل تجربههای بالینی و انسانی خود بیرون کشیده و آنها را بهگونهای نوشته که خواننده بتواند بهسرعت با آنها ارتباط برقرار کند. به گفته خودش، هدف کتاب کمک به کسانی است که نمیدانند چگونه با احساسات دردناک یا شرایط سخت کنار بیایند، اما حاضرند مسئولیت زندگی خود را برعهده بگیرند. دکتر جولی اسمیت روانشناس بالینی اهل بریتانیاست که در دهه گذشته فعالیت حرفهایاش را در قالب درمان، آموزش و تولید محتوای روانشناسی دنبال کرده است. او اولین روانشناسی بود که از تیکتاک به عنوان بستری برای آموزش سلامت روان استفاده کرد. محتواهای او میلیونها بازدید داشتهاند و او را در فهرست تأثیرگذارترین چهرههای دیجیتال در حوزۀ سلامت روان قرار دادهاند. جولی اسمیت در رسانههای بینالمللی مانند BBC، CNN، و The Times حضور داشته است.
کتاب چرا کسی قبلاً اینها را بهم نگفت؟ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
مطالعۀ این کتاب برای کسانی مناسب است که به دنبال راهکارهایی کاربردی برای تقویت تابآوری، سلامت روان، مقابله با اضطراب و پیشرفت شخصی هستند. همچنین کسانی که به محتوای روانشناسی در قالب ساده و قابل اجرا علاقهمندند، مخاطبان اصلی آن هستند.
بخشی از کتاب چرا کسی قبلاً اینها را بهم نگفت؟
«همه بدخلقیها ناشی از تشنگی نیست، ولی هنگام پرداختن به بدخلقی باید بدانیم که در سر ما نیست. بلکه در وضعیت بدن، روابط، گذشته و زمان حال، شرایط زندگی و سبک زندگی شما است. در هر کاری که انجام داده یا نمیدهید، رژیم غذایی و افکار، حرکات و خاطرات شما است. احساس، محصول مغز شما نیست.
مغز شما مدام کار میکند تا بدانید چه اتفاقاتی میافتد. ولی فقط چند نشانه برای کار کردن دارد. اطلاعات را از بدن میگیرد (مثل ضربان قلب، تنفس، فشار خون، هورمونها). اطلاعات را از حواس- چیزی که دیده، شنیده، لمس، چشیده و بو میکنید میگیرد. اطلاعات را از اعمال و افکار شما میگیرد. نشانهها را با خاطرات وقتی حس مشابهی در گذشته داشتید کنار هم قرار داده و توصیه میکند، بهترین حدس در مورد اتفاق افتاده و کاری که باید برای آن انجام دهید. این حدسیات گاهی به عنوان عواطف یا خلقوخو احساس میشوند. معنایی که ما از عواطف و نحوه پاسخ به آن ایجاد میکنیم، اطلاعات را به بدن و ذهن در مورد کاری که بعد باید انجام دهیم میفرستد. بنابراین در بحث تغییر خلق و خو، ورودی خروجی را تعیین میکند.»