معرفی کتاب آشنایی با قرآن کریم برای نوجوانان: شرح و ترجمهی جزء بیستم
«آشنایی با قرآن کریم برای نوجوانان: شرح و ترجمهی جزء بیستم» نوشتهی فرزانه زنبقی(-۱۳۳۷) شرح و ترجمهی جزء بیستم قرآن کریم(آیات ۵۶ الی ۹۳ سورهی نمل، آیات ۱ الی ۸۸ سورهی قصص و آیات ۱ الی ۴۵ سورهی عنکبوت) برای نوجوانان است. این کتاب آیات جزء بیستم را به ترتیب عنوان کرده و به شرح و تفسیر این آیات به زبانی روان میپردازد.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
در روزگاران قدیم، پادشاهان مصر را فرعون مینامیدند. حضرت موسی (ع) در زمان رامسس دوم به دنیا آمد. رامسس فرعونی، بسیار ستمگر بود و مردم را به دو دسته تقسیم کرده بود: دسته اول قبطیان، که مردم سرزمین مصر بودند و تمام امکانات و شغلهای مهم و ثروت در دست آنان بود. دسته دوم سبطیان، یعنی قوم بنیاسرائیل که به صورت برده، زیر دست آنان بودند و در فقر و بدبختی زندگی میکردند.
یک شب فرعون در خواب دید که شعلهی آتشی از بیتالمقدس برخاست و تمام خانههای مصر را فراگرفت. خانههای قبطیان سوخت ولی خانههای بنیاسرائیل سالم ماند. فرعون از خوابگزاران خواست که خوابش را تعبیر کنند و آنان گفتند: «پسری از بنیاسرائیل متولد میشود که حکومت تو را نابود میسازد.»
فرعون برای پیشگیری از این حادثه، دستور داد که نوزادان پسر قوم بنیاسرائیل را بکشند و دختران را برای خدمتکاری و کنیزی زنده نگهدارند. اما خداوند میخواست قوم بنیاسرائیل را از ستم فرعونیان نجات دهد و آنان را وارثان آن سرزمین قرار دهد و به فرعونیان آنچه را که از آن میترسیدند، یعنی حکومت یکی از فرزندان قوم بنیاسرائیل را نشان دهد؛ بنابراین، موسی (ع) به دنیا آمد.
داستان، در قرآن چنین آمده است:
به نام خداوند بخشندهی مهربان
طا، سین، میم؛ این است آیات کتاب روشنگر. ما اخبار موسی و فرعون را برای مردمی که ایمان میآورند به حق بر تو میخوانیم. به راستی، فرعون در زمین، بلند پروازی کرد و مردم آن را طبقه طبقه قرار داد. گروهی از آنان را ضعیف کرد. پسرانشان را میکشت و زنانشان را زنده نگه میداشت. به راستی او از بدکاران بود. و ما خواستیم بر کسانی که در زمین ضعیف شده بودند منت بگذاریم و آنان را پیشوایان قرار دهیم و آنان را وارثان قرار دهیم و در زمین به آنان امکانات بدهیم و به فرعون و هامان و سپاهیانشان آنچه را که از آن میترسیدند نشان دهیم.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب آشنایی با قرآن کریم برای نوجوانان: شرح و ترجمهی جزء بیستم و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
نام کتاب
آشنایی با قرآن کریم برای نوجوانان: شرح و ترجمهی جزء بیستم