کتاب آشنایی با قرآن کریم برای نوجوانان: شرح و ترجمهی جزء نوزدهم
خواندن نظراتمعرفی کتاب آشنایی با قرآن کریم برای نوجوانان: شرح و ترجمهی جزء نوزدهم
«آشنایی با قرآن کریم برای نوجوانان: شرح و ترجمهی جزء نوزدهم» نوشتهی فرزانه زنبقی(-۱۳۳۷) شرح و ترجمهی جزء نوزدهم قرآن کریم(آیات ۲۱ الی ۷۷ سورهی فرقان، آیات ۱ الی ۲۷۷ سورهی شعرا و آیات ۱ الی ۵۵ سورهی نمل) برای نوجوانان است. این کتاب آیات جزء نوزدهم را به ترتیب عنوان کرده و به شرح و تفسیر این آیات به زبانی روان میپردازد.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
حضرت موسی(ع) پس از ده سال زندگی در کنار حضرت شعیب (ع)، تصمیم گرفت به مصر بازگردد. او در کنار این پیامبر بزرگ، تعالیم الهی دید، چوپانی کرد و در صحرا به راز خلقت اندیشید و حالا با کولهباری از علم و تجربه میخواست همراه خانوادهاش به شهر خود بازگردد. با شعیب (ع) خداحافظی کرد و راه بیابان را به سوی مصر در پیش گرفت. شب شد، سرما و تاریکی آزار دهنده بود. موسی (ع) احساس کرد راه را گم کرده است و نمیدانست از کدام سو باید برود. سرگردان به هر طرف نگاه میکرد. ناگهان چشمش به نوری افتاد که از دور پیدابود. گمان کرد کمی دورتر از آنان، آتشی روشن است. اما این نور را فقط او میدید. به همین دلیل به خانوادهاش گفت: «همین جا بمانید تا من بروم و شعلهای از آن آتش برایتان بیاورم که گرم شوید؛ شاید هم بتوانم راه را پیدا کنم.» اما وقتی به نزدیکی آتش رسید، فهمید که آتشی معمولی نیست؛ بلکه نوری است که او را به پیامبری دعوت میکند. ماجرا در قرآن چنین آمده است:
هنگامی که موسی به خانوادهاش گفت: من آتشی میبینم. به زودی برای شما خبری از آن میآورم یا شعله آتشی برایتان میآورم تا گرم شوید. و هنگامی که به آن رسید، ندا داده شد: آن که در آتش است و آن که اطرافش است مبارک است و منزه است خدا، پروردگار جهانیان. ای موسی! به راستی که او، منم. خدای شکستناپذیر حکیم.
الماس و عسل
محمد زمانی