کتاب بمباران هیروشیما
معرفی کتاب بمباران هیروشیما
کتاب بمباران هیروشیما (?What Was the Bombing of Hiroshima) نوشته جس برالیه با تصویرگری تیم فولی و ترجمه محمدرضا افضلی روایتی مرحلهبهمرحله از یکی از تکاندهندهترین رخدادهای قرن بیستم ارائه میدهد. این کتاب که نشر فنی ایران (کتابهای نردبان) آن را منتشر کرده است در قالب مجموعهی کی؟ چی؟ کجا؟ به سراغ جنگ جهانی دوم، ساخت بمب اتمی و بمباران شهرهای هیروشیما و ناگازاکی رفته است. متن کتاب همراه با نقشهها، طرحها و تصاویر متعدد پیش میرود و هم تاریخ جنگ را توضیح میدهد، هم سازوکار بمب اتمی و پیامدهای انسانی و زیستمحیطی آن را. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب بمباران هیروشیما اثر جس برالیه
کتاب بمباران هیروشیما بخشی از مجموعهی «کی؟ چی؟ کجا؟» است و جس برالیه در آن با تکیه بر روایت تاریخی، تصویر، نمودار و خط زمان، بمباران اتمی هیروشیما و ناگازاکی را در بستر وسیعتری از تاریخ ژاپن و جنگ جهانی دوم قرار داده است. نویسنده از قرنهای دور و ساختار سیاسی ژاپنِ شوگونها و ساموراییها شروع کرده است، به دورهی گسست از جهان غرب و سپس گشودهشدن درها با ورود کشتیهای متیو پری میرسد و بعد شکلگیری قدرت نظامی و صنعتی ژاپن را دنبال میکند.
در کتاب بمباران هیروشیما فصلها بهصورت منظم پیش میروند: از ژاپن و جنگ جهانی دوم تا پروژهی منهتن، لحظهی تصمیمگیری، بمباران هیروشیما، سرگذشت بازماندهها، پایان جنگ و در نهایت عواقب ماجرا. در فصل پروژهی منهتن، روند ساخت بمب اتمی، نقش دانشمندانی مثل اینشتین و آپنهایمر، جابهجایی آزمایشگاهها به اوکریج، هنفورد و لاسآلاموس و مفهومهایی مثل شکافت هستهای و تفاوت آن با همجوشی توضیح داده شده است.
کتاب بمباران هیروشیما در فصلهای میانی به روز بمباران، جزئیات پرواز انولا گی، ویژگیهای بمب پسر کوچک، ابعاد انفجار، موج گرما، تلفات اولیه و اثرات پرتوهای رادیواکتیو میپردازد و سپس با روایتهای شخصی بازماندگان، تصویر ملموستری از رنج انسانی ارائه کرده است. در فصلهای پایانی، پیامدهای سیاسی و نظامی ماجرا، آغاز جنگ سرد، مسابقهی تسلیحاتی، پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای، و همچنین بازسازی ژاپن، شکلگیری پارک و موزهی صلح هیروشیما و نمادهایی مثل گنبد بمب اتمی و درناهای کاغذی شرح داده شده است.
خلاصه کتاب بمباران هیروشیما
کتاب بمباران هیروشیما به قلم جس برالیه روندی پیوسته از «چگونه به آن روز رسید» تا «بعد از آن چه شد» را ترسیم کرده است. ابتدا تاریخ سیاسی و اجتماعی ژاپن، تبدیلشدن آن به قدرت نظامی، کمبود منابع و گسترشطلبی در آسیا و درگیری با آمریکا توضیح داده میشود. سپس حملهی پرل هاربر، ورود آمریکا به جنگ جهانی دوم و تصمیم روزولت برای آغاز پروژهی منهتن و ساخت بمب اتمی روایت شده است.
در ادامه کتاب بمباران هیروشیما سازوکار بمب اتمی، آزمایش صحرای نیومکزیکو، بحثهای سیاسی پیرامون استفاده از بمب، نقش ترومن و دو گزینهی عملیات سقوط یا بمباران اتمی تشریح میشود. بعدتر متن به صبح ششم اوت ۱۹۴۵، پرواز انولا گی، انفجار بمب بر فراز هیروشیما، ویرانی شهر، مرگ فوری دهها هزار نفر و بیماریهای ناشی از تابش در ماهها و سالهای بعد میرسد. سرگذشت بازماندگان، بمباران ناگازاکی، تسلیم ژاپن، اشغال و بازسازی کشور، آغاز جنگ سرد و تلاشهای جهانی برای محدودکردن سلاحهای هستهای، مسیر کتاب را تا امروز ادامه میدهد.
چرا باید کتاب بمباران هیروشیما را بخوانیم؟
کتاب بمباران هیروشیما تصویری فشرده اما چندلایه از پیوند علم، سیاست و سرنوشت انسانها ارائه میدهد. خواننده با تاریخ ژاپن، جنگ جهانی دوم، سازوکار بمب اتمی و تجربهی زیستهی بازماندگان آشنا میشود و در عین حال با مفاهیمی مثل مسابقهی تسلیحاتی، جنگ سرد، انرژی هستهای و جنبشهای صلح روبهرو میشود.
خواندن کتاب بمباران هیروشیما را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
کتاب بمباران هیروشیما به نوجوانانی پیشنهاد میشود که به تاریخ جنگ جهانی دوم، ژاپن، فناوری هستهای و پیامدهای انسانی جنگ علاقه دارند. همچنین به معلمان مطالعات اجتماعی و تاریخ که بهدنبال متنی تصویری و منظم برای توضیح بمباران اتمی و عواقب آن برای دانشآموزان هستند، توصیه میشود.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب بمباران هیروشیما و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب: | بمباران هیروشیما |
| شابک: | ۹۷۸۶۰۰۴۷۷۷۸۴۱ |
| تعداد صفحهها: | ۱۲۸ صفحه |
| قیمت کتاب: | ۴۵۰۰۰ تومان |
| برچسب: | مجموعه کی؟چی؟کجا؟، مجموعه نردبان بنفش |

اگه این کتاب و دوست داشتید کتاب ساداکو و هزار درنای کاغذی بهتون توصیه می کنم.
این کتاب بخش مهمی (مهم ترین بخش!) از تاریخ معاصر، یعنی بمباران اتمی هیروشیما و ناگازاگی در انتهای جنگ جهانی دوم رو با قلم و تصویر، نشون میده. متن بسیار روونی داره و چون مصوره حساسیت انسان رو نسبت به...بیشتر
کتاب خوبی بود.خیلی مفید مختصر راجبعه این فاجعه توصیح داده. بودبادبیات ساده وتصاویرواقعی ،یه نظرم خوبه که همه یهبار بخوننش .
بی نظیر بود از نرم افزار طاقچه تشکر می کنم به خاطر کتاب رایگان در اختیار گذاشتند 🌹
وای خیلی فوقالعاده بود. عاشق این نشر و نردبان بنفش شدم😭😭😭 برای منی که خیلی سخت میتونستم با کتاب های سنگین ارتباط بگیرم، مطالعه کردن این کتاب که خیلی روون و ساده بود، کمککننده بود💞
خوب بود