کتاب آشنایی با قرآن کریم برای نوجوانان: شرح و ترجمه جزء سیزدهم
معرفی کتاب آشنایی با قرآن کریم برای نوجوانان: شرح و ترجمه جزء سیزدهم
«آشنایی با قرآن کریم: جزء سیزدهم» نوشتهی فرزانه زنبقی(-۱۳۳۷) شرح و ترجمهی جزء سیدهم قرآن کریم(آیات آیات ۵۳ الی ۱۱۱ سورهی یوسف، آیات ۱ الی ۴۳ سورهی رعد و آیات ۱ الی ۵۲ سورهی ابراهیم) برای نوجوانان است. این کتاب آیات جزء سیزذهم را به ترتیب عنوان کرده و به شرح و تفسیر این آیات به زبانی روان میپردازد.
در بخشی از کتاب:
هفت سال در سرزمین مصر، باران فراوان بارید و مردم بیش از پیش کشاورزی کردند و محصول فراوان درو کردند. حضرت یوسف(ع) به مردم دستور داده بود به قدر نیازشان از محصولات بردارند و بقیه را به حکومت بفروشند. به این ترتیب، انبارها از محصولات کشاورزی انباشته شد. پس از هفت سال نعمت، خشکسالی تمام سرزمین مصر و سرزمینهای اطراف آن را فراگرفت.
حضرت یوسف (ع) آذوقهی مردم مصر را به گونهای سهمیهبندی کرد که در این هفت سال دچار سختی و فقر نشوند. در همان زمان، مردم فلسطین و کنعان، که در نزدیکی مصر زندگی میکردند، در اثر خشکسالی به شدت دچار کمبود آذوقه شده بودند. آنان گروه گروه به مصر میرفتند و غلات مورد نیاز خود را میخریدند. البته حضرت یوسف (ع) برای فروش غلات، قانون گذاشته بود و به هر فرد، بیش از یک بار شتر، غله نمیفروخت. روزی برادران یوسف (ع) نیز از کنعان به سوی مصر حرکت کردند تا برای خانوادهشان آذوقه تهیه کنند. البته یعقوب (ع) اجازه نداد برادر کوچکشان بنیامین را همراه خود ببرند.
ده برادر وارد مصر شدند و نزد حضرت یوسف (ع) رفتند، ولی او را نشناختند. یوسف (ع) آنان را شناخت، ولی به روی خود نیاورد و پرسید: «شما کیستید و از کجا میآیید؟» گفتند: «ما ده برادر از فرزندان یعقوب (ع) هستیم. او پیامبر خداست. البته ما دو برادر ناتنی هم داشتیم که مادرشان مادر ما نیست. یکی از آندو در کودکی، هنگامی که همراه ما به صحرا آمده بود، طعمهی گرگ شد. از آن زمان، پدرمان بسیار غمگین است و برادر کوچکترِ او را از خود دور نمیکند.» یوسف (ع) گفت: «بار دیگر که به مصر میآیید حتماً برادرتان را با خود بیاورید تا سهم او و پدرتان را هم بدهم وگرنه اصلاً نیایید و به من نزدیک نشوید.» برادران به او قول دادند که با هر نیرنگی که لازم باشد، بنیامین را از پدر جدا کنند و در سفر بعدی، همراه خود به مصر ببرند. یوسف (ع) دستور داد شترهایشان را بار بزنند و سرمایهای را که برای خرید آذوقه آورده بودند در بارهایشان پنهان کنند و به آنان برگردانند.
دختر کشیش
جورج اورول