کتاب دزد خواب
معرفی کتاب دزد خواب
کتاب دزد خواب سرودهٔ علی آل کثیر قلعه عبدالشاهی (معلا) است. انتشارات عبارت این مجموعه شعر معاصر و عاشقانه را منتشر کرده است.
درباره کتاب دزد خواب
کتاب دزد خواب یک مجموعه شعر معاصر را در قالبهای غزل و چهارپاره در بر گرفته است. عنوان برخی از شعرهای کتاب حاضر عبارت است از «عاشقانه»، «محک»، «عطش»، «اشک و آه» و «پرواز». این مجموعه، دیدگاه شخصی علی آل کثیر قلعه عبدالشاهی (معلا) نسبت به عشق را در بر گرفته است؛ یک دیدگاه مادی و معمولی به انسان و عشق و تنهایی و رنج انسان با زبانی ساده و دور از پیچیدگیهای زبانی.
میدانیم که شعر فارسی عرصههای گوناگونی را درنوردیده است. در طول قرنها هر کسی از ظن خود یار شعر شده است و بر گمان خود تعریفی از شعر بهدست داده است. حضور شعر در همهٔ عرصهها از رزم و بزم گرفته تا مدرسه و مسجد و خانقاه و دیر و مجلس وعظ، همه و همه گویای این مطلب است که شعر، بیمحابا، زمان، مکان و جغرافیا را درنوردیده و در هفتاقلیم جان و جهان به دلبری پرداخته است. آمیختگی شعر با فرهنگ مردم و اندیشههای اجتماعی، این هنر را زبان گویای جوامع بشری ساخته است؛ بدانگونه که هیچ جامعهای از این زبان بارز، برای انتقال اندیشههایش بینیاز نبوده است. گاهی شعری انقلابی به پا کرده است و گاه انقلابی، شعری پویا را سامان داده است. غزل در ادبیات فارسی به قالبی از شعر سنتی فارسی گفته میشود. غزلها معمولاً بین ۴ تا ۱۲ بیت دارند. مصراع اول بیت نخست با مصراعهای زوج همقافیه است. موضوع اصلی غزل بیان عواطف و احساسات، ذکر زیبایی و کمال معشوق و شکوه از روزگار است. بیتهای غزل فارسی از لحاظ مضمون دارای استقلال هستند. در آخرین بیت غزل، شاعر نام شعری یا تخلص خود را میآورد و بهترین بیت آن را شاهبیت یا بیتالغزل میگویند.
خواندن کتاب دزد خواب را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران شعر معاصر ایران و قالب غزل و چهارپاره پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب دزد خواب
به هنگامی که از سر، روسری را باد غارت کرد