کتاب عشق با مولوی
معرفی کتاب عشق با مولوی
کتاب عشق با مولوی نوشتۀ جلالالدین محمد بلخی با گردآوری مهدی خرد در انتشارات هونر به چاپ رسیده است. این کتاب، گزیدهای از ۵۸ غزل عاشقانه و عارفانه سرودۀ جلالالدین محمد بلخی معروف به مولوی، شاعر شهیر ایرانی در قرن هفتم هجری قمری است.
درباره کتاب عشق با مولوی
جلالالدین محمد بلخی معروف به مولوی، مولانا و رومی شاعر پارسیگوی ایرانی است. او در ۶۰۴ هجری قمری به دنیا آمد و در ۶۷۲ هجری قمری از دنیا رفت. مولانا در ۳۷سالگی عارف دوران خود بود و مریدان زیادی داشت. دیدار او با شمسالدین محمد تبریزی زمانی که شمس در ۶۴۲ به قونیه نزد وی رفت، دوران شیفتگی در زندگی او را پدید آورد: زاهد بودم ترانهگویم کردی/ سرحلقۀ بزم و بادهجویم کردی.
مولوی پس از تجربۀ این شیفتگی، درس و وعظ را کنار گذاشت و به شعر و سماع روی آورد. او که به شاعری علاقهای نداشت پس از دیدار با شمس و هجرت او، طبع شاعری درش پدیدار شد. این شیفتگی باعث خلق غزلهایی عاشقانه شد که در دیوانی به نام شمس گرد آمدهاند. تعداد این غزلها به ۳۲۰۰ میرسد. غزلهای مولانا مضمونی عاشقانه و عارفانه دارند و او در سرودن از فرد یا سبک خاصی پیروی نکرد. در کتاب عشق با مولوی تعداد ۵۸ غزل به انتخاب مهدی خرد، گردآورندۀ کتاب آمده است.
خواندن کتاب عشق با مولوی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دوستداران اشعار کهن فارسی، علاقهمندان به غزل فارسی و نیز اشعار عاشقانه پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب عشق با مولوی
مونس و غمگسار من بیتو به سر نمیشود
بی تو نه زندگی خوشم بیتو نه مردگی خوشم
سر ز غم تو چون کشم بیتو به سر نمیشود
هر چه بگویم ای سند نیست جدا ز نیک و بد
هم تو بگو به لطف خود بیتو به سر نمیشود»
انتخابهای عالی از شاعر عالی