کتاب مثل نور در چشم های من
معرفی کتاب مثل نور در چشم های من
کتاب «مثل نور در چشم های من» نوشتۀ مائده کوهی کار است و انتشارات طلوع مجد آن را منتشر کرده است. مثل نور در چشم های من، ترانهها و دلنوشتههای نویسنده را در برمیگیرد.
درباره کتاب مثل نور در چشم های من
ترانه یکی از قدیمیترین قالبهای شعر است که قابلیت موسیقایی دارد و خوانندگان آن را بر اساس قواعد موسیقی اجرا میکنند. درگذشته، ترانه با عنوان «قول» شناخته میشد و قالبی نزدیک به غزل بوده است. ترانه فقط شعر یا موسیقی نیست؛ بلکه شامل شعر، ملودی و ریتم میشود. درونمایهٔ ترانهها معمولاً عامیانه و احساسی هستند و به فراق، غربت، عشق و محبت، دشمنی، دادخواهی، مبارزه با ظلم و ستم و همچنین مضامین اجتماعی اشاره دارند. ترانهسرا معمولاً درک درستی از جامعه دارد و زبانش به زبان اکثریت مردم نزدیک است. دلنوشتهٔ ادبی هم حاصل تکگوییهای ذهن نویسنده است و اغلب از قواعد نثر پیروی میکند. این گونهٔ ادبی اگر موزون باشد، حاصل چینش اتفاقی کلمات است. دلنوشته اصول و مبانی از پیش تعیینشدهای ندارد و تقریباً میتوان گفت نویسنده با نوشتن کلماتی برآمده از امیال و آرزوهایش سروکار دارد. ازاینجهت، کلمات از دل بر میآیند و بازتاب احساس صادقانه و اندیشهٔ معمولی نویسنده هستند.
کتاب مثل نور در چشمهای من مجموعه ترانهها و دلنوشتههای نثر مائده کوهی کار، شاعر ایرانی را دربرگرفته است. مثل نور در چشمهای من ۲ فصل دارد. فصل اول کتاب مربوط به شعرها و ترانه های مائده کوهی کار می شود و فصل دوم به دلنوشتههای او اختصاص دارد.
فصل اول کتاب مثل نور در چشمهای من شامل ۱۸ شعر و ترانه میشود. عناوین شعرهای کتاب عبارت است از: معجزۀ من، عشقِ “زر”، روح غزل، شونه به شونه، من و میفهمی، باران بهانه بود، باز میگردی به من، برای نور میجنگم، شب، حبس میکشید! هوای اجباری، تو برو قلب من عادت میکنه، میگذره دلتنگیات، تو را ترانه میکنم! دلیل شاعرانگی، خودِ تهرانِ گسل خیزم من، عشق دور! و امان.
فصل دوم کتاب مثل نور در چشمهای من شامل دلنوشتههای مائده کوهی کار میشود که عبارت است از: ما به هم میآییم، میگویی از بهار، منفور بی تو، حضور تو، فشار قلب، عوارض دلتنگی، دلتنگیِ خارجی! بهشت! خدای عادل، شانس، وقتی دلم تنگ میشه، پیامبر عشق، دارایی من، تاب آوردهام، من به چشمم دیدم، عطر تو! قاصدکها، خشک میشوم! اولش، مهربونی، از دور، شروع زندگی، پاییز، تصمیم، درواقع، آدمایی که… ، هنوز … نزدیکی سرنوشتساز است، اون از نور میترسید! بدیهای واقعی، لیاقت فقیر! فرزند آسمان، جای زخم باش! کلافگی به قامتِ تمام! اعلان صلح، خوبیهایت!
خواندن کتاب مثل نور در چشم های من را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران شعر و دلنوشته پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب مثل نور در چشم های من
«غیر تو، هیشکی نمیفهمه منو
غیر تو، با تو با همه مشکل دارم!
تو برای من خوده معجزهای...
من بدون تو نفس کم میارم...
چشمامو رو همه دنیا بستم
که فقط پیش تو روشن باشه
از ته دلم میخوام آغوش "تو"
تا ابد خونۀ امَنم باشه...
تو میخندی و دلم پر میکشه
لحن خندیدنتو بغل کنم...
حتی وقتی سرکاری، به سرم
میزنه پیرهَنتو بغل کنم...»