معرفی و دانلود کتاب خردمندی بدن + خلاصه رایگان

نوع کتاببدون نظر
انتشارات:
نشر اسبار

معرفی کتاب خردمندی بدن

کتاب خردمندی بدن نوشته ایجن گندلین و ترجمه اعظم ملاحسینی، به ایده‌ای می‌پردازد که در سراسر اثر محور اصلی بحث است: بدن فقط محل بروز احساس‌ها نیست، بلکه نوعی آگاهی در خود دارد که می‌تواند در فرایند تغییر، تصمیم‌گیری و فهم گره‌های درونی نقش داشته باشد. گندلین در این کتاب از مفهوم تمرکزگرایی و احساس‌ادراک‌شده حرف می‌زند و نشان می‌دهد چرا بعضی افراد در روان‌درمانی به نتیجه می‌رسند و بعضی نه. این کتاب را نشر اسبار منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب خردمندی بدن

کتاب خردمندی بدن اثر ایجن گندلین بر این پرسش بنا شده است که چرا بعضی فرایندهای درمانی به تغییر واقعی منتهی می‌شوند و بعضی دیگر نه. نویسنده با تکیه بر تجربه‌های درمانی و پژوهش‌هایش، توجه را از صرف گفت‌وگو و تحلیل به سمت نوعی آگاهی بدنی می‌برد؛ آگاهی‌ای که او آن را احساس‌ادراک‌شده می‌نامد. در این نگاه، بدن فقط واکنش نشان نمی‌دهد، بلکه از موقعیت‌های زندگی، روابط، ترس‌ها و تعارض‌ها دانشی فشرده و زنده در خود نگه می‌دارد. همین ایده، فضای کلی اثر را شکل می‌دهد و باعث می‌شود بحث کتاب هم‌زمان به روان‌درمانی، خودشناسی و شیوه‌ی مواجهه با بحران‌های روزمره گسترش پیدا کند.
کتاب خردمندی بدن فقط به طرح یک نظریه بسنده نمی‌کند و بخش مهمی از آن به توضیح فرایند تمرکزگرایی اختصاص دارد. نویسنده با آوردن نمونه‌های متعدد از تجربه‌ی افراد مختلف نشان می‌دهد که چگونه یک احساس مبهم بدنی می‌تواند به‌تدریج روشن شود و مسیر تازه‌ای برای فهم مشکل باز کند. فصل‌های آغازین بیشتر به توضیح مفهوم فعالیت درونی، دگرگونی بدنی و تفاوت میان هیجان‌های شناخته‌شده و آن حس مبهم اما معنادار می‌پردازند. در ادامه، بخش آموزشی کتاب شش گام تمرکزگرایی را شرح می‌دهد؛ از پاکسازی فضا و یافتن احساس‌ادراک‌شده تا پیدا کردن نماد، سنجیدن تناسب آن و دریافت تغییر. حال‌وهوای اثر میان بحث نظری، مثال‌های درمانی و توضیح‌های آموزشی در رفت‌وآمد است و همین ترکیب، آن را به متنی تبدیل کرده که هم دربارۀ سازوکار تغییر حرف می‌زند و هم شکل رخ‌دادن آن را در تجربه‌های انسانی نشان می‌دهد.

خلاصه کتاب خردمندی بدن

کتاب خردمندی بدن توضیح می‌دهد که بسیاری از گره‌های درونی فقط با فکر کردن، تحلیل کردن یا تکرار احساس‌ها باز نمی‌شوند. ایجن گندلین نشان می‌دهد که در پسِ اضطراب، خشم، درماندگی یا سردرگمی، نوعی حس بدنی مبهم وجود دارد که اگر به‌درستی به آن توجه شود، می‌تواند به تغییر منتهی شود. کتاب از خلال مثال‌های گوناگون نشان می‌دهد افراد چگونه از دل یک گرفتگی، فشار یا حس نامشخص، به معنایی دقیق‌تر می‌رسند و بعد از آن نوعی رهایی بدنی را تجربه می‌کنند. بخش مهمی از اثر نیز به آموزش گام‌های تمرکزگرایی اختصاص دارد؛ روشی که قرار است فرد را از چرخیدن در دور باطل فکرها به سمت تماس عمیق‌تر با تجربه‌ی زیسته‌اش ببرد.

چرا باید کتاب خردمندی بدن را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب خردمندی بدن را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب رابطۀ میان بدن، احساس و تغییر درونی را با مثال‌های روشن توضیح می‌دهد.
  • کتاب نشان می‌دهد چرا صرف تحلیل‌کردن مشکل همیشه به دگرگونی واقعی منتهی نمی‌شود.
  • خواننده با مفهوم احساس‌ادراک‌شده آشنا می‌شود؛ مفهومی که هسته‌ی اصلی بحث گندلین است.
  • بخش آموزشی اثر، شش گام تمرکزگرایی را به‌صورت مشخص شرح می‌دهد.
  • نمونه‌های متعدد کتاب کمک می‌کنند فرایند تغییر فقط در حد مفهوم باقی نماند و در موقعیت‌های انسانی دیده شود.
  • این کتاب برای فهم عمیق‌تر بن‌بست‌های عاطفی، تنش‌های رابطه‌ای و سردرگمی‌های درونی منبعی قابل‌توجه است.

خواندن کتاب خردمندی بدن به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به روان‌درمانی که می‌خواهند با نقش بدن در فرایند تغییر آشنا شوند.
  • خوانندگانی که درگیر تکرار فکرها و تحلیل‌های بی‌نتیجه‌اند و می‌خواهند شکل دیگری از مواجهه با مسئله را بشناسند.
  • درمانگران و مشاورانی که به فرایندهای درونی مراجعان و کیفیت تغییر در جلسات توجه دارند.
  • کسانی که به موضوع خودشناسی، تنظیم هیجان و فهم تجربه‌های مبهم درونی علاقه دارند.
  • مخاطبانی که دوست دارند از خلال مثال‌های واقعی، سازوکار شکل‌گیری و گشوده‌شدن گره‌های روانی را دنبال کنند.

بخشی از کتاب خردمندی بدن

«من و همکارانم در دانشگاه‌های شیکاگو و السور، روی سؤالاتی که معمولاً درمانگران از آنها گریزان هستند مطالعه کرده‌ایم. چرا اغلب درمان‌ها موفق نیستند؟ چرا نمی‌توانیم تغییر قابل ملاحظه‌ای در زندگی مراجعان‌مان ایجاد کنیم؟ در موارد نادری که درمان موفقیت‌آمیز است، درمانگر و مراجع چه می‌کنند؟ چه موضوعی مانع موفقیت درمان می‌شود؟
برای به دست آوردن جواب، فرم‌های درمانی متعددی، از درمان‌های کلاسیک گرفته تا درمان‌های نوین، مطالعه کردیم. هزاران ساعت جلسات درمانی ضبط شده را کلمه به کلمه بررسی کردیم. نتیجۀ بررسی‌های ما با اکثر درمانگران حرفه‌ای، تفاوت زیادی داشت.
متوجه شدیم که مراجعان موفق، به سادگی از روی صدای ضبط شدۀ جلسات‌شان قابل شناسایی بودند. منظور از مراجعان موفق کسانی هستند که تغییرات قابل ملاحظه‌ای در تست‌های روان‌شناختی و زندگی‌شان داشتند. این مراجعان نادر چه کار متفاوتی در جلسات درمانی انجام می‌دادند؟ تشخیص تفاوت‌شان بسیار کار ساده‌ای بود. اولین بار که ما این تفاوت را کشف کردیم، توانستیم به دانشجوهایمان آموزش دهیم تا آنها نیز بتوانند مراجعان موفق را شناسایی کنند.
هدف کتاب حاضر این است که به شما بگوید آنها چه می‌کردند و شما چه می‌توانید کنید. این مهارت کمیاب یا بهتر است بگوییم، این فعالیت درونی فقط مناسب اتاق‌های درمان نیست بلکه روشی برای مقابله با هر مشکل و در هر موقعیتی می‌باشد.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۴ شهریور ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب خردمندی بدن و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابخردمندی بدن
عنوان دیگرتمرکز بر بدن در عرصه روان درمانی
موضوعموفقیت و خودیاری، روان‌شناسی عمومی
نویسندهایجن گندلین
مترجماعظم ملاحسینی
انتشاراتنشر اسبار
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۴/۰۱/۰۱
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.