کتاب شیشه بسه گورخر کوچولو!
معرفی کتاب شیشه بسه گورخر کوچولو!
کتاب شیشه بسه گورخر کوچولو! (2015 ,Bye-bye bottles, Zebra)، نوشته مایکل دال و با ترجمه گیتی خامنه، توسط نشر کتاب پارک منتشر شده است. این کتاب مصور برای کودکان نوپا طراحی شده و با داستانی ساده و کودکانه، به موضوع ترک عادت استفاده از شیشهشیر و استفاده از لیوان بهجای آن میپردازد. این داستان با زبانی مناسب برای کودکان خردسال، یادگیری مهارتهای جدید را بهعنوان نشانهای برای بزرگشدن معرفی کند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب شیشه بسه گورخر کوچولو!
کتاب شیشه بسه گورخر کوچولو! به قلم مایکل دال، داستانی کوتاه و مصور را برای کودکان نوپا روایت میکند. این داستان با محوریت یک گورخر کوچک، به موضوع رشد و استقلال در کودکان میپردازد. این اثر بهگونهای نوشته شده که کودک با شخصیت اصلی آن همذاتپنداری کند و بهتدریج با مفهوم کنار گذاشتن شیشهشیر و استفاده از لیوان آشنا شود. روایت کتاب ساده و خطی است و هر صفحهی آن با تصاویر رنگی و جذاب، پیام اصلی را منتقل میکند. این اثر بخشی از مجموعهای داستانی با هدف تقویت مهارتهای اولیهی کودکان است و با نگاهی مثبت به تغییر عاداتها تلاش میکند فرایند رشد را برای کودک و والدین آسانتر سازد.
خلاصه داستان شیشه بسه گورخر کوچولو!
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
گورخر کوچولو محور اصلی این داستان است؛ او کمکم بزرگتر میشود و دیگر تمایلی به استفاده از شیشهشیر ندارد. مادر یا مراقب گورخر کوچولو در موقعیتهای مختلف روز، مانند ناهار، شام و حتی وقت خواب، از او میپرسد که آیا شیشه میخواهد یا نه. گورخر کوچولو هم با اطمینان پاسخ میدهد که ترجیح میدهد با لیوان خودش بنوشد. این تغییر کوچک نشانهای از بزرگشدن و کسب مهارتی جدید برای او است. کتاب با تأکید بر حس توانمندی و استقلال کودک نشان میدهد که کنار گذاشتن شیشهشیر نهتنها کار دشواری نیست، بلکه میتواند بهعنوان موفقیتی کوچک تلقی شود. پیام اصلی کتاب این است که هر کودکی میتواند با اعتمادبهنفس و حمایت اطرافیان، عادتهای قدیمی را کنار بگذارد و مهارتهای تازهای را یاد بگیرد.
چرا باید کتاب شیشه بسه گورخر کوچولو! را بخوانیم؟
این کتاب با داستانی کوتاه و تصاویر رنگی، به یکی از دغدغههای رایج والدین و کودکان، یعنی کنار گذاشتن شیشهشیر میپردازد. روایت سادهی کتاب و شخصیت دوستداشتنی گورخر کوچولو، به کودک کمک میکند تا با فرایند تغییر عادت آشنا شود و آن را بهعنوان بخشی از بزرگشدن بپذیرد؛ همچنین والدین میتوانند با خواندن این داستان، گفتوگو دربارهی استقلال و مهارتهای جدید را با فرزند خود آغاز کرده و این تغییر را برای او آسانتر کنند. اثر حاضر با تأکید بر توانمندی کودک، به او حس موفقیت و اعتمادبهنفس میدهد.
این اثر برای کودکان نوپا و خردسالانی که در آستانهی کنار گذاشتن شیشهشیر هستند، مناسب است؛ همچنین والدین، مربیان مهدکودک و هرکسی که با کودکان خردسال سروکار دارد، میتواند از این کتاب برای آموزش مهارتهای اولیه به کودکان و تشویق آنها به استقلال استفاده کند.
بخشی از کتاب شیشه بسه گورخر کوچولو!
«گورخر کوچولو، وقت ناهار شده. شیشه نمیخواهی؟» گورخر کوچولو میگوید: «نه، ممنون. با لیوان خودم میخورم.» «گورخر کوچولو، وقت شام رسیده. نمیخواهی شیشه...؟» گورخر کوچولو میگوید: «نه، ممنون. با لیوان خودم میخورم.» حتی وقت خواب! گورخر کوچولو دیگر بزرگ شده و این را با استفاده کردن از لیوان بهجای شیشه نشان میدهد.»