کتاب زبان شناسی شناختی
معرفی کتاب زبان شناسی شناختی
کتاب زبان شناسی شناختی نوشتهٔ جنت لیتل مور و جان آر. تیلور با ترجمهٔ شادی انصاریان و پارسا بامشادی در انتشارات بوی کاغذ (بوکا) چاپ شده است. در اثر پیش رو که ترجمهای از ۱۴ فصل از کتاب The Bloomsbury Companion to Cognitive Linguistics (سال انتشار ۲۰۱۴) است، ۶ نظریۀ مطرح در حوزۀ زبانشناسی شناختی معرفی و بررسی میگردد، نقاط قوت و ضعف آنها بیان میشود، مهمترین پژوهشهای انجامگرفته در چارچوب این نظریات مرور میشود و تازهترین بهروزرسانیها و پیشرفتها مورد بحث قرار میگیرد.
درباره کتاب زبان شناسی شناختی
این کتاب در ۲ بخش اصلی و ۱۴ فصل تنظیم شده است. نظریههایی که در این اثر بررسی میشوند عبارتاند از: دستور شناختی لانگاکر، نظریهٔ استعارۀ مفهومی لیکاف، دستور ساخت گلدبرگ، نظریۀ فضاهای ذهنی و درهمآمیزی مفهومی فوکونیه، نظریهٔ فراگیری زبان نخست توماسلو، و انگارههای کاربردبنیاد از زبان.
افزون بر معرفی و بررسی ۶ نظریۀ پیشگفته، رویکرد زبانشناسی شناختی به گوناگونیهای زبانی (که در سالهای اخیر با نام زبانشناسی اجتماعی شناختی شناخته میشود)، رویکرد زبانشناسی شناختی به واجشناسی و نیز به بحث گفتمان و ایدئولوژی (که بیشتر تحت عناوین استعارهکاوی انتقادی و گفتمانکاوی انتقادی شناختی مطرح میشود) نیز در کتاب گنجانده شده است. همچنین، یک فصل پیرامون انقلابی که زبانشناسی شناختی در استعارهپژوهی پدید آورد، یک فصل دربارۀ سرشت و گسترۀ «مجاز» در توصیف و تبیین زبانی و یک فصل دربارۀ استعارۀ پیکرینه در کتاب یافت میشود. یک فصل نیز به بررسی کاربرد نظریۀ استعارۀ مفهومی در قلمرو مشاوره و روانکاوی اختصاص یافته است.
کتاب زبان شناسی شناختی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به دوستداران زبانشناسی و علوم شناختی پیشنهاد میشود.
حجم
۳٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۳۷۷ صفحه
حجم
۳٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۳۷۷ صفحه
نظرات کاربران
خواننده را با مهمترین نظریههای حوزه زبانشناسی شناختی آشنا میکند و سیر تکامل نظریهها را به همراه نقاط ضعف و قوت آنها شرح میدهد.
ترجمه بسیار بدی داره، به احتمال زیاد با گوگل ترنسلیت ترجمه کردند.