کتاب قهرمانان و گورها
معرفی کتاب قهرمانان و گورها
کتاب قهرمانان و گورها نوشتهٔ ارنستو ساباتو و ترجمهٔ مصطفی مفیدی است. انتشارات نیلوفر این رمان آرژانتینی را روانهٔ بازار کرده است.
درباره کتاب قهرمانان و گورها
کتاب قهرمانان و گورها حاوی قصۀ ماجرای «آلهخاندرا»، دختری زیبا از یک خاندان ممتاز آرژانتینی و سه مردی است که زندگیشان با او گره خورده است. پدرش «فرناندو» که مهمترین دغدغههای ذهنیاش نابینایان، شرارت و آلهخاندرا هستند، «مارتین» که عاشق اوست و «برونو» یک فیلسوف و نویسنده که دوست خانوادگی آنها است. این رمان قصۀ انسان اسیر سرنوشت را بیان میکند و با موضوعش ذهن مخاطب را بهشدت به چالش میکشد. در مقدمۀ کتاب قهرمانان و گورها آمده است که تحقیقات اولیه نشان داد که «میرادور» قدیمی که آلهخاندرا بهعنوان اتاقخواب از آن استفاده میکرد، توسط خود آلهخاندرا از درون قفل شده بود. سپس (گرچه با استنتاج منطقی نمیشد تعیین کرد که چه مدتی سپری گشته بود) پدرش را با چهار گلوله، یک هفتتیر کالیبر ۸ کشت و در پایان به همهجا بنزین پاشید و میرادور را به آتش کشید. این واقعۀ غمانگیز که بوئنوسآیرس را تکان داد -آخر این خاندان قدیمی خاندانی بسیار سرشناس بود- در ابتدا معلول یک حملۀ ناگهانی جنون به نظر رسید، اما اکنون عنصر تازهای وارد تصویر شده است که بازسازی اولیۀ حوادث را تغییر میدهد. گزارش عجیبوغریب موسوم به «گزارش دربارۀ نابینایان» که فرناندو بیدال پیشنویس آن را در همان شب مرگش به پایان رساند، در آپارتمان بیادهبوتو که با نام مستعار در آن به سر میبرد، کشف شد. اشخاصی که آن را بررسی کردند، تأیید میکنند که دستنوشته متعلق به یک آدم پارانویاک است؛ با اینهمه به نظر میرسید این دستنوشته به حال تفسیرهایی مفید است که انگیزههای جنایت را اندکی روشن میکنند و از اعتبار این فرضیه که این عمل ناشی از جنون بوده است، بهنفع توجیه بدخواهانهتر و ابهامآمیزتری میکاهند.
خواندن کتاب قهرمانان و گورها را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر آرژانتین و قالب رمان پیشنهاد میکنیم.
درباره ارنستو ساباتو
ارنستو ساباتو، رماننویس، منتقد ادبی و مبارز سیاسی آرژانتینی است. کتاب «قهرمانان و گورها» نوشتۀ او، در زمان انتشار، برندۀ جایزۀ بهترین کتاب خارجی در فرانسه شد. ماجرای کتاب در سالهای دهۀ ۱۹۵۰ میلادی میگذرد؛ وقتی این کشور بهلحاظ اجتماعی و سیاسی دوران آشفتهای را میگذراند.
بخشی از کتاب قهرمانان و گورها
«مثل موارد مشابه دیگر، حالت عصبیام اجابت مزاج ناگهانی را بر من تحمیل کرد. رفتم توی آنتیگوا پرلا دل اُنسه و یکسر راه دستشویی را دستشویی را در پیش گرفتم. عجیب این است که در این کشور تنها جایی که واژههای Damad و Caballeros هنوز به کار میروند جایی است که در آن این کلمات دیگر مصداق دقیقی ندارند... .»