کتاب نشانه، ارتباط و ایموجی
معرفی کتاب نشانه، ارتباط و ایموجی
کتاب نشانه، ارتباط و ایموجی نوشته و تحقیق صادق هاشمی است. نشر بوی کاغذ (بوکا) آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب نشانه، ارتباط و ایموجی
این روزها شاید حتی بیشتر از دیدن چهرهٔ انسانها، ایموجی ببینید. به عنوان نشانه، ایموجیها اعضای یک نظام نشانهای هستند. تمام ایموجیها یا شمایلاند و یا شمایل-نماد. برخی هم حاصل مخلوطشدن چند ایموجی با یکدیگرند. مجموعه موضوعهایی که به ایموجیها نسبت داده شدهاند انسان و هرآنچه به انسان و زندگی او مرتبط است را دربر میگیرد. هرکدام از ایموجیها مخصوص به کشوری و فرهنگی هستند. از نظر ارتباطی، ایموجیها مجموعهای نوین از نشانههای ارتباط غیر کلامی هستند و با توجه به وجود چندمعنایی و ایهام در برخی از آنها، درک موضوع به عنوان هدف ارتباط نشانهای تابعی از متن و بافت پیام هستند. کتاب نشانه، ارتباط و ایموجی که تحقیق مفصل دانشگاهی است، از منظر نشانهشناسی و علم ارتباطات به دنیای پیچیدهٔ ایموجیها نگاه کرده است. این کتاب در قرنی نوشته شده است که دانش مجرایی نوین برای رفع محدودیتهای بُعد مکان در ارتباط و تحولی تکاملی در نظام ارتباطی انسانها ایجاد کرده است؛ مجرایی به نام اینترنت که خود نمایهای برای متمایز ساختن قرن حاضر از دورههای پیش از خود و افزون بر آن امکانی است که بهای در اختیار داشتنش قرارگیری انسان به عنوان عنصری از یک شبکه در طوفانی از محتواهایی است که برای لحظهای نظام عصبی و ادراکی انسان را در این قرن آرام نمیگذارند.
کتاب نشانه، ارتباط و ایموجی به مجموعهای نوین از نشانهها (ایموجیها) پرداخته است که انبوهی از آنها از مجرای اینترنت به انسان میرسد و در این پردازش موضوعاتی چون نشانه، نظامهای نشانهای، نظام نوشتاری، ارتباط، ارتباط کلامی و ارتباط غیرکلامی بررسی و با رویکردی تحلیلی دوباره تعریف شدهاند. وجه تمایز این تعاریف جدید با آنچه پیشینیان ثبت کردهاند در محدود نبودن این تعاریف به ارتباطات انسانی و قابلیت بسطپذیری آن به هر جامعهای از ارگانیزمهاست؛ چه ارتباط انسان-انسان، چه ارتباط ماشین-ماشین و چه ارتباط میان دو یا چند سلول عصبی.
خواندن کتاب نشانه، ارتباط و ایموجی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن کتاب نشانه، ارتباط و ایموجی را به کسانی که به حوزهٔ نشانهشناسی و ارتباطات علاقه دارند یا از متخصصان این دو رشته هستند، پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب نشانه، ارتباط و ایموجی
واژهٔ ایموجی در زبان فارسی معادلی است برای واژهٔ emoji در زبان انگلیسی که لغتنامه آکسفورد آن را چنین معنا کرده است: شمایل یا تصویری دیجیتال که برای ابراز عاطفه یا ایدهای استفاده میشود.
اما دانسی در این باره میگوید: واژهٔ ایموجی اقتباسی انگلیسی از یک واژهٔ ژاپنی است که در آن ای به معنای تصویر و موجی به معنای کاراکتر نشانه/حرف است؛ بنابراین، تصویر-واژه بهسادگی تعریف ایموجی است.
زبانشناس و متخصص ارتباطات آمریکایی، ویویان ایوانز، با اشاره به ترکیب ژاپنی ایموجی چنین بیان میکند: در سطح اجزا، یک ایموجی نشانهای حکاکیشده است که در قالب فونت مانند سایر کارکترهای نوشتاری که در ارتباطات الکترونیک استفاده میشوند، رمزگذاری شده است و در پیامهای دیجیتال و رسانههای جمعی استفاده میشود. او میگوید: یک ایموجی با یک کاراکتر نوشتاری تصویری برای بازنمایی دیداری احساسات، ایده، شیء، وضعیت و رخداد است.
حجم
۶٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۶۰ صفحه
حجم
۶٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۶۰ صفحه