کتاب تصویری اندیشیدن
معرفی کتاب تصویری اندیشیدن
کتاب الکترونیکی «تصویری اندیشیدن» نوشتهٔ تمپل گراندین با ترجمهٔ سیدعلی صمدی در انتشارات دوران چاپ شده است. کتاب تصویری اندیشیدن دیدگاهی منحصربهفرد و شگفتانگیز نهتنها درباره اُتیسم بلکه در ارتباط با اندیشیدن و احساساتِ حیوانات و انسان دارد.
واشنگتنتایمز دربارهٔ این کتاب میگوید: پنجرهای که تمپل گراندین بهسوی تجارب عینی اُتیسم گشوده است برای همه ما ارزشمند است. بهویژه برای تمامی کسانی که خواهان درک عمیقتری از اندیشه انسان هستند تا به چالشهای جهان پیرامون واکنش بهتری نشان دهند و در این چالش راههای جدیدی را کشف کنند.
درباره کتاب تصویری اندیشیدن
دکتر تمپل گراندین، دانشمندی هوشمند در زمینهی علوم جانوری و دارای درجه دکتری در علوم جانوری از دانشگاه ایلی نویز است که نزدیک یکسوم تمام ابزارهای وابسته به حملونقل چهارپایان در ایالات متحد امریکا را طراحی کرده است. افزون بر این بهطور پیدرپی در ارتباط با اُتیسم در همایشهای سراسر کشور شرکت و سخنرانی میکند. چرا که خودش هم اُتیسم دارد. او زنی است که به شیوهای ناآشنا میاندیشد، احساس میکند و جهان پیرامون خود را میآزماید. دکتر تمپل گراندین هماکنون دانشیار علوم جانوری دانشگاه ایالتی کلرادو است و در فورت کولینز کلرادو زندگی میکند.
در این کتاب استثنایی او از سرزمین اُتیسم گزارش میدهد. از دیدگاه دوگانه یک دانشمند و یک فرد دارای اُتیسم خود را بیان میکند. دکتر تمپل گراندین از آزمون جهان اُتیسم از سوی ساکنان آن سخن میگوید و از چگونگی پل زدن خود برای گذر از مرزها و نشان دادن کارکرد ساکنان جهان دیگر سخن میگوید. آنچه از کتاب تصویری اندیشیدن حاصل میشود گونهای مستندسازی است که بهوسیلهی فردی خارقالعاده ایجاد شده. کسی که بهآرامی و روشنی شکاف میان خود و ما را پل زده و بر راز مشترک وجود ما پرتویی از نور و روشنایی تابانده است.
کتاب تصویری اندیشیدن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به علاقهمندان به مطالعه دربارهٔ اتیسم پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب تصویری اندیشیدن
پس از پرسش از بیشتر افراد دارای اتیسم، بهسادگی متوجه این موضوع شدم که گسترهای از ناهنجاریهای حسی وجود دارد که ممکن است بینش بیشتری درباره جهان افراد دارای اُتیسم فاقد کلام ایجاد کند. تصور میکنم که گستره دشواریها حسی که آنان از سر میگذرانند ممکن است برابر مشکلات حسی باشد که دونا آزموده است یا شاید دشواریها ده برابر بیشتر شده باشند. من شانس داشتم زمانی که مادرم، آموزگار و دیگر افراد ارائهکننده خدمات مرا به تعامل و بازی میخواندند پاسخ خوبی میدادم. به من کمتر فرصت میدادند که به جهان درون خودم پناه ببرم و با چرخیدن و تکان دادن خودم به آرامش برسم. هنگامی به جهان رؤیاهایم پناه میبردم، آموزگارم مرا به جهان واقعیت برمیگرداند.
کموبیش نیمی از کودکان دارای اُتیسم بهخوبی به برنامههای مداخلهای که در آن به گونه همیشگی تشویق میشوند تا به آموزگار نگاه کرده و با وی تعامل کنند، واکنش نشان میدهند. رنگهای روشن بهخوبی یادگیری را برای من لذتبخش میکرد. ولی این شرایط ممکن است برای کودک دارای بههمریختگی حسی بسیار زیاد بوده و تمرکز وی را به هم ریزد. برنامه مشهور لوواس5 که در دانشگاه یو سی اِل ای ایجاد شده است، به شکل موفقیتآمیزی برای حدوداً نیمی از کودکان دارای اُتیسم که در کودکستان یا پایه اول مدرسههای تلفیقی هستند و در کنار کودکان دارای رشد معمولی قرار دارند کاربرد داشته است. برنامه لوواس واژگان را با اشیاء همراه میکند و زمانی که کودکان بهدرستی اشیاء و واژه را با هم مقایسه کردند با استفاده از تشویق یا غذا پاداش میگیرند. در حالی که این برنامه برای شماری از بچهها بسیار کارآمد بود، اطمینان وجود دارد که شاید برای گروهی از کودکان که دارای بههمریختگی حسی هستند، دردناک و گیجکننده بوده و دشواریهایشان را بیشتر کند.
عالی
عالی بود!!! اگه اوتیستیک هستین یا اطرافیانتون اوتیستیکن یا میخواین که افراد اوتیستیک رو درک کنین از دستش ندین!!