کتاب رزمنده کتانی پوش
معرفی کتاب رزمنده کتانی پوش
کتاب رزمنده کتانی پوش نوشته میرعمالدین فیاضی است. این کتاب خاطرات حشمتالله هدایتی از دفاع مقدس تا مقاومت سوریه است که به همت حوزه هنری گیلان منتشر شده است.
درباره کتاب رزمنده کتانی پوش
گاهی از گذشته ها فاصله میگیریم و دورادور برایش دستی تکان میدهیم، مثل بسیاری از اتفاقات زندگی، که تنها تصویری از آن در ذهن ما باقی مانده است، اما همین خاطرههای دور، گذشته از شخصی بودن، گاهی متعلق به یک ملت است، هویت تاریخی و آیینۀ تمام نمای زندگی، که چراغ راه فردا است. تاریخ شفاهی تنها حکایت تلخ و شیرین و شرح شادی و غم نیست، نقبی است به جامعه شناسی، مردم شناسی، بوم شناسی، اقتصاد، سیاست، مذهب و...
آنچه در تاریخ شفاهی اهمیت دارد جزئینگری و دنبال کردن گام به گام رخدادها و شناخت هرچه بیشتر پدیدهها است که میتواند کمکی برای تحلیل درست تاریخ قلمداد شود، اما نوشتن از دفاع مقدس، نوشتن از ارزشها و حماسهها است، یادآوری جانفشانیهای روزگار نه چندان دوری که جوانترها، که امروزه از پتانسیل بالقوۀ آنها غافلیم، همه چیز را رقم میزدند.
تاریخ شفاهی جنگ و انقلاب از چندی پیش در کشور ما مورد توجه واقع شده است. وقتی این خاطرهها سینه به سینه و زبان به زبان نقل میشوند فرهنگ و تاریخ زنده و پویایی را شکل میدهند که میتواند منبع مستندی باشد برای کسانی که میخواهند در بارۀ تاریخ پدران خود به کاوش و پژوهش بپردازند. ضرورت جمعآوری و تدوین این خاطرهها بیشتر از آن جهت است که در خطر فراموشی و دور شدن از شکل اولیه و اصیل خود قرار دارند، بنابراین تلاش پژوهندگان باید در راستای حفظ و ضبط این آثار به همان صورت اصیل و اولیه باشد تا تصویر درستی از فضای جامعه ترسیم شود. از آنجا که ما کمتر شاهد تولید آثاری حرفهای و درخور برای نشان دادن نقش موثر گیلانیها در پیشبرد انقلاب و دفاع مقدس بودهایم، برای آشنایی بیشتر نسل جوان با تاریخ معاصر، حوزه هنری گیلان گردآوری این خاطرهها را یکی از اولویتهای کاری خود قرار داده است.
رزمندۀ کتانی پوش خاطرات حشمتالله هدایتی از رزمندگان دوران دفاع مقدس است که سالهای نوجوانی و جوانیاش را در جنگ گذرانده و پس از چند دهه از پایان یافتن جنگ ایران و عراق، دفاع از وطن را به دفاع از حرم در سوریه پیوند زد.
حشمت الله هدایتی متولد ۱۳۴۶ در املش، نمونهای از نسل جوانانی است که دوران تحول بعد از پیروزی انقلاب اسلامی را شاهد بودند و در عرصههای مختلف بسیج مردمی حضور داشته اند. گفتوگوی نویسنده با ایشان در سال ۱۳۹۴ آغاز شد؛ به بهانۀ شناخت دوران حضورشان در نبردهای جنگ تحمیلی و ثبت خاطراتی از روزهای حماسهسازِ ِ رزمندگان کتانی پوشی که در کنار درس و مشق، پاسداری از قلههای ُ کردستان و نگهبانی از سرحدات مرزی و رو در رو شدن با دشمن بعثی در آن سوی آبهای اروند را تجربه کردند. اما تجربۀ مواجهه با نیروهای درگیر در جبهۀ سوریه از جنس دیگری است که نویسنده در این کتاب به شرح آن هم پرداخته است.
خواندن کتاب رزمنده کتانی پوش را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به تاریخ شفاهی دفاع مقدس پیشنهاد میکنیم.