کتاب احکام قاعدگی در فقه حنفی
معرفی کتاب احکام قاعدگی در فقه حنفی
کتاب احکام قاعدگی در فقه حنفی نوشته عبدالله دژکام است. این کتاب برای شناخت فقه در مذهب حنفی نوشته شده است.
درباره کتاب احکام قاعدگی در فقه حنفی
مسائل مهمی، مانند صحت نماز، وضو، غسل، صحت روزه، همبستری، قرائت، مس مصحف، عده، طلاق، بلوغ، حج، اعتکاف، و غیره مترتب و مربوط به حیض و دماء مختص زنان است، فرا گرفتن علم و احکام خون بسیار لازم و مهم است. زیرا مهم بودن علم یک حکم با ضرر جهل به آن، فهمیده میشود. ضرر ندانستن احکام حیض برای زنان جبران ناپذیر است زیرا بین حلال و حرام دائر است، بنابراین تحصیل این علم به مقدار نیاز حال برای هر زنی طبق حدیث فرض است. از این جهت نویسنده لازم دیده است به زبان فارسی ساده در این موضوع کتابی نوشته شود تا فهم آن برای همه آسان باشد
این کتاب به شرح زیر است:
۱. مقدمه؛ در مقدمه از دو مبحث صحبت میکند: الف. تفسیر و تعریف الفاظ مستعمله در این باب؛ در این بخش از تعریف حیض، نفاس، استحاضه، دم صحیح، دم فاسد، طهر صحیح، طهر فاسد، طهر تام، طهر ناقص، زن عادت دار، مبتدأه و مضله بحث میکند. ب. اصول و قواعد کلی؛ در این بخش از اقل و اکثر مدت حیض و نفاس و طهر ، احکام طهر ناقص و فاسد، اثبات عادت و انتقال عادت صحبت میکند.
۲. فصل اول درباره ابتدا و انتهای ثبوت خونها است؛ مباحثی که در این فصل میخوانیم عبارت اند از: ابتدای ثبوت حیض و نفاس و استحاضه، حکم منع، حکم ما خرج من غیر السبیلین، حکم زایمان غیر طبیعی، احکام سقط، احکام ولادت قلو، انتهای ثبوت خون ها، یائسگی، رنگ خون و احکام کرسف.
۳. فصل دوم در بیان احکام زن مبتدأه و عادتدار است؛ در این فصل از احکام مبتدأه، احکام عادت دار، احکام مخالفت با عادت در حیض و نفاس، مباحث تجاوز خون از ۱۰ روز و عدم تجاوز و امثله حیض و نفاس سخن میگوید.
۴. فصل سوم در توضیحات انقطاع خون است؛ در این بخش از احکام بند آمدن خون در اکثر مدت، قبل اکثر مدت، قبل عادت، غسل و احکام همبستری صحبت میشود.
۵. فصل چهارم در مورد احکام استمرار خون است؛ در این فصل مباحث استمرار خون برای زن عادت دار و مبتدأه، مبتدأه بالحیض و بالحبل و انواع استحاضه را تفصیل میدهد.
۶. فصل پنجم در بیان احکام مضله است؛ در این فصل احکام اضلال عمومی، حکم حفظ عادت، احکام مضله در نماز، روزه، قضا، قرائت، کفاره و...، احکام اضلال خاص در مکان یا زمان، احکام اضلال در نفاس، احکام اضلال در حیض و نفاس و احکام سقط، را توضیح میدهد.
۷. فصل ششم از احکامی که بر این خونها مترتب میشود صحبت میکند؛ احکام مشترک بین حیض و نفاس یا مختص حیض، مانند: حرمت نماز، روزه، قرائت، مس مصحف، استمتاع، دخول مسجد، طواف، انقضای عده، استبراء، بلوغ و... ، و احکام استحاضه و جنابت و بیوضویی و احکام معذور.
و در پایان رسالهای از زوجین درج شده است، زوجین در این رساله قواعد کلی حیض و نفاس را از کتاب ذخر و شرحش استخراج نموده و نوشتهاند، و مثال هایی که در فصل دوم به عنوان توضیح آورده شده است را با جدول کشی و تفصیلات، ذکر کرده اند و دو مثال اضافه نیز آوردهاند. خداوند جزای خیر به مؤلف و شارح و دو زوج دهد.
خواندن کتاب احکام قاعدگی در فقه حنفی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام پیروان مذهب حنفی پیشنهاد میکنیم.
حجم
۳٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۳۴۸ صفحه
حجم
۳٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۳۴۸ صفحه