کتاب لودویگ فان بتهوون
معرفی کتاب لودویگ فان بتهوون
لودویگ فان بتهوون(۱۸۲۷-۱۷۷۰)، آهنگساز برجسته آلمانی است و این کتاب با پژوهش یوزفاشمیت گورگ(۱۹۸۱-۱۹۸۷) و هانس اشمیت( -۱۹۳۰) به زندگی این هنرمند میپردازد.
از زمان بتهوون تاکنون زندگی و آثار وی موضوع بسیاری تفسیرها بوده که شامل نقل قولهای عالمانه تا تفسیرهای ذهنی و تخیلی در اشعار و داستانها و فیلمها شده است. شناخت واقعی این فرد و موسیقی وی بایستی بر اساس شواهد دست اولی و مدارک متعدد باقیمانده و در دسترس باشد. نامهها، خاطرات، طرحها و نسخ اصلی موسیقی، کتابچه محاورات، گزارشهای معاصران و نظرات منتقدان موسیقی زمان او خلاصه تمام منابع مورد استفاده قرار گرفته تا این کتاب تدوین و مقدمهای معتبر و مبتنی بر واقعیت در هر زمینه از تفکر خلاقه بتهوون مثل سمفونیها و سایر آثار ارکستری، موسیقی مجلسی و پیانو، مسها، موسیقی برای صحنه و آوازها باشد.
در بخشی از پیشگفتار کتاب میخوانیم:
«خانه بتهوون در بن احتمالاً جامعترین مجموعه منابع در این زمینهها را داشته، ضمناً خاصه شامل گنجینه ارزشمند اهدایی یکی از سخاوتمندترین متخصصین سوئیسی بهنام دکتر اچ. سی. بود مر میشود. در موسسه تحقیق و آرشیو بتهوون تعداد زیادی نسخ دست خطی شامل تولیدات و کپیها تقریباٌ از تمام نسخ آثار او که همهجا شناخته شدهاند نگهداری میشود. نویسندگان این کتاب همگی موسیقیشناسانی هستند که به شکلی تنگاتنگ با آرشیو آثار بتهوون در ارتباط بوده و این موضوع یکدستی لازم در روال کار را علیرغم آنکه هر کدام از این نویسندگان به سیاق خود از آنها برداشت کردهاند برای ما تضمین میکنند. تمام موارد مندرج ازمدارک اصلی ترجمه یا جایی که مدرک اصلی موجود نبوده از کپیهای اولیه یا ورژنهای چاپی موجود ارائه شدهاست. چون ترجمه مدارک اصلی جذابیت خاصی از نظر بیواسطگی دارد سعی شده صحت متن در آن کاملاً لحاظ شود. در مورد استخراج از نامههای آهنگساز جدّیت مبذول شده تا برای نخستین بار غلطخوانیهای نسخ چاپی موجود تا این زمان تصحیح شوند.»
مزخرف