کتاب آینده پژوهی در مهندسی پزشکی
معرفی کتاب آینده پژوهی در مهندسی پزشکی
کتاب آینده پژوهی در مهندسی پزشکی نوشته محمدجعفر حسینی شیرازی است. کتاب آینده پژوهی در مهندسی پزشکی یکی از کتابهای تخصصی حوزه مهندسی پزشکی است.
درباره کتاب آینده پژوهی در مهندسی پزشکی
آیندهپژوهی در مهندسی پزشکی یک سیستم جهانی بسیار بزرگ و پیچیده را که علوم مختلفی ازجمله جامعهشناسی، اقتصاد، سلامت، درمان و فناوری در آن قرار دارند را موردمطالعه قرار میدهد. در مدل شایستگی آیندهنگری در مهندسی پزشکی نقش استادان، دانشجویان، محققین، طراحان، صنعتگران، توزیعکنندگان و توسعهدهندگان و نگرشهای فردی جامعه تعیینکننده آینده در این صنعت است، چراکه همانگونه که فرد با تفکرات خود و محیط اجتماع شکل میگیرد جامعه بشری نیز دستخوش تفکرات و محیطهایی است که اجتماع بشر امروزی ایجاد کرده لذا تا آینده به وجود آید. پس آیندهپژوهی چیزی است که همه باید درباره آن فکر کنیم تا آماده تغییر شویم. اگر بخواهیم آیندهای را که میخواهیم شکل دهیم، همه باید ابراز آن را به دست آوریم. آیندهپژوهی مطالعه سیستماتیک میانرشتهای و کلنگری درزمینه پیشرفت و فناوری و سایر روندهای زیستمحیطی است که اغلب باهدف بررسی نحوه زندگی و کار مردم در آینده سروکار دارد. هرچند که بیشتر از این شاخه از علوم، در رشتههای تاریخ و علوم اجتماعی بحث میشود، اما در این کتاب نویسنده تلاش دارد تا آیندهپژوهی را پیرامون مهندسی پزشکی به مطالعه بگذارد تا بدین ترتیب بتواند سمتوسوی فناوریهای پزشکی و آیندهپژوهی در مهندسی پزشکی را بیشتر به جامعه مهندسی پزشکی معرفی کند. نویسنده در این کتاب با نگاهی جامعه تمام ابعاد آیندهنگری در مهندسی پزشکی را بررسی میکند و سعی دارد اطلاعات جامعی در اختیار خوانندگان قرار دهد و سوالات آنها را پاسخ دهد. کتاب آینده پژوهی در مهندسی پزشکی را انتشارات موسسه آموزشی تالیفی ارشدان منتشر کرده است.
خواندن کتاب آینده پژوهی در مهندسی پزشکی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام فعالان حوزه مهندسی پزشکی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب آینده پژوهی در مهندسی پزشکی
آیندهنگری و ابزار فناوری
چنانکه میدانید آیندهنگری فناوری یک روش پیشبینی برای تعیین محتملترین تحولات فناوری در آینده است.
"تلاشهای سیستماتیک برای مشاهده آینده طولانیمدت علم، فناوری، اقتصاد و جامعه، باهدف شناسایی فنآوریهای نوظهور که احتمالاً بیشترین منافع اقتصادی و اجتماعی رادارند".
در مباحث آیندهنگری فناوری، تولیدکنندگان و استفادهکنندگان از علم و فناوری در سیستم نوآوری گرد هم میآیند تا چشمانداز مشترکی از تحولات آینده ایجاد کنند. در اینگونه مطالعات بازه زمانی پیشبینی معمولاً بین ۱۰ 0 تا ۳۰ سال است.
جالب است بدانید این رویکرد برای اولین بار در دهه ۱۹۷۰ در ژاپن مورداستفاده قرار گرفت. بعداً در اوایل دهه ۱۹۹۰ توسط کشورهای اروپایی تصویب شد و امروزه معمولاً هم توسط کشورهای پیشرفته و هم درحالتوسعه در سراسر جهان مورداستفاده قرار میگیرد.
چهارعنصر اصلی فناوری
اگر بخواهیم در مورد آیندهنگری در مهندسی پزشکی بیشتر صحبت کنیم ابتدا باید به شناخت چهارعنصر اساسی در فناوری مهندسی پزشکی سری بزنیم و بیشتر آنها را موردمطالعه قرار دهیم.
بدین ترتیب این موضوع مهمی است که چهارعنصر اصلی مربوط به فناوری موردتوجه در آیندهپژوهی هوش مصنوعی، واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و پوشیدنیهای مراقبتی است.
در ادامه در مورد هر یک از این عناصر چهارگانه صحبت خواهیم نمود.
حجم
۷٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۳۶ صفحه
حجم
۷٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۳۶ صفحه