نظرات کاربران درباره کتاب لبنان زدگی
۳٫۷
(۴۲)
maryhzd
خواندنش خیلی لذت بخش بود...
کوتاه و بی تفصیل؛ البته نه به اندازه نویسنده، بلکه در حد خودم مطالعه و علاقه به حزب الله و امام موسی صدر داشتم و البته همه ی اینها جدا از «خود لبنان» بود. اما شاید همین سمت و سوی یکسان نگاه باعث شد که من خیلی کوتاه و از چشم نویسنده یک سفر چند روزه به لبنان بکنم و چیزهایی برای ساختن دوباره ایمان و قدرت اسلامی مملکتم یاد بگیرم. شاید چندجایی با برخی اظهارنظرها موافق نبودم ولی هم اندیشی ام با نویسنده خیلی بیشتر از این حرفها بود که در لذت خواندن کتاب مانعی ایجاد کند. خواندنش را به همه دوستداران لبنان و فعالان فرهنگی اجتماعی (نه سیاسی!) انقلابی توصیه می کنم.
معین
این کتاب بیشتر از یک سفرنامه توصیفی، یک سفرنامهی سیاسی مذهبی است.
این اثر به لحاظ روایت دیدگاه کاملا متفاوت و مشتق شد از نگاه سید موسی صدر و آنچه در لبنان و خاصه در حزب الله جاری است بسیار ارزشمند و درخور توجه است. هر چند گاهی چالشهای ظاهر دین مانع از رسوخ کاملتر راوی به عمق میگردد و در قشر میمانیم.
در مجموع به علاقهمندان، و به ویژه کسانی که جریان لبنان، فلسطین و سوریه برایشان محل چالش، علاقه و ابهام هست توصیه میکنم هر چند روایت جامع و کاملی نیست و زاویه نگاه محدود است.
چه گوارا
پرازتناقض ! به صراحت می گوید شیعه در لبنان اقلیت است مثل تمامی اقلیت ها و بعد با ایران مقایسه می کند از همه چیز امام موسی صدر می گوید اما کلمه ای از اینکه ایشون اولین گروه نظامی شیعه را تاسیس کرد نمی گوید ! چون وجهه رحمت گونه افراطی امام را خراب می کند ! موسسه نور قم را گلوگاه علم در شیعه معرفی می کند و اما می گوید بیروت از قم بهتر است ! کلا یادتون باشه گروه فرقان که اول انقلاب به ترور دست می زد رو یه طلبه ای درست کرد که احساس می کرد دین را بهتر از شهید مطهری و ...می فهمد!
یاقوت
حالا ایناشو ول کنین، تحلیلهای شخصیه که در حد شنیدن ارزش داره، اینکه چقدر ارزش تحلیلی داره به خواننده مربوط میشه، همون قسمتهای سفرنامه ای شو بچسبیم
کاربر ۱۴۲۸۴۶۷
کتاب تفکربرانگیزی است و خواندنش رو توصیه میکنم. هر چند نوع نگاه نویسنده در جاهایی حرصم را درآورد! نگاه انتقادی راوی به ایران در مقایسه با لبنان در خلال این سفر خیلی خوب است و باعث شد جنبههایی از اسلام را ببینم که در ایران خیلی یا حتی اصلا محل توجه نیستند اما نکته اینجاست که نگاه انتقادی با نگاه خودکمبینانه توفیر دارد. گاهی راوی هر چه در لبنان میبیند را عالی و بینقص میداند و ایران را سرزنش میکند و برایش وا اسفا سر میدهد که چرا اینطور نیست. در حالی که گاهی در همان مواردی که او سرزنششان میکند میتوان نمونهای مشابه لبنان را هم در ایران یافت اما متاسفانه راوی از آنها خبر ندارد و همه را با یک سنگ میزند. مثل کسی که در یک گزاره خیلی کلی و طبعا غلط بگوید اصفهانیها خسیساند در حالی که میشود با صدها مورد خلاف آن را ثابت کرد.
م.ف
برای اینکه بیشتر با لبنان آشنا شید کتاب خوبیه! احتمال زیاد بعد خوندن این کتاب دیدتون نسبت به لبنان و مردمش عوض میشه.البته فقط و فقط یه سفرنامه از لبنان نیس، بلکه نویسنده راجع به خیلی چیزها حرف میزنه...هر اتفاقی رو تو لبنان یه جورایی با اعتقادات ما مقایسه میکنه! فقط نکته منفی کتاب برای من این بود که گاهی خیلی پراکنده صحبت میکرد و نمی فهمیدی که از کجا به کجا رسید!
محمد
بسیار کتاب جذاب و دلنشین بود
تفاوت های فرهنگی ایران و لبنان را در خلال سفر نامه بیان کرده بود و هم اطلاعات خوبی از لبنان ارایه کرد و هم نقدی بر مشکلاتی که در ایران با آن رو به رو هستیم
قسمت مزار شهدای حزب الله و امام موسی صدر هم عالی بود
خدا قوت به نویسنده و تشکر از نشر آرما
منتظر
نویسنده زیادی لبنانزده شده. همه چیز آنجا خوب است و در ایران ما همه چیز به هم ریخته.
mohammad abbasi
به نظرم بیشتر جنبه تلنگر داشت این نوع برخورد ایشون که چرا نوع سیستم فعلی به خصوص حوزه در ایران جوابگو نیست و حزب اللهی که اغلب به عنوان نماینده ایران در لبان خطاب میشود هم صنمی با قم ندارد آنچان انگار ...
Mohammad Mahdi Mehrghasemi
این کتاب برای همه افراد مناسب از کسانی که نجات را جز در غرب زدگی نمیبینند تا کسانی که افکار متحجرانه دارند و هیچ چیزی جز افکار خودشان را قابل قبول نمیدانند ،این بیان حقیقت امروز ماست
سپیده دم اندیشه
《بسم الله الرحمن الرحیم 》
یک سفرنامه بسیار جذاب از لبنان برای آشنایی با کشور های دیگر سفرنامه کار ساز تر از دانشنامه ها است! دانشنامه ها اطلاعات خشک را جمع کرده اند سفرنامه ممالک اجنبی را از عینک افراد مختلف برای شما تعریف خواهد کرد و چه زیباست!
توصیفات بسیار زیبا و جذابی از لبنان داشت حقیقا هیچ وقت تصور نمی کردم لبنان به این شکل باشد و گفته های نویسنده با نوشته های دائرالمعارف ها و دانشنامه ها ۱۸۰ درجه فاصله داشت گویی از دنیایی دیگر حرف می زد!
هرچند که نویسنده از پیش ذهنیتی درباره مسائل سیاسی داشت ولی به نظرم بی طرفی را رعایت کرده بود.
بیشتر هدف سفرش آشنایی با موسسات صدر و حزب الله بود که پسندیدم.و در میان توصیفات اطلاعاتی هم در این باره به خواننده منتقل می کرد.
حرف های نویسنده با اخبار خشک و حال به هم زن صدا و سیما درباره حزب الله خیلی تفاوت داشت و این هم یک نقطه قوت دیگر هست.
و امان از کارشناسی های آقای نویسنده که البته بسیار هم خوب و مفید بودند.
⚡بعضی جملات را خیلی تکرار می کرد که ازارم داد!
در کل عالی بود✅
هدیهٔ دریا
ببخشید سهمیم تموم شده نمیتونم جوابت و بدم 😅
اینقدر حرف زدم بلاخره طاقچه گفت یه دیقه خفه شو ببینم چیکار میکنی😂
کاربر ۱۸۱۵۵۹۱
به چشم سفرنامه نباید بهش نگاه کرد چون حسابی سرخورده می شید.
zaha
من این کتاب رو به صورت چاپی خریدم و خوندم طبیعتا نوع نگاه سیاسی نویسنده روی تحلیل هاش موثر بوده و با وجود تجربه شخصیم از این فضاها من این نگاه غلیظ و تلخ و نزدیک به جریان سیاسی فرزندان خانواده صدر رو صد درصد منطبق با واقعیت نمی دونم
پاییز
من خیلی معرفی این کتاب رو شنیده بودم. اما کمی تا قسمتی شعاری بود. خیلی مخاطب رو با خودش همراه نمیکرد. انگار نویسنده خاطراتش رو برای خودش نوشته بعد گفته بد نیست چاپش کنم:))
اما قسمتی که در مورد خانواده صدر بود و بسیار دوس داشتم. کلا نسبت به این خانواده ارادت دارم.
کمی دیدم رو نسبت به لبنان عوض کرد. و اینکه درسته که میگم شعاری بود اما اطلاعاتی که درمورد لبنان میداد واقعا جالب بود. مخصوصا برای کسی که مطالعات مبسوط تری در زمینه لبنان داره
daanial
بسیار ضعیف و سطحی. با اعوجاج فراوان در روایات تاریخی. و بیان احساسات فراوان و رمانتیسیسم در گزارش یک سفر کوتاه چند روزه. بیش از هر چیز، نویسنده تصویر و خیال رویایی خودش از سرزمین بهشتی حزب الله و امام موسی را تصویر کرده بود که هر کسی اگر کمی بیشتر و بهتر سفر کند و با چشمان خود ببیند تصویری واقعی تر و کمتر رویایی را خواهد یافت. در هر حال به نظر من خواندن این کتاب چیزی به خواننده اضافه نخواهد کرد.
اﻣﻴﺮ
کتابی بسیار زیبا و جذاب درباره فرهنگ لبنان .
توصیه می کنم بخونیدش.
Amirhossiend
کتاب خوبیست ولی جاهایی افکار نویسنده اینقدر بسط پیدا میکند که خسته کننده می شود
محمد حسین
کتاب بسیار روان نوشته شده و جذاب هم هست. اما بنظرم نویسنده یک مقدار بیش از حد نظرات و عقاید فکری و سیاسی اش را میگوید. به خاطر همین نقص چهار از پنج دادم. توصیه میکنم که طاقچه کتاب را علاوه بر دسته "سفر نامه" در "علوم سیاسی" هم منتشر کند
کاربر ۱۵۷۱۳۳۸
نویسنده خودشو ملزمندیده که منبع بعضی اطلاعات رو ارائه بده
مثلا شهید مطهری درکدام کتاب فلان نظر را داشته اند
یا بعضی نظراتی که از سیدحسن نصرالله نقل شده
این حجم از سرکوفتزدن به ایران رو نپسندیدم
وبعضی عقایدشون رو نتوانستم با چارچوب عقیدتی خودم منطبق کنم
درکل درآخر مطالعه کتاب حس خوبی نداشتم
فارا
یک سفرنامه 100 صفحه ای نمیتواند کسی را لبنان زده کند.
منظور عنوان لبنان زده، مثل غرب زده است (راه حل های لبنانی معضلات اجتماعی) اینجا اگر لبنان زده شویم خیلی محاسن دارد. کتاب را پیشنهاد میکنم . سوال هایی داشتم که پاسخ داد و سوال هایی برایم ایجاد کرد.
اگر بعد از خواندن کتاب دلتان خواست (که احتمالا حتما میخواهد)، درباره امام موسی صدر و لبنان بیشتر بدانید به کتاب لبنان دکتر چمران مراجعه کنید.
10/10
ب. قاسمی
کتاب زیبایی بود
تحلیل های بدیع و زیبای نویسنده از لبنان واقعا منو شگفت زده کرد....
هیچ وقت ازین زاویه به لبنان نگاه نکرده بودم
Dr. Zarei
به نظرم نویسنده کتاب صرفا به بیان یک سری مباحث سطحی در کتاب پرداخته است که حتی بعضی از اطلاعات ارائه شده به وضوح فاقد اعتبار است:
به عنوان مثال در چندین جای کتاب به گونه ای عجیب به ۱۸ فرقه در لبنان اشاره کرده است. اشاره نویسنده و تاکید آن بر این موضوع به گونه ای است که انگار ۱۸ فرقه بصورت یکسان و مساوی در لبنان هستند. این در حالی است که اکثریت جمعیت لبنان را مسلمانان و بعد مسیحی ها و دروزی ها تشکیل میدهند.
همچنین در این کتاب، توجه بیش از اندازه ای به مسائل حاشیه ای شده است.مثلا در بازدید از دانشگاه امریکایی و اینکه یه دختره داره با موبایلش پیامک میزنه رو باجزییات بیان کرده است. واقعا ارتباطش با این کتاب چه بوده است؟!!!
|قافیه باران|
اسم کتاب با توجه به علاقه زیاد نویسنده به این کشور مناسبت خوبی داره و این صداقت در عنوان رو دوست داشتم. نظرات نویسنده شروعی برای تحلیل های خوب و مفید بود (رضا امیرخانی طور بود) ولی صد حیف که کامل نبودن و جاهایی هم عمیق نشدن. با این حال برای من دغدغه مندانه و مورد پسند بود. مشتاق تر شدم برای شناخت بیشتر لبنان و سید موسی صدر.
کتاب: میان انسان های روی زمین می شود به سید موسی مباهات کرد.
🌱🌱🌱
صدف
این کتاب منو بخواندن بیشتر درباره امام موسی صدر سوق داد.
العبد
توصیه نمی کنم
توحيد
هوا گرم است. دختر هایی که از روبرو می آیند، تقصیری ندارند!
(از متن کتاب)
ممکنه با جا هایی از نظرات نویسنده موافق نباشید (که شخصا با همه جاش موافق بودم) اما این ایراد از نویسنده ی این کتاب نیست. اشکال از اینجاست که سفرنامه های متعددی راجع به لبنان نداریم تا از دید افراد مختلف بیان شده باشه و بخونیم و مقایسه کنیم. آقای مرکبی هم مثل هر مسافری که به هر کسوری پا می ذاره، افکار و برداشت های خودشو نوشته. پذیزش نظرات هر کس، برای هیچ کس دیگه ای الزام آور نیست. از سفزنامه ها خوشم میاد و خوندنش رو توصیه می کنم
حجم
۱٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۹۶ صفحه
حجم
۱٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۹۶ صفحه
قیمت:
۲۰,۰۰۰
تومان