بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب دوباره فکر کن! | طاقچه
تصویر جلد کتاب دوباره فکر کن!

بریده‌هایی از کتاب دوباره فکر کن!

۳٫۷
(۵۶)
«اگه به گذشته‌ات فکر کنی و با خودت نگی" وای، یک سال پیش من چقدر خنگ بودم"، یعنی توی سال گذشته چیز خاصی یاد نگرفتی
مبین
«جهل و نادانی عموماً بیشتر از علم و آگاهی موجب اعتمادبه‌نفس می‌شود
مبین
هدف از آموختن این نیست که مهر تأییدی بر عقایدمان بزنیم، بلکه این است که عقایدمان را توسعه دهیم.
ܦ߭ܝ‌ܝܝ݅ܝࡅߺ߳ܣ 🕊
«وقتی نظراتم اشتباه از آب در می‌آن، تنها زمانیه که مطمئنم چیزی یاد گرفتم.»
blogofski
ما از افرادی که روند فکری ما را به چالش می‌کشند بیشتر یاد می‌گیریم تا از افرادی که نتایج‌مان را تأیید می‌کنند. مدیران قدرتمند با منتقدان خود بحث کرده و این‌گونه خودشان را قوی‌تر می‌کنند. مدیران ضعیف منتقدان خود را ساکت می‌کنند و این‌گونه خودشان را ضعیف‌تر می‌کنند.
☆Nostalgia☆
«خسته‌کردن کسی هنگام بحث و متقاعدکردنش، باهم فرق دارند.» تیم کریدر
blogofski
جهل و نادانی عموماً بیشتر از علم و آگاهی موجب اعتمادبه‌نفس می‌شود.
R.ali.H
متوجه شده‌ام دانشجویانی که در بیست‌سالگی در مورد برنامه‌های شغلی‌شان بسیار مطمئن هستند، از آن دست افرادی هستند که در سی‌سالگی حسرت‌های عمیقی دارند.
boly
«پیشرفت بدون تغییر غیرممکن است و کسانی که نتوانند ذهن‌شان را تغییر دهند، نمی‌توانند هیچ‌چیزی را تغییر دهند.»
ASMA
وقتی مردم به نصیحتی گوش نمی‌دهند، همیشه دلیلش این نیست که با آن مخالف هستند. گاهی در مقابل حس فشار و این حس که کسی دارد تصمیم‌شان را کنترل می‌کند مقاومت می‌کنند.
ܦ߭ܝ‌ܝܝ݅ܝࡅߺ߳ܣ 🕊
غرور، جهالتِ همراه با اعتقاد راسخ است.
کاربر ۲۶۵۰۱۰۹
بسیاری از افراد سعی می‌کنند خودشان را باهوش نشان دهند. اما شنونده‌های خوب بیشتر علاقه دارند کاری کنند که مخاطب‌شان احساس باهوش‌بودن کند.
☆Nostalgia☆
«اگه به گذشته‌ات فکر کنی و با خودت نگی" وای، یک سال پیش من چقدر خنگ بودم"، یعنی توی سال گذشته چیز خاصی یاد نگرفتی.»
zhale
یک یادداشت برای خودم: یادم باشد در سفر بعدی‌ام به قلهٔ کوه حماقت، یک سلفی از خودم بگیرم.
blogofski
افراد توافق‌ناپذیر بیشتر نقد می‌کنند، بدبین هستند، دیگران را به چالش می‌کشند و احتمال اینکه مهندس یا وکیل شوند بیشتر از سایر افراد است. این افراد نه‌تنها با مشاجره‌کردن مشکلی ندارند، بلکه از این کار انرژی می‌گیرند. اگر فرد بسیار توافق‌ناپذیری باشید، ممکن است از مشاجرات، بیشتر از مکالمات دوستانه لذت ببرید. این ویژگی معمولاً با بدنامی همراه است: باور عمومی این است که افراد توافق‌ناپذیر، آدم‌های بدخلقی هستند که دربارهٔ هر ایده‌ای غر می‌زنند
blogofski
بحث‌کردن من با دیگران نشانهٔ بی‌احترامی به آن‌ها نیست، بلکه نشانهٔ احترام است. بحث‌کردن یعنی من به‌قدری برای نظر آن‌ها ارزش قائلم که آن را به چالش بکشم. اگر نظرشان برایم مهم نبود، خودم را به زحمت نمی‌انداختم.
blogofski
علاج گیرافتادن در کوه حماقت، مصرف مداوم تواضع است.
کاربر ۲۶۵۰۱۰۹
افکار ما به عاداتی تبدیل می‌شوند که ما را کُند می‌کنند و تا زمانی که دیگر کار از کار گذشته، به خودمان زحمت نمی‌دهیم دربارهٔ آن‌ها مردد شویم.
فرزانه رضایی
والدین در پشت درهای بسته بحث می‌کنند چون می‌ترسند که این مشاجرات فرزندشان را مضطرب کند یا به‌نوعی به شخصیت او آسیب برساند. باوجوداین، تحقیقات نشان می‌دهد تعداد دفعاتی که والدین باهم بحث می‌کنند، هیچ تأثیری بر رشد تحصیلی، اجتماعی و عاطفی فرزندان ندارد. آنچه اهمیت دارد این است که والدین موقع بحث چقدر احترام یکدیگر را نگه می‌دارند، نه اینکه هرچند وقت یک‌بار باهم بحث می‌کنند. بچه‌هایی که والدین‌شان مشاجرات سازنده دارند، در دوران دبستان از نظر عاطفی احساس امنیت بیشتری می‌کنند و در سال‌های بعد هم، بیشتر از دیگران با هم‌کلاسی‌های‌شان مهربان هستند و به آن‌ها کمک می‌کنند.
blogofski
طالع‌بینی به معنی نگه‌داشتن کلیشه‌های بی‌اساس در مورد آدم‌ها در ذهن، تنها برمبنای ماه تولد آن‌هاست
blogofski
روان‌شناسان معتقدند بسیاری از چیزهایی که به درست بودن‌شان باور داریم تنها حاصل بدیهیات فرهنگی هستند: چیزهایی که خیلی‌ها به آن باور دارند و به‌ندرت کسی به درستی‌شان شک می‌کند. اگر دقیق‌تر به آن‌ها نگاه کنیم اغلب متوجه می‌شویم که پایه‌های متزلزلی دارند.
blogofski
چیزی که بر ما تأثیری نگذارد، می‌تواند اعتقادات‌مان را راسخ‌تر کند. همان‌طور که واکسن از سیستم ایمنی بدن‌مان در مقابل ویروس محافظت می‌کند، عمل مقاومت نیز سیستم ایمنی روان‌مان را تقویت می‌کند. ردکردن یک دیدگاه، پادتن‌هایی علیه تلاش‌های آینده برای تاثیرگذاری ایجاد می‌کند. به اعتقادات‌مان مطمئن‌تر می‌شویم و کنجکاوی‌مان در مورد دیدگاه‌های دیگر کمتر می‌شود. دیگر استدلال‌های مخالف ما را گیج و متعجب نمی‌کند: تکذیبهٔ ما از پیش آماده است.
blogofski
در هر مرحلهٔ زندگی‌مان از جمله انتخاب شغل اول، ازدواج دوم یا آوردن بچهٔ سوم می‌توانیم مکث کنیم و از دیگران بپرسیم که آرزو داشتند قبل از این تجربیات، چه چیزی را می‌دانستند. وقتی خودمان از مرحله‌ای می‌گذریم، می‌توانیم آنچه را باید خودمان در آن بازاندیشی می‌کردیم با دیگران به‌اشتراک بگذاریم.
blogofski
افراد هرچه باهوش‌تر باشند، محکم‌تر زمین می‌خورند
عرفان
«اگه به گذشته‌ات فکر کنی و با خودت نگی" وای، یک سال پیش من چقدر خنگ بودم"، یعنی توی سال گذشته چیز خاصی یاد نگرفتی.»
blogofski
طبق یک مطالعهٔ معتبر، معماران بسیار خلاق برخلاف معمارانی که مهارت داشتند اما خلاقیت‌شان کم بود، در خانه‌هایی بزرگ شده بودند که مشاجره زیاد رخ می‌داد. آن‌ها اغلب در خانه‌هایی بزرگ شده بودند که «پرتنش اما ایمن» بودند. این گفتهٔ روان‌شناس رابرت آلبرت است. او در ادامه خاطرنشان می‌کند: «افرادی که در بزرگسالی خلاق هستند، فرزندان خانواده‌هایی هستند که تنها صفتی که نمی‌توان به آن‌ها نسبت داد هماهنگی است: خانواده‌های کمی "متزلزل".» والدین این افراد با آن‌ها بدرفتاری فیزیکی یا کلامی نداشتند اما این به آن معنا نبود که از مشاجره نیز اجتناب می‌کردند. این والدین به جای اینکه به فرزندان خود بگویند هنگام بحث ساکت بمانند و اظهارنظر نکنند، آن‌ها را تشویق می‌کردند تا از حق خود دفاع کنند. این بچه‌ها یاد می‌گرفتند چگونه انتقاد و همچنین دفاع کنند.
blogofski
اینکه نظرتان را تغییر دهید شما را به آدمی دورو یا دمدمی‌مزاج تبدیل نمی‌کند،‌ بلکه به این معناست که شما تمایل به یادگیری دارید.
blogofski
به‌جای گوش‌دادن به دیدگاه‌هایی که باعث می‌شوند به فکر فروبرویم، به دیدگاه‌هایی گوش می‌دهیم که احساس خوبی به ما می‌دهند.
فرزانه رضایی
زمانی که بحث دارایی‌های‌مان در میان باشد، آن‌ها را با اشتیاق به‌روز می‌کنیم. وقتی کمد لباس‌های‌مان از مُد می‌افتد، لباس جدید می‌خریم و وقتی آشپزخانه‌مان قدیمی می‌شود آن را بازسازی می‌کنیم، ولی زمانی که نوبت به دانش و عقایدمان می‌رسد، تمایل داریم روی آن‌ها پافشاری کنیم.
Peyvand
وقتی خودمان را وقف یک برنامه می‌کنیم و آن برنامه آن‌طور که می‌خواهیم پیش نمی‌رود، اولین حس غریزی‌مان معمولاً این نیست که در آن بازاندیشی کنیم. در عوض، مایل هستیم که اصرار کنیم و منابع بیشتری خرج آن کنیم. به این الگو «تشدید تعهد» می‌گویند. شواهد نشان می‌دهد که کارآفرینان، استراتژی‌های شکست‌خورده را مصرّانه حفظ می‌کنند، درحالی‌که بهتر است تغییر جهت دهند. مربیان اتحادیهٔ ملی بسکتبال مدام روی قراردادهای جدید با افرادی پایین‌تر از سطح انتظار سرمایه‌گذاری می‌کنند و زمانِ بازی بیشتری به آن‌ها می‌دهند. سیاستمداران فرستادن سربازان به جنگ را ادامه می‌دهند؛ جنگی که از همان ابتدا نباید شروع می‌شد. یک عامل مؤثر، هزینه‌های ازدست‌رفته است ولی مهم‌ترین دلیل روانی است، نه مالی. تشدید تعهد به این دلیل اتفاق می‌افتد که ما موجوداتی استدلال‌گر هستیم، مدام به‌دنبال این هستیم که باورهای قبلی‌مان را توجیه کنیم تا از نفس‌مان دلجویی کنیم، از تصاویر ذهنی‌مان محافظت کنیم و به تصمیمات گذشته‌مان اعتبار دهیم.
blogofski

حجم

۲٫۵ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۳۱۳ صفحه

حجم

۲٫۵ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۳۱۳ صفحه

قیمت:
۴۹,۰۰۰
۳۴,۳۰۰
۳۰%
تومان