بریدههایی از کتاب مدیریت، فراسوی اعداد
نویسنده:مارگارت هفرنان
مترجم:سیدامیرحسین میرابوطالبی
انتشارات:انتشارات ترجمان علوم انسانی
دستهبندی:
امتیاز:
۴.۰از ۴ رأی
۴٫۰
(۴)
یازده ساعت کار یا بیشتر باعث دوبرابرشدن خطر افسردگی میشود. آنهایی که در هفته ۵۵ ساعت یا بیشتر کار میکنند در میانسالی دچار ضایعههای شناختی میشوند. عملکرد آنها در حوزهٔ ادبیات، استدلال، پردازش اطلاعات، حل مسئله، خلاقیت، و واکنش ضعیفتر میشود. این صدمات مزمن شناختی میتواند باعث زوال عقل یا مرگ زودرس شود.
پوریای معاصر
زمان طرف ماست، اگر بدانیم چطور صرفش کنیم.
شمع
رهبران میدانند که زمانی موفق خواهند شد که دیگران را موفق کنند
هدی✌
باید یاد بگیرید که تفکرات خود را داشته باشید و درعینحال باید با دیگران فکر کنید. حرف خود را بیپروا زدن مهم است، اما افراد باید یاد بگیرند که ساکت باشند و گوش کنند.
هدی✌
غایت زندگی انسانی زندگیِ عاری از اشتباه و اصطکاک نیست، بلکه زندگیای است که از دیگران غنی شده و دیگران را غنی کند. به همین صورت هدف یک کسبوکار یا سازمان برجسته نه ازبینبردن خطاها بلکه ایجاد رابطهای با جهان است که تجدیدپذیر باشد، چراکه در این رابطهٔ دوسویه هرچه بیشتر بدهد بیشتر رشد میکند
پوریای معاصر
مهارت و دانش مهم است، اما سلسلهمراتب سد راه میشود.
هدی✌
افرادی که از سوی یک سیستم حمایت میشوند به احتمال بیشتری در مقابل آن سیستم مسئولیتپذیر خواهند بود.
هدی✌
- چه کسی باید از تصمیمات ما سود ببرد؟ چگونه؟
- برای اینکه از تصمیماتمان مطمئنتر باشیم باید چه چیزهای دیگری بدانیم؟
- چه کسانی تحت تأثیر این تصمیم هستند؛ چه کسانی کمترین قدرت را برای تأثیرگذاری روی آن دارند؟
- چه مقدار از این تصمیم را باید امروز بگیریم؟
- چرا این موضوع اهمیت دارد؟ چه چیزی از آن است که اهمیت دارد؟
- اگر منابع نامحدود داشتیم (زمان، پول، افراد) چه میکردیم؟ اگر هیچکدام از اینها را نداشتیم چه میکردیم؟
- تمام دلایلی که گویای درستبودن این تصمیم است چیست؟ تمام دلایلی که گویای اشتباهبودن این تصمیم است چیست؟
پوریای معاصر
اگر افراد بیشازحد از خطاکردن بترسند، قادر نخواهند بود آزادانه سخن بگویند و فکر کنند.
هدی✌
تا وقتی اشتباهات با نیت خیر انجام شوند نه مایهٔ شرمساری که مایهٔ یادگیری هستند.
هدی✌
«اگر نتوانید دربارهٔ اشتباهات حرف بزنید، هیچچیز یاد نخواهید گرفت. این باعث میشود گمان کنید بینقص هستید، گمانی که بسیار خطرناک است. اگر بتوانید اشتباهاتتان را گردن بگیرید، دیگران هم خواهند توانست. و اینطور است که شما میتوانید یاد بگیرید و بهاینترتیب است که کل سازمان فرایند یادگیری را طی میکند.»
هدی✌
بهترین گروهها جدی هستند و نقطهٔ مشترکشان این است که به هیچچیز جز بهترین راضی نمیشوند.
هدی✌
معمولاً ارکسترهای عبوس بهتر از ارکسترهای شاد مینوازند: آنها روی اجرای بهتر تمرکز میکنند، و شادی خروجی کارشان در کنار یکدیگر خواهد بود، نه ورودی آن.
هدی✌
در سازمانهایی که از میزان زیادی سرمایهٔ اجتماعی بهرهمندند، مخالفت خطرناک به نظر نمیرسد، بلکه نشانهای است از اهمیتی که به کار داده میشود: بهترین شرکای فکری شما ایدههایتان را تأیید نمیکنند، بلکه آن را بسط میدهند. آنها میدانند که هر ایدهای در ابتدا معیوب، ناقص، یا مطلقاً بد است.
هدی✌
همهٔ روزهای کاری ما به دو بخش تقسیم میشود: کار واقعی که نیازمند تمرکز و سکوت است؛ و تعاملات اجتماعی در جلسات، کمکگرفتن و کمککردن، و شوخیها و اختلاطها.
هدی✌
تنها اولویتبندی وظایف میتواند بهرهوری را تا بیش از ۵۰ درصد افزایش دهد. آنهایی که میتوانند زمان متمرکز قابل توجهی را برای خود خالی کنند کارهای بیشتری انجام میدهند و بهاینترتیب اضطراب کمتری خواهند داشت.
هدی✌
شرکت فولی علامتهای بزرگ و قشنگ «مزاحم نشوید» را برای اتاقکها و صندلیها طراحی کرده است: راهی ساده برای فراهمکردن تمرکز. برخی دیگر از سازمانهایی که میشناسم اتاق سکوت دارند، جاهایی که نه تلفنی هست و نه کسی اجازه دارد مزاحم کار شما شود.
هدی✌
او این مهارت فوقالعاده را داشت که سؤالات درست را از هرکسی بپرسد.
هدی✌
«معمولاً چیزی که از ساختارهای انعطافناپذیر حاصل میشود تفکرات مجزاست. درمقابل چیزی که در حال حاضر بهشدت به دنبالش هستم متصلکردن افراد در تقاطع آن محدودیتهای غیرطبیعی است. فقط به این صورت است که میتوان مرزها را از میان برداشت، چراکه آن گرههایی که در محل تقاطع مرزها شکل میگیرد میتواند خلاقانهترین تفکرات را در پی داشته باشد.»
هدی✌
بسیاری از سازمانها در طول زمان دچار خودشیفتگی مدیریتی میشوند: دلبستگی به روندهای درونی یک کسبوکار که باعث میشود توجهشان به بازار و مشتریانشان از بین برود
هدی✌
افراد را بیرون میبریم و از آنها میخواهیم بازیگوشی کنند و چیزهایی جدیدی را بهشکلی سرگرمکننده و بازیمانند نشانشان میدهیم. اگر بتوانند بیرون جلسه متفاوت باشند، میتوانند درون آن هم متفاوت باشند. مسئله پرورش شهامت برای کاوش بیشتر است.»
هدی✌
یکی از بهترین کنفرانسهایی که تا به حال در آن شرکت کردهام رویکردی منحصربهفرد به تیمسازی داشت. در طول چهار روزِ این کنفرانس، همهٔ شرکتکنندگان (اعم از مدیرعاملها و رؤسای کل) باید یک بار برای کار آشپزخانه حاضر میشدند و یک بار هم سِروکردن غذا را بر عهده داشتند. در آن شرایط ممکن بود یکی از نخستوزیرهای قبلی غذایت را سرو کند یا در کنار مدیر یک ان.جی.اُ مشغول آشپزی شوی. پیام این اقدام مشخص بود: هرکس سهمی دارد و همه به حساب میآیند.
هدی✌
فضاهای دانشگاهیای که تمام نیازهای انسانی را برآورده میکنند کارا هستند، اما خطرِ تبدیلشدن به حبابهایی خودپسندانه را دارند که افراد حاضر در آن جداافتاده، خودارجاع، و دارای موضعی دفاعی میشوند.
هدی✌
زمانی که مدیران اجرایی بر این باور باشند که تنها مهارت و علم اهمیت دارد، دغدغهٔ چندانی نسبت به افرادی که با آنها کار میکنند نخواهند داشت.
هدی✌
یکی از راحتترین راهها برای دریافت بهترین کارها از افراد این است که نشان دهید به آنها باور دارید
هدی✌
زمانی که در مدرسهٔ کسبوکار لندن بودم، یک کتابچهٔ سؤال درست کرده بودم، زیرا دریافته بودم، درحالیکه مطالعههای موردی بهسرعت منقضی میشوند، سؤالات همیشگیاند و میتوانند به عادات ذهنی تبدیل شوند.
پوریای معاصر
اینکه بعضی از مدیران اجرایی را دارای «ظرفیت بالا» بدانیم چیزی بیش از پیشگویی خودانجام نیست. مشخص است که وقتی به این افراد توجه خاص، آموزش، و حمایت را ارزانی دارید، عملکرد مناسبی از خود نشان خواهند داد. اما بد نیست پیامی را که این کار به دیگران منتقل میکند نیز مدنظر قرار دهید: شما ظرفیت چندانی ندارید.
پوریای معاصر
ما تقریباً همه چیز را در محیط کار اندازه میگیریم، اما از کنار آنچه واقعاً اهمیت دارد میگذریم. اعداد و ارقام تسلیبخشاند و این توهم را به افراد القا میکنند که کنترل همه چیز را در دست دارند، اعداد و ارقامی مثل درآمد، مخارج، بهرهوری، میزان اشتغال به کار، گردش کارکنان و... . اما زمانی که با موفقیت یا شکستی چشمگیر روبهرو میشویم، همه از مدیرعامل گرفته تا دربان آن را حاصل یک چیز میدانند: فرهنگ. فرهنگ است که فراسوی مقیاس و حتی از قرار معلوم فراسوی درکِ ما قرار دارد. فرهنگ همان سُس ناشناختهای است که طعم زندگیِ سازمانی را از این رو به آن رو میکند؛ همان چیزی که باعث تفاوت میشود، اما هیچکس دستور تهیهاش را ندارد.
HaleH.Eb
در مباحثهٔ واقعاً خلاقانه، نفع شخصی همیشه مایهٔ دردسر است، اما ازخودگذشتگی همیشه به فرد قدرت میبخشد.
کاربر ۳۰۰۸۵۲۰
حجم
۱۲۳٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۲۰ صفحه
حجم
۱۲۳٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۲۰ صفحه
قیمت:
۳۳,۰۰۰
۹,۹۰۰۷۰%
تومان