بریدههایی از کتاب خجالت نکش زندگی کن...
۳٫۸
(۱۹)
آن قدر وانمود کن تا به واقعیت تبدیل بشود.
علی صلواتی
آدم خجالتی نفرین شده است. کمرویی باعث میشود احساس کنم در دنیای دیگران همچون مهمان ناخواندهای هستم. بیتردید کمرویی بدترین خصوصیتی است که کسی میتواند داشته باشد. کاش آدم نفرتانگیز و بیشعوری بودم تا خجالتی. حداقل آدمهای نفرتانگیز و بیشعور، چندان از نفرتانگیز بودن و بیشعور بودن خود عذاب نمیکشند.
« دِیو بی. »، تولِدو، اوهایو
کاربر ۱۱۶۶۹۶۲
« من شروع میکنم با آسانترین، تا برسم به سختترین »
علی صلواتی
بعضی افراد، آدمهای خجالتی را آدمهای خشک یا افادهای میبینند. این حقیقت ندارد.
زینب دهقانی
آدمهای با اعتماد به نفس تا حد بسیار زیادی دنیا را این طوری میبینند. آنها با آرامش خاطر درون کالبدشان نشستهاند و دارند چشمانداز بیرون را تماشا میکنند. آنها در مورد دیگران نظر میدهند و زیاد ذهن خود را درگیر این مسئله نمیکنند که دیگران چه فکری درباره آنها میکنند. در حقیقت آنها خیلی راحت فرض را بر این میگذارند که دیگران آنها را تأیید میکنند.
زینب دهقانی
من متوجه شدم آن آدمهایی که باعث میشوند احساس بدی نسبت به خودم داشته باشم، خودشان هم آنچنان افراد فوقالعاده یا صد در صد موفقی نیستند. پس چرا باید حرف آنها را در مورد خودم باور کنم؟ آنها صلاحیت قضاوت کردن درباره مرا نداشتند.
zari
در طول سالهایی که مشغول به کار بودم، هر وقت که با غریبهها حرف میزدم، صورتم مثل لبو سرخ میشد. یادم میآید در مهمانیها گوشهای کز میکردم و آرزو میکردم کاش رنگ لباسم آن قدر با رنگ کاغذ دیواری اتاق یکی بود که نامرئی میشدم و هیچ کس مرا نمیدید.
زینب دهقانی
محققان انجمن جامعهشناسی آمریکا با تلاش بسیار این سؤال را برای خود مطرح کردند که « آدمها بیشتر به طرف چه نوع شخصیتی جذب میشوند »؟
آنها فوراً جواب را پیدا کردند: به فرد پر جنب و جوش و خوشبین.
زینب دهقانی
خودت را خجالتی نخوان؛ بلکه انسانی مطمئن به خود بدان که فعلاً یک کیسه اضافی به اسم « کمرویی » با خودش این طرف و آن طرف میبرد؛ کیسهای که بهزودی قرار است آن را دور بیندازد.
موفنری
دهها تحقیق ثابت کرده که رویارویی تدریجی مؤثرترین شیوه درمانی است. یکی از آنها این شیوه را چنین تعریف میکند:
آن دسته از افراد مبتلا به اختلال هراس اجتماعی که با ترکیبی از « رویارویی تدریجی » و « یادگیری مهارتهای اجتماعی » مورد درمان قرار گرفتهاند، عملکردهای اجتماعیشان به مراتب بهتر از کسانی بوده است که از روشهای درمانی دیگر استفاده کردهاند.
زینب دهقانی
وقتی ذهنت فکر میکند « من خجالتیام »، جسمت هم با ذهنت همساز میشود و کمرویانه رفتار میکند.
Amir Call of
دفعه بعد که شروع کردی به فکر کردن به این موضوع که چه تأثیری بر دیگران میگذاری، دوربین ذهنت را بچرخان. عمداً سعی کن به جای این که به این فکر کنی که آنها درباره تو چی فکر میکنند خودت درباره دیگران نظر بده. این تمرین خوبی است تا وارد منظر برون بشوی.
SEPID
بیتردید کمرویی بدترین خصوصیتی است که کسی میتواند داشته باشد. کاش آدم نفرتانگیز و بیشعوری بودم تا خجالتی. حداقل آدمهای نفرتانگیز و بیشعور، چندان از نفرتانگیز بودن و بیشعور بودن خود عذاب نمیکشند.
ASMA
من خجالتی بودم. نمیتوانستم توی صورت آدمها نگاه کنم و فوراً تا بناگوش سرخ میشدم. جلوی دیگران دستپاچه میشدم و شر و شر عرق میریختم. از آنجایی که اعتماد به نفس پایینی داشتم و تصویر خوشایندی از خودم در ذهنم نداشتم، خودم را از دیگران کمترمیدیدم. ولی بعد یک روز در مورد افکارم دچار تردید شدم. فهمیدم که هیچ کس بهتر از من نیست. کی گفته بود من خوب نیستم؟ من متوجه شدم آن آدمهایی که باعث میشوند احساس بدی نسبت به خودم داشته باشم، خودشان هم آنچنان افراد فوقالعاده یا صد در صد موفقی نیستند. پس چرا باید حرف آنها را در مورد خودم باور کنم؟ آنها صلاحیت قضاوت کردن درباره مرا نداشتند.
زینب دهقانی
تو حتماً فکر میکنی کمروییات مثل جوش بزرگی روی دماغت بیرون زده است؟ نه، اصلاً این طور نیست. نود درصد اوقات هیچ کس نمیتواند تشخیص دهد که تو آدم کمرویی هستی.
زینب دهقانی
اگر در ذهنت مدام خود را آدمی خجالتی بخوانی، میتواند تبدیل به یک پیشگویی درست شود که بسیار هم خطرناک است؛ یعنی ممکن است به مرور چنان به خودت تلقین کنی که در واقعیت هم آدم کمرویی بشوی. وقتی به دیگران میگویی آدم کمرویی هستی، فقط به آنها نمیگویی؛ به خودت هم میگویی و کسی که واقعاً مهم است، خودت هستی!
زینب دهقانی
تحقیقی با عنوان « محبوبیت، دوستی و سازگاری عاطفی در دوران نوجوانی » معلوم کرده است که: تأیید نشدن از جانب هر کسی که تو او را تحسین میکنی (حال چه واقعی باشد و چه خیالی)، روی احساساتی که در مورد خودت داری تأثیر میگذارد. این جزئی از ذات بشر است.
زینب دهقانی
به نظر میرسد که هر چقدر افراد باهوشتر و باسوادتر باشند، از گپ زدن بیشتر بدشان میآید. این مسئله قابل درک است. آنها پیش خودشان میگویند وقتی این همه مسئله عمیق برای بحث کردن هست، چرا باید نَفَس با ارزش خود را برای اظهار نظر در مورد هوا یا پرسیدن این سؤال حرام کرد که « حالتون چه طوره »؟ (تو که میدانی این مسئله واقعاً برای طرف مقابلت مهم نیست).
زینب دهقانی
موفقیت فقط به سراغ کسانی میآید که زود ناامید نمیشوند و مقاومت میکنند
Behnam
آدم خجالتی نفرین شده است. کمرویی باعث میشود احساس کنم در دنیای دیگران همچون مهمان ناخواندهای هستم.
ASMA
آدمهای با اعتماد به نفس تا حد بسیار زیادی دنیا را این طوری میبینند. آنها با آرامش خاطر درون کالبدشان نشستهاند و دارند چشمانداز بیرون را تماشا میکنند. آنها در مورد دیگران نظر میدهند و زیاد ذهن خود را درگیر این مسئله نمیکنند که دیگران چه فکری درباره آنها میکنند. در حقیقت آنها خیلی راحت فرض را بر این میگذارند که دیگران آنها را تأیید میکنند.
زینب دهقانی
آدمهای خجالتی این طور نیستند. آنها به طور ناخودآگاه احساس میکنند دیگران آنها را از خود میرانند. آدمهای خجالتی وقتی اتفاق ناراحتکنندهای را به یاد میآورند، به طور ذهنی از کالبدشان بیرون میآیند و خود را به آن صورتی فرض میکنند که ممکن است در چشم دیگران آمده باشند.
زینب دهقانی
هدفت را مشخص کن. مطمئن باش علاقه شدید تو به هدفت کمکت میکند بدون ترس جلو بروی و آن را به دست آوری
SEPID
وجود تو آمیزهای از تعداد بیشماری ویژگی است و بنابراین انتخاب یکی از آنها فقط باعث میشود که بیهوده آن را بزرگ جلوه بدهی.
میلاد قادری
شکست زودهنگام به این معنا نیست که تو نمیتوانی آن کار را انجام دهی. بنابراین دوباره به داخل لاکت فرو نرو و فکر نکن که محکوم به این سرنوشت هستی و تا آخر عمرت باید در لاکت زندگی کنی.
Vahid
کسی در زندگی برنده است که همان نوع زندگی را داشته باشد که همیشه دوست داشته است. و البته طبیعی هم هست که تمام دنیا آدمهای برنده را دوست دارند.
Vahid
یک روز شجاعت به خرج دادن مساوی است با یک عمر اعتماد به نفس
Vahid
آدمهای خجالتی حساسیت بیشتری نسبت به طرد شدن، تحقیر شدن یا شرمندگی احتمالی دارند. افرادی که از دیگران کنارهگیری میکنند، دوست ندارند درگیر مسئلهای بشوند، مگر این که مطمئن شوند خواسته آنها بی هیچ چون و چرایی پذیرفته میشود. البته چنین تضمینی عملاً وجود ندارد.
Vahid
خودشناسی یعنی این که بدانی خودت در مورد تعداد بسیار زیادی از مسائل مهم و اساسی زندگیات چه احساسی داری.
Vahid
افرادی که از هراس اجتماعی رنج میبرند، تجربههای تلخ را بیشتر از تجربههای شیرین به یاد میآورند.
کتاب خوان
حجم
۲٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۳۴۰ صفحه
حجم
۲٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۳۴۰ صفحه
قیمت:
۷۵,۰۰۰
تومان