بریدههایی از کتاب تسهیلگر
۴٫۸
(۶)
جیم کالینز، یکی از نویسندگان حوزه کسبوکار معتقد است: «خوب، دشمن عالی است... ما مدارسی عالی نداریم، اساساً به این دلیل که مدارس خوب داریم. دولتهایی عالی نداریم، عمدتاً از آنرو که دولتهایی خوب داریم.
سعید رستگار
«خوب، دشمن عالی است... ما مدارسی عالی نداریم، اساساً به این دلیل که مدارس خوب داریم. دولتهایی عالی نداریم، عمدتاً از آنرو که دولتهایی خوب داریم. انگشتشمارند افرادی که زندگی عالی برای خودشان میسازند، اغلب بهاین دلیل که بسنده کردن به زندگی خوب، کاری است بس آسان».
سعید رستگار
پژوهش دیگری نشان داده است که بشر از نوعی زیانگریزی فطری برخوردار است. به زبان سادهتر، در ذهن ما، زیانها پرهیبتتر از دستاوردها جلوه میکنند. درواقع، رنج از دست دادن صد دلار، به مراتب بیش از لذت کسب صد دلار است
سعید رستگار
نتخاب میان استراتژی «آبپاش» و «شلنگ آتشنشانی» درنظر بگیرید. آبپاش آب را پخش میکند، درحالیکه شلنگ آتشنشانی یک نقطه را کاملاً غرق آب میکند. عقل سلیم میگوید استراتژی آبپاش برای اثرگذاری گستردهتر و طولانیتر بیشتر بهکار میآید، اما چنانچه قصد دارید تغییری در باورها و گرایشهای عمیق ایجاد کنید، گاهی اوقات استراتژی شلنگ آتشنشانی کارآمدتر است
سعید رستگار
کرت لوین، متخصص علوم رفتاری معتقد است: «اگر واقعاً میخواهید چیزی را بفهمید، سعی کنید تغییرش دهید». اما عکس آن هم صادق است: «اگر میخواهید واقعاً چیزی را تغییر دهید، باید آن را بفهمید.» غالباً توجه و تمرکز ما بهعنوان عامل تغییر، به خودمان، نتایج مورد نظر یا تغییراتی معطوف است که امیدواریم رخ دهند. ما این موضوع را که «حق با ماست» چنان باور داریم که میپنداریم اگر اطلاعات، حقایق، یا دلایل بیشتری ارائه دهیم، انسانها سر تعظیم فرود میآورند و تسلیم میشوند. اما اغلب اوقات، چیزی تغییر نمیکند. ما با تمرکز زیاد بر خودمان و آنچه میخواهیم، مهمترین بخش تغییر یعنی درک مخاطب را از یاد میبریم.
سعید رستگار
دیگر نمیتوان به روشهای سنتی و قدیمی، با ارائه انبوهی از آمار و ارقام، انسانها را متقاعد به انجام کاری کرد. برای ایجاد تحول راههای بهتری وجود دارد، بدون نیاز به اینکه الزاماً تلاش زیادی به خرج دهیم یا باورپذیرتر و متقاعدکنندهتر جلوه نماییم. چنین شیوهها و شگردهایی ممکن است گاهی مؤثر واقع شوند، اما اغلب فقط حالت تدافعی دیگران را بر میانگیزند. درمقابل، آنچه اهمیت دارد «تسهیلگر بودن» است، یعنی تغییر اذهان از طریق حذف موانع و بازدارندههایی که بر سر راه اقدام وجود دارند.
.
بسیاری از اوقات نیاز نیست برای اثرگذاربودن، زور و فشار بیشتری اعمال کنیم، بلکه باید تسهیلگر باشیم و موانع را از پیش پای تغییر برداریم.
.
آنچه اهمیت دارد «تسهیلگر بودن» است، یعنی تغییر اذهان از طریق حذف موانع و بازدارندههایی که بر سر راه اقدام وجود دارند.
.
هرچه آزمودن چیزی آسانتر باشد، افراد بیشتری از آن استفاده میکنند و سریعتر موردپسند قرار میگیرد. استفاده اساتید دانشگاه از فن آوریهای جدید کاملاً به این امر بستگی دارد که پیش از استفاده بتوانند آن را بیازمایند.
سعید رستگار
درحقیقت، انسانها هرچقدر به مدت طولانیتری کاری را انجام دهند یا چیزی را در اختیار داشته باشند، ارزش بیشتری برای آن قائل میشوند
martinof
حجم
۳۳٫۶ کیلوبایت
تعداد صفحهها
۳۸ صفحه
حجم
۳۳٫۶ کیلوبایت
تعداد صفحهها
۳۸ صفحه
قیمت:
۱,۰۰۰
تومان