بریدههایی از کتاب خودآموز دیکتاتورها
۳٫۹
(۱۴۷)
تکیهکلام همیشگیات باید این باشد: کشور در برهه حساسی است، دشمنان خارجی نقشههای پلیدی برای نابودی ملت در سر دارند. اینطور میتوانی حمایت سیاسی دائمی مردم را به دست آوری
الی
تو نباید هرگز اجازه تشکیل «سازمانهای مردمنهاد» (انجیاُ) و دیگر نهادهای جامعه مدنی را بدهی. یادت باشد این تشکلها (۲۴۸)، گرچه عناوین بیخطری مثل «انجمن طرفداران محیط زیست» و «حامیان حقوق حیوانات» را دارند، اما عملا شالودههای کارِ جمعی و گروهی را به اعضای خود یاد میدهند و بعید نیست که آنها در آینده از این مهارتهای خود برای ساقط کردن تو استفاده کنند.
Firooz
توسعه اقتصادی بیش از یک اندازه مشخص، موجب بیثباتی رژیمت خواهد شد: یک اقتصاد شکوفای در حال رشد، باعث ایجاد مشاغل و فرصتهای کاری از کانالهایی جز کانال تو میشود و این یعنی کاسته شدن از قدرت مطلقه تو. علاوه بر این، افراد ثروتمند از آموزش بیشتر و بهتری برخوردار خواهند شد و در نتیجه پافشاری بیشتری بر اصلاحات سیاسی، یعنی همان چیزهایی که سرِ کلاسهای درس یا در کتابها شنیده و خواندهاند، خواهند کرد.
Firooz
بین مخالفانت تفرقه بینداز: اگر کشورت به دلایل مذهبی، طبقاتی، قومیتی و غیره، از قبل دستخوش تفرقه بوده است، حالا که صدای معترضان علیه رژیمت بلند شده، زمان بسیار مناسبی برای دامن زدن به این تفرقهها و اختلافهاست. تو باید به مأمورانت که آموزشهای خاصی در باره تحریک مردم به درگیری دیدهاند، دستور بدهی که بنزین بر آتش اختلافهای قومی و مذهبی بریزند. اگر در این کار موفق شدی و تخم نفاق را بین مخالفانت پاشیدی، آنها به جای حمله به تو مشغول حمله به یکدیگر میشوند. فایده این روش، ایجاد دو دستگی (یا حتی چنددستگی) بین دشمنانت و تضعیف آنهاست. موقعی که دشمن دچار چنددستگی شد، تو فرصتی مییابی تا خودت را جمعوجور کنی، نیروهایت را ترمیم کنی و نفسی تازه کنی.
Firooz
از آنجا که نظام آموزشی کشورت به دلیل کمبود بودجه و ضعف مدیریت، وضع افتضاحی دارد، بچهها و نوههایت را برای تحصیل به آمریکا و اروپا بفرست. خوشبختانه پول کافی در اختیار داری تا آنها بتوانند در بهترین دانشگاههای این کشورها درس بخوانند.
soodi
بهترین بخش، تبدیل شدن تو به شخصیتی افسانهای است؛ شخصیتی خارقالعاده و فراتر از معیارهای خاکی و زمینی. اگر بتوانی به این هدف برسی، مطمئن باش که از نظر سیاسی برایت سود بسیاری دارد. در واقع خواهی فهمید که این ابزاری ضروری برای چیرگی بر مردم کشورت است. بهترین حالت این است که رعیتها و بندگانت تو را موجودی شکستناپذیر، منحصربهفرد، جاودانه، بیهمتا، خداگونه، همهچیزدان و فراتر از انسانهای عادی بپندارند. اگر به اندازه کافی ذهنشویی و تبلیغ کرده باشی، ملت باورشان میشود که بدون تو مملکت نابود خواهد شد و آنها به خاک سیاه خواهند نشست. اگر چنین ذهنیتی غالب شود، مطمئن باش تا زمانی که زندهای، حاکم قَدَرقدرت کشورت هستی و هیچ کس جرئت نخواهد کرد به ساقط کردن تو حتی فکر کند.
Firooz
در واقع، دیکتاتوری دیگر به معنای حکومت مستبدانه از نوع حکومت نازیهای آلمان نیست. حالا در دورهای زندگی میکنیم که حمایت از اصول دموکراتیک مهم است. تو هم میتوانی با تغییر در اصول و نهادهای دموکراتیک، همان کنترل تمامعیاری را که در طلبش هستی، به دست آوری. به عبارت دیگر، دَم از حفظ و صیانت از اصول دموکراتیک بزن اما در عمل نظام دیکتاتوری مطلوبت را برپا کن. تو باید گرگی در لباس میش باشی!
Firooz
تکیهکلام همیشگیات باید این باشد: کشور در برهه حساسی است، دشمنان خارجی نقشههای پلیدی برای نابودی ملت در سر دارند. اینطور میتوانی حمایت سیاسی دائمی مردم را به دست آوری
soodi
با آمار و ارقام بازی کن: در بیانیههای دولتی، تعداد افرادی را که در تظاهرات و شورشهای خیابانی شرکت کردهاند بسیار پایینتر از واقعیت اعلام کن. تعداد افرادی را نیز که به دست پلیس و نیروهای امنیتیات در تظاهرات کشته شدهاند، بسیار کمتر از آنچه بوده است، اعلام کن. در عوض مدعی شو تعداد زیادی از نیروهای امنیتی و پلیس و نیز رهگذران بیگناه به دست نیروهای اپوزیسیون کشته شدهاند. تظاهرکنندگان را مشتی قاتلِ بیرحم معرفی کن. از آنجا که به هیچ خبرنگار خارجیای اجازه ورود به کشور را ندادهای، هیچ منبع مستقلی نمیتواند ادعاهای آماری تو را تأیید یا رد کند.
جواد
زندگی کردن در این مملکتی که تو برایشان درست کردهای خیلی سخت است و همه به فکر فرار از کشور هستند!
اما تو، جناب دیکتاتور، مجبور نیستی مثل تودههای مردم رنج بکشی. سران رژیمت، وزیران، کارگزاران و حامیانت هم مجبور نیستند رنج بکشند. چاپلوسانی که از صبح تا شب منتظرند ببینند جنابعالی چه فرمایشی کردهای تا آن را بستایند و در ازای این کارشان از صبح تا شب مشغول چاپیدن بیتالمال هستند، نیز نباید رنج بکشند. اینها پایه و اساس حکومتت را تشکیل میدهند، پس باید خوب بخورند، خوب زندگی کنند و از انواع خدمات رایگانِ آموزشی، درمانی و غیره بهرهمند باشند.
imaanbaashtimonfared
کسی نباید جرئت انتقاد کردن از تو را داشته باشد. یکی از کارهای ضروری تصویب قانونی است که بر اساس آن هرگونه توهین و افترایی به شخص اول مملکت جرم تلقی شود. بر این اساس، افراد هتاک بلافاصله محکوم و زندانی خواهند شد. مزیت این قانون، اختیاری است که به تو برای خفه کردن صدای منتقدان و روزنامهنگارانِ اپوزیسیون میدهد.
soodi
کانالهای ارتباطی را مختل کن: نیروهای اپوزیسیون اگر نتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و هماهنگ باشند، بسیار ضعیف میشوند و از شدت تهدیدشان کاسته خواهد شد. این کار چندان دشوار و پیچیده نیست: از وزارت مخابرات و ارتباطاتت بخواه که سرویسرسانی را متوقف کند؛ از شرکت برق بخواه که جریان برق را در مناطق حساس شهر قطع کند؛ و مانع دسترسی مردم به اینترنت و شبکههای اجتماعی شو. اگر این کارها را بکنی، ناآرامیهای خیابانی از حالت هدفمند خارج خواهد شد و حالتی کورکورانه به خود خواهد گرفت
جواد
در کشورهای متعارف و معمولی وظیفه اصلی ارتش دفاع از کشور در برابر متجاوزان خارجی است. اما یک کشور متعارف به ندرت و در موارد بسیار استثنایی، در معرض حمله متجاوزان خارجی قرار میگیرد. دلایلش هم روشن است: کشورهای متعارف و دموکراتیک هیچوقت درگیر جنگ با یکدیگر نمیشوند زیرا شعور استفاده از ابزار دیپلماسی را دارند. این کشورها با استفاده از دیپلماسی و مذاکره، مشکلاتشان را حل میکنند و کارشان هرگز به جنگ و رویارویی نظامی نمیکشد. کشورهای متعارف هرگز کشورهای همسایه را تحریک به جنگ نمیکنند و سودای توسعهطلبی منطقهای در سر ندارند.
Firooz
در کشورت باید تکصدایی حاکم باشد و این تکصدا هم البته مال توست نه هیچ کس دیگری. رسانهها فقط باید بازتابدهنده سخنان و حرفهای تو و حامیانت باشند. بنابراین، باید قوانینی داشته باشی که صدای رسانههای آزاد را برای همیشه خفه کند.
soodi
نباید فراموش کنی که اگر استقلال و آزادی عمل نهادهای مدنی و سازمانهای مردمنهاد حفظ شود، آنها میتوانند در بزنگاههای تاریخی، در برپایی نافرمانیهای مدنی علیه رژیمت نقش بسیار مهمی ایفا کنند.
Firooz
در نظام دیکتاتوری تنها کسی که همیشه سر جای خودش هست و عوض نمیشود شخص شخیص دیکتاتور است. در مقابل، همه کسانی که زیردست دیکتاتور هستند، مشمول قاعده جابجایی دائمی میشوند.
soodi
تو باید مهارت حرکت کردن بین دو خط ظریف را داشته باشی، به این معنا که باید هم «پدری مهربان و سخاوتمند» برای پیروانت باشی و هم «مشتی آهنین» علیه دشمنانت.
Firooz
بریدن روبانهای قرمز باعث خواهد شد مردم کشورت خیال کنند اقتصاد کشور روبراه است و تو رهبری هستی که برای رفاه و سعادت آنها زحمت میکشد.
soodi
همه کاخها و اقامتگاههای رهبر قبلی را مصادره کن! همه نهادهای رژیم سابق را منحل کن! سران حکومت سابق را دستگیر و تیرباران کن! و «شورای موقت ملی» را به ریاست خودت تشکیل بده و اگر دیکتاتور مهربان و خوشقلبی هستی اعلام کن که به زودی انتخابات برگزار خواهد شد.
soodi
اگر اعضای خانوادهات پولدوست و حریصند باید آنها را کنترل کنی زیرا مردم و مخالفانت دوست دارند حرص و طمع آنها را به حساب تو بگذارند. به همسر و بچههایت بگو مخالف پولدار شدن آنها نیستی، به شرطی که حفظ ظاهر کنند و به وجهه تو به عنوان یک رهبر پاکدست و بیاعتنا به مادیات آسیب نزنند.
soodi
هر حکومت دیکتاتوری درستوحسابیای باید بخش دولتی بزرگی داشته باشد. دولتسالاری خصوصیت بارز نظامهای اقتدارگراست. دولت هر چقدر مستحکمتر و بزرگتر شود به نفع توست، البته به شرطی که اعضای آن همیشه به تو وفادار و پاسخگو باشند.
soodi
در تلویزیون کشورت با زشتترین کلمات مخالفان خودت را فحشباران کن. اینطوری قدرت و اعتمادبهنفس زیادت را به رخ ملت میکشی. هر سخنرانی عمومی، فرصتی برای لجنمال کردن دشمنانت است.
soodi
قبل از اینکه سرِ کارت برگردی، دو وظیفه نهایی داری که باید انجام دهی: وظیفه اولت این است که نباید به درخواست مخالفان برای بازشماری آرا توجه کنی. از ویکتور اوربان یاد بگیر که بلافاصله پس از اعلام نتایج نهایی انتخابات دستور داد برگههای رأی را نابود کنند. ۶۲۲ هیچ بازشماریای امکانپذیر نیست. وظیفه دومت این است که به محض اعلام پیروزیات باید جلوی هر گونه تظاهرات نیروهای اپوزیسیون را بگیری. باید به نیروهای امنیتی و انتظامیات دستور بدهی هر گونه تظاهراتِ اعتراضیای را به شدت سرکوب کنند.
کاربر ۱۵۹۳۶۱۷
تکیهکلام همیشگیات باید این باشد: کشور در برهه حساسی است، دشمنان خارجی نقشههای پلیدی برای نابودی ملت در سر دارند.
erfan khanaki
انتخابات در روزگار ما، بهترین سازوکار برای مشروعیت بخشی به حکومت است. انتخابات نه فقط بازتابدهنده رأی و نظر مردم است بلکه توی دیکتاتور هم اگر در انتخابات پیروز شدی میتوانی با یک ژست بسیار دموکراتمنشانه و فروتنانه بگویی که تسلیم اراده ملت کبیرت هستی و مجبوری این وظیفه تاریخی را در برهه حساس کنونی بپذیری.
soodi
در دوران امپراتوران روم خرسهای درنده و گرسنه را به جان قربانیان میانداختند تا مردم سرگرم شوند اما حالا دیگر نیازی به خرسهای درنده و مسابقات خونین گلادیاتوری نیست زیرا ما در عصر تلویزیون و اینترنت زندگی میکنیم. تو محتوای اینترنت و تلویزیون را کنترل کن اما به مردم اجازه بده تا دلشان میخواهد برنامههای تفریحی مبتذل، نمایشهای مزخرف، مسابقات تلویزیونی بیمحتوا، مسابقات ورزشی و فیلمهای سینمایی دانلودشده تماشا کنند. بگذار همه به برنامههای سرگرمکننده دسترسی داشته باشند. بله، شاید این اجازه تو منجر به نقض قوانین کپیرایت و دانلودهای غیرمجاز بشود اما مهم نیست؛ چه کسی اهمیت میدهد؟ تو این کارها را بکن و بعد کناری بایست و با شگفتی تمام، تماشا کن چگونه مردم کشورت به سرعت برق و باد رام و آرام میشوند و دیگر در باره سیاست نق نمیزنند. بگذار تا میتوانند تازهترین فیلمهای هالیوودی را دانلود و تماشا کنند. بگذار تا میتوانند در سایتهای شایعهپرداز در باره سلبریتیها چرخ بزنند. فقط حواست باشد که امکان دسترسی به سایتها و کانالهای سیاسی نداشته باشند.
soodi
در روز تظاهرات، باید همه خدمات رفاهی برای شرکتکنندگان فراهم باشد: وسایل حملونقل اتوبوس، مترو و غیره، غذای سبک، توزیع نیازهای ضروری مردم با قیمت پایین یا رایگان و اگر امکانش بود پرداخت مبلغی اندک به عنوان «هدیه». فقط مواظب باش این خدمات «جانبی» با ظرافت و بیسروصدا عرضه شود
soodi
اگر به اندازه کافی ذهنشویی و تبلیغ کرده باشی، ملت باورشان میشود که بدون تو مملکت نابود خواهد شد و آنها به خاک سیاه خواهند نشست. اگر چنین ذهنیتی غالب شود، مطمئن باش تا زمانی که زندهای، حاکم قَدَرقدرت کشورت هستی و هیچ کس جرئت نخواهد کرد به ساقط کردن تو حتی فکر کند.
کاربر ۹۶۹۰۵۷
همواره کاری کن که فرماندهان یگانهای ارتشیات در هر استان کشور، از اهالی آن استان و از قوم و تبار آنها نباشند.
صاد
شکسپیر نوشت «آنکه تاج بر سر دارد، بیقرار سر بر بالین گذارد» و ما کی هستیم که بخواهیم خلافش را بگوییم؟ بله، دیکتاتور بودن اصلا کار آسانی نیست.
جواد
حجم
۷۳۹٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۴۷۷ صفحه
حجم
۷۳۹٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۴۷۷ صفحه
قیمت:
۲۳۸,۵۰۰
تومان