بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب حرف‌هایی برای امروزی‌ها | طاقچه
تصویر جلد کتاب حرف‌هایی برای امروزی‌ها

بریده‌هایی از کتاب حرف‌هایی برای امروزی‌ها

انتشارات:بهار سبز
امتیاز:
۴.۱از ۲۴ رأی
۴٫۱
(۲۴)
«ویل دورانت» نویسندهٔ برجستهٔ کتاب «تاریخ تمدن» می‌نویسد: «مرگ تمدن‌ها زمانی فرا می‌رسد که رهبران به‌سؤالات جدید پاسخ‌های کهنه می‌دهند!»
کاربر نیوشک
اسپینوزا همچنان عقیده داشت: The God is not a being, God is being خداوند «یک موجود» نیست، خداوند «خود وجود» است.
Mohammad Amin
مردم آتن سقراط را «خرمگس» می‌نامیدند چراکه مانع «چرت دایمی» آنها می‌شد.
کاربر نیوشک
در دنیایی که هر ساعت ذهن ما آماج بمباران اطلاعات است بیش از پیش به میراث سقراط نیازمندیم.
کاربر نیوشک
«سهیل» می‌پرسد: «پدر، آیا خوشبختی، فاصلهٔ بین دو بدبختی است یا بدبختی فاصلهٔ بین دو خوشبختی؟!» تأمل می‌کنم و می‌اندیشم، انگار هر دو جمله یک معنا دارد: با این حال، احساس ما نسبت به این دو جمله یکی نیست: «زبان» بر احساس و افکار و رفتار ما تأثیر عمیقی دارد.
سپهر
«رعایت فاصلهٔ مقدس». نظیر این گفته را «جبران خلیل جبران» نیز در فصل ازدواج در کتاب «پیامبر» آورده است، آنجا که به‌همسران توصیه می‌کند: «جام‌های یکدیگر را پر کنید اما از یک جام منوشید!» تعاملی که بتواند نیاز «درک شدن، عشق و احترام» را برای انسان‌ها برآورده کند نیاز به ظرافت خاصی دارد: نه خیلی دور، نه خیلی نزدیک! تشخیص این فاصلهٔ ظریف کار آسانی نیست چراکه این فاصله در هر فرد و هر ارتباط ممکن است متفاوت باشد. در مورد برخی افراد دیدار هفتگی ممکن است فاصلهٔ مناسب را حفظ کند و در مورد افراد دیگر فاصلهٔ ماهانه یا حتی فصلی! ما برای درک درست این «فاصلهٔ مقدس» نیاز به آموزش و مهارت داریم اما پیش از این که به این آموزش و مهارت برسیم پیش‌نیاز آن را باید برآورده کنیم: طرح‌وارهٔ عصر کشاورزی و جامعهٔ روستایی را «قداست‌زدایی» کنیم و با این حقیقت مواجه گردیم که این طرح‌واره کهن برای نیاز امروز ما پاسخگو نیست. آنگاه قادر خواهیم بود «فلک را سقف بشکافیم و طرحی نو دراندازیم».
غزاله رفیعی
«کریستین بوبن»، در گفتاری که در ابتدای این فصل آمد، به نکتهٔ مهمی اشاره کرده است: «رعایت فاصلهٔ مقدس». نظیر این گفته را «جبران خلیل جبران» نیز در فصل ازدواج در کتاب «پیامبر» آورده است، آنجا که به‌همسران توصیه می‌کند: «جام‌های یکدیگر را پر کنید اما از یک جام منوشید!» تعاملی که بتواند نیاز «درک شدن، عشق و احترام» را برای انسان‌ها برآورده کند نیاز به ظرافت خاصی دارد: نه خیلی دور، نه خیلی نزدیک! تشخیص این فاصلهٔ ظریف کار آسانی نیست چراکه این فاصله در هر فرد و هر ارتباط ممکن است متفاوت باشد. در مورد برخی افراد دیدار هفتگی ممکن است فاصلهٔ مناسب را حفظ کند و در مورد افراد دیگر فاصلهٔ ماهانه یا حتی فصلی!
امین
«قدرت، نسبی است. با دیوارهای بلند، نمی‌توان راه را بر طاعون بست، یا با سخنان زیرکانه ماهی را به دام انداخت.»
((: noor
پشه کی داند که این باغ از کی است در بهاران زاد و مرگش در دی است «مولانا»
Mohammad Amin
امروز ضرب‌المثل‌های امروزی می‌خواهد. من چند ضرب‌المثل امروزی اختراع کرده‌ام: «دلت‌رو تربیت کن!» «با یه چشم دور رو نگاه کن، با یه چشم جلوی پاتو!» «رانندهٔ خوب، هم حواسش به جاده است، هم به ماشین، هم به بقیهٔ راننده‌ها، هم به خودش! چهارچشمی نگاه می‌کند!»
fatemeh hadadi
چونان کرمی که در سیبی نهان است زمین و آسمان او همان است «نظامی»
Mohammad Amin
«ویل دورانت» نویسندهٔ برجستهٔ کتاب «تاریخ تمدن» می‌نویسد: «مرگ تمدن‌ها زمانی فرا می‌رسد که رهبران به‌سؤالات جدید پاسخ‌های کهنه می‌دهند!»
غزاله رفیعی
بعضی «قراردادهای اجتماعی» مناسب برای «جامعهٔ روستایی»، مناسب «زندگی شهرنشینی» نبودند. اما مشکل اینجا بود که اغلب «قراردادهای مدنی» با گذشت دهه‌ها و سده‌ها تبدیل به «فرهنگ»، «مذهب» و «اخلاق» شده بودند به شکلی که مردم آنها را «فطری، ازلی، الهی و ابدی» تلقی می‌کردند و تغییر دادن آنها با «مقاومت» مواجه می‌شد. چه «مقاومت درونی» (به صورت احساس تردید، احساس گناه، احساس ترس) و چه «مقاومت بیرونی» (مقاومت نهادهای اجتماعی که با حذف قراردادهای قبلی محکوم به حذف بودند).
احسان رضاپور
Greed wants all, loses all( (حرص و طمع همه چیز را می‌خواهد اما همه چیز را از دست می‌دهد)
Mohammad Amin
«دلت‌رو تربیت کن!» «با یه چشم دور رو نگاه کن، با یه چشم جلوی پاتو!» «رانندهٔ خوب، هم حواسش به جاده است، هم به ماشین، هم به بقیهٔ راننده‌ها، هم به خودش! چهارچشمی نگاه می‌کند!»
Mohammad Amin
«لازمهٔ روشنفکری این است که شخص با هیچ رأی و عقیده، عقد اخوت دایم نبندد بلکه التزام خود به هر رأی و عقیده‌ای را مشروط به برهانی بودن، استدلالی بودن، معقول بودن و رجحان معرفتی آن رأی و عقیده بداند.»
کاربر ۲۵۷۹۳۳۳
آیا نمایش‌نامهٔ «هملت» اثر «ویلیام شکسپیر»، نمایش‌نامه‌نویس برجستهٔ انگلیسی، را خوانده‌اید؟ «هملت» ولیعهد دانمارک است که پدرش به طرزی مشکوک در خواب فوت می‌کند و مادر و عمویش با هم ازدواج می‌کنند و قدرت را به دست می‌گیرند. «روح پادشاهِ درگذشته» به ملاقات با هملت می‌آید و ماجرای مسموم شدن خود توسط برادرش و همدستی مادر و عموی هملت را برای او روایت می‌کند. هملت به این تجربهٔ غیرعادی اعتماد نمی‌کند و با کمک هنرپیشه‌های تئاتر صحنهٔ قتل را بازسازی می‌کند تا با دیدن واکنش مادر و عمویش از تردید رهایی یابد. واکنش آنها هملت را قانع می‌کند که در حالی‌که پدرش در باغ خوابیده بود، عمویش به خوابگاه وی رفته و زهر در گوش او ریخته و او را به قتل رسانده است. اکنون زمان عمل است. هملت باید «کاری» بکند. اما او آنقدر در مرحلهٔ «طراحی» گیر می‌کند که همهٔ فرصت‌های عمل را از دست می‌دهد.
کاربر ۲۱۷۰۳۰۲
«جبران خلیل جبران» نیز در فصل ازدواج در کتاب «پیامبر» آورده است، آنجا که به‌همسران توصیه می‌کند: «جام‌های یکدیگر را پر کنید اما از یک جام منوشید!»
کاربر نیوشک
«ما تنهاییم، بدون دستاویزی که عذرخواه ما باشد. این معنی همان است که من با جملهٔ «بشر محکوم به آزادی است» بیان می‌کنم. بشر محکوم است زیرا خود را نیافریده و در عین حال آزاد است زیرا همین که پا به جهان گذاشت مسئول همهٔ کارهایی است که انجام می‌دهد.» ژان پل‌سارتر
الهام راگا
این پدیده، که «استعاره‌سازی» نام دارد، جهان را برای بشر قابل فهم می‌سازد. بشر از این طریق «جهان را اهلی می‌کند» تا از اُبهّت، پیچیدگی و راز آلودگی آن بکاهد و احساس کند بر آن سوار است!
الهام راگا
مهم‌ترین لذت زندگی من این است که صاحب «وقت» خود هستم. می‌توانم آزادانه تصمیم بگیرم که چه زمانی کار کنم، چه زمانی با دوستان همدل به گفتگو بپردازم و چه زمانی از طبیعت لذت ببرم و به تأمل و تفکر در هستی بپردازم. اگر قرار بود صاحب قصر و حرمسرا و سفره‌خانه باشم تمام زندگی‌ام را باید صرف به دست آوردن، انباشتن، تکثیر و حفظ ثروت می‌کردم.
سپهر
«یکی از بزرگترین خطاهای تفکر، استفاده از آن در دفاع از عقیده‌ای است که قبلاً شکل گرفته است. این یکی از خطاهای بزرگ ناشی از دام هوش است و افراد بسیار باهوش حتی بیش از دیگران دچار این خطا می‌شوند.» ادوارد دوبنو
fateme I
تعاملی که بتواند نیاز «درک شدن، عشق و احترام» را برای انسان‌ها برآورده کند نیاز به ظرافت خاصی دارد: نه خیلی دور، نه خیلی نزدیک! تشخیص این فاصلهٔ ظریف کار آسانی نیست چراکه این فاصله در هر فرد و هر ارتباط ممکن است متفاوت باشد. در مورد برخی افراد دیدار هفتگی ممکن است فاصلهٔ مناسب را حفظ کند و در مورد افراد دیگر فاصلهٔ ماهانه یا حتی فصلی!
fateme I
«لازمهٔ روشنفکری این است که شخص با هیچ رأی و عقیده، عقد اخوت دایم نبندد بلکه التزام خود به هر رأی و عقیده‌ای را مشروط به برهانی بودن، استدلالی بودن، معقول بودن و رجحان معرفتی آن رأی و عقیده بداند.»
fateme I
بسیاری از ما تصور می‌کنیم «انتخاب کردن» فقط به معنی این است که بدانیم چه چیزی را قرار است به دست بیاوریم در حالی‌که بخش مهمی از انتخاب، این است که بدانیم چه چیزهایی را قرار است از دست بدهیم.
fateme I
قانونی در زمینهٔ «خلاقیت» می‌گوید: «وقتی ۲ راه در پیش داری، از راه سوم برو!»
fateme I
افزایش محصول، باعث شد که انسان‌ها مازاد بر آنچه صرف کارهای ضروری و استراحت ضروری می‌کردند، «وقت» پیدا کنند. وقتی که در آن فارغ‌اند و «مجبور» به انجام کاری نیستند. به گفتهٔ ویل دورانت: «تمدن محصول اوقات فراغت است». انسان‌ها برای این «وقت اضافی» بازی‌ها، آیین‌ها و هنرها را آفریدند.
soha
۵ ـ افزایش محصول، باعث شد که انسان‌ها مازاد بر آنچه صرف کارهای ضروری و استراحت ضروری می‌کردند، «وقت» پیدا کنند. وقتی که در آن فارغ‌اند و «مجبور» به انجام کاری نیستند. به گفتهٔ ویل دورانت: «تمدن محصول اوقات فراغت است». انسان‌ها برای این «وقت اضافی» بازی‌ها، آیین‌ها و هنرها را آفریدند. ۶ ـ مخلوط شدن «قانون» با «بازی»، «آیین» و «هنر» منجر به شکل‌گیری «اخلاق» و «مذهب» شد. در این حال انسان‌ها دیگر به «باید و نبایدها» نه به عنوان مفاد یک قرارداد اجتماعی بلکه به صورت «اصولی ازلی، فطری و جهان شمول» نگاه کردند.
soha

حجم

۳۱۶٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۰

تعداد صفحه‌ها

۱۲۱ صفحه

حجم

۳۱۶٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۰

تعداد صفحه‌ها

۱۲۱ صفحه

قیمت:
۳۶,۰۰۰
تومان