بریدههایی از کتاب اقتصاد روایی
نویسنده:رابرت جی.شیلر
مترجم:سعید زرگریان
ویراستار:علیرضا خاکساران
انتشارات:انتشارات آموخته
دستهبندی:
امتیاز:
۲.۸از ۳۳ رأی
۲٫۸
(۳۳)
سازنده گفت که قرارداد رو امضا نمیکنه و زیر بار ساختوساز نمیره تا بعد از انتخابات که مسئلهٔ مالی کشور حل بشه. بیشک نمونههای مشابه زیادی وجود داره و اینا چیزاییان که کاروکاسبی رو کساد میکنن.
IZARIST
جذبهٔ هیتلر تا حدی مبتنی بر این ایده بود که هیتلر ملت آلمان را از رکود ناامیدکننده و پرتزلزلی که پس از جنگ جهانی اول در آن فرو رفته بود بیرون خواهد کشید. در آن زمان، خیلیها معتقد بودند که رکود نتیجهٔ نبود اعتماد است و اینکه آلمانیها به رهبری نیاز دارند که اعتماد ملت را بازگرداند
IZARIST
ارسطو در حدود ۳۵۰ سال پیش از میلاد، از احتمال به وجود آمدن دستگاههای جایگزین انسان سخن گفت:
اگر هر ابزاری بتواند بر طبق یا با پیشبینی ارادهٔ دیگران کار خودش را انجام دهد، مانند مجسمههای دایدالوس یا ارابههای هفستوس که شاعر میگوید «به خواست خودشان به جمع خدایان درآمدند»
IZARIST
طلا اهمیت معنوی بالایی دارد که اقتصاددانان اغلب آن را در نظر نمیگیرند. حلقهٔ ازدواج از طلا ساخته میشود. واژهٔ طلا ۴۱۹ بار در انجیل نسخهٔ شاه جیمز تکرار شده است. در نقاشیهای قدیسان، هالهٔ طلاییرنگی را میبینیم که از سر آنها خارج میشود. در آیین مسیحیت، این قدیسان اغلب جزء طبقات دونپایه و تحقیرشدهٔ جامعه بودهاند ولی هالهٔ طلاییرنگ ارزش واقعیشان را آشکار میکند
IZARIST
امروزه، روایت رؤیای آمریکایی ولخرجی متظاهرانه و داشتن خانهای پرزرقوبرق را توجیه میکند که در تناقض شدید با روایت قناعت است که در طول رکود بزرگ پرطرفدار بود.
IZARIST
پیشبینی کرد که غرامتهای سنگین تحمیلشده بر آلمان در پیمان ورسای، که پایاندهندهٔ جنگ جهانی اول بود، کام این کشور را تلخ خواهد کرد. کینز یگانه شخصی نبود که در پایان جنگ این پیشبینی را طرح کرد؛ برای نمونه، جِین آدامز، فعال صلحطلب، نیز پویشی را برای ترحم به آلمانیهای شکستخورده رهبری کرد.
IZARIST
با وجود اینهمه تجربه، با وجود شم خلاقانهٔ افراد فوقالعاده باهوشی که توی کسبوکار ما هستن، هیچکس، واقعاً هیچکس نمیتونه به شما بگه که یه فیلم قراره توی بازار چیکار بکنه. تا وقتی فیلم توی سالن تاریک سینما پخش نشه و پرتوهای نور بین پردهٔ نقرهای و چشم مخاطب جابهجا نشن، نمیتونی بگی که این فیلم خوبه.
IZARIST
داستانگویی محبوس (توانایی تعریف کردن داستانهایی که پیش از آسیب مغزی یاد گرفته شدهاند)، داستانگویی ناقص (گفتن داستانهای تردیدآمیز و بدون فکر قبلی)، داستانگویی نامنظم (ناتوانی در سازماندهی داستان در قالب یک چارچوب زمانی کنشساز) و افسانهبافی (سرهم کردن داستانهایی که ارتباط کمی با واقعیت دارند یا هیچ ارتباطی با واقعیت ندارند). هریک از اشکال اختلال روایی به آسیب بخش خاصی از مغز مربوط میشود.
اسکیزوفرنی بیماری روانی وخیمی است که میتواند بهشکل اختلال روایی نمود پیدا کند، چراکه اغلب شامل شنیدن صداهایی خیالی است که روایتی موهوم و درهموبرهم را زمزمه میکنند. (۲۲) شنیدن صداهای خیالی بهعنوان
IZARIST
رکود اقتصادی از سال ۱۸۷۳ تا ۱۸۷۹ که انتشار پرفروشترین کتاب اقتصادی ایالات متحده، یعنی کتاب «پیشرفت و فقر» (۱۸۷۹) به قلم هنری جرج را در پی داشت که نظام افسارگسیختهٔ بازارهای آزاد را که حاصل آن ایجاد نابرابری فزاینده بود، به باد انتقاد گرفت.
IZARIST
ایدهٔ کلیدی این جنبش، که برای میلیونها نفر جذابیت داشت، این بود که بیشترِ ما به این دلیل موفق نیستیم که باور نداریم میتوانیم موفق شویم.
IZARIST
حقیقت بهتنهایی نمیتواند جلوی روایتهای دروغین را بگیرد. حقیقت مهم است، ولی فقط وقتی که زیادی مشهود باشد.
IZARIST
پول ملی هر کشور را بهنوعی میتوان نمونهای کوچک از پرچم آن کشور و نماد ملیت مردم آن کشور در نظر گرفت.
IZARIST
گاهی نوعی وضعیت روانی شبیه پیتیاسدی میتواند به کل جامعه سرایت کند. شاعر لهستانی، چسلاو میلوش در کتاب سال ۱۹۵۱ خود به نام «ذهن در بند»، به بیان برداشتهایش از روایتهای درگوشی و غیررسمی موجود در اواخر رژیم استالین میپردازد و متذکر میشود که جوّ ترس ایجادشده از سوی این رژیم اهمیت بسزایی داشته است. مردم میترسیدند که به دست پلیس مخفی سربهنیست شوند، میترسیدند که بههمراه خانوادهشان به سیبری تبعید شوند و در آنجا از گرسنگی یا سرما بمیرند
IZARIST
شاید روایتهای جدید دربارهٔ دستیابی دولتهای قانونشکن به سلاح هستهای قدرت کافی برای احیای ترس از نابودی هستهای را داشته باشند، ولی واضح است که تاکنون این کار را نکردهاند
IZARIST
در عصر اینترنت، تمایل و توانایی مردم برای همکاری با یکدیگر بهوسیلهٔ فناوری جدید (در قالب چارچوبهایی که به دولت، سود متعارف یا حقوقدانها متکی نیستند) بسیاری از ما را شگفتزده کرده است.
IZARIST
یشتر احتمال دارد که با خودکار شدن تعداد روزافزونی از کارها بهوسیلهٔ رایانهها، ببینید که کارفرمایتان هر روز بیشتر به حضورتان بیاعتنا میشود، نمیتواند دستمزدتان را افزایش دهد، شما را تشویق نمیکند که به کارتان در شرکت ادامه دهید، افراد دیگری مانند شما را استخدام نمیکند و در نهایت دیگر حتی شما را به یاد هم نمیآورد. ترس از آینده بیشتر ترسی وجودی از این است که دیگر به ما نیاز نداشته باشند.
IZARIST
هرگاه هرگونه عاملی سبب ایجاد گرایش یا احساس خاصی در زمانی خاص و در میان مردم خاصی شود، با اینکه شاید افراد بسیاری از این همهگیری بگریزند و تحتفرمان احساس مخصوص به خودشان باشند، باز هم عموم مردم بهطور حتم دچار احساس مشترک خواهند شد و در تمامی اعمالشان تحتفرمان آن خواهند بود
IZARIST
این درست همان اتفاقی است که در ۱۵ اکتبر ۱۹۲۹، یعنی دو هفته پیش از سقوط بازار بورس رخ داد. در آن تاریخ، اروینگ فیشر، استاد مشهور دانشگاه ییل، در سخنرانی برای انجمن مأموران خرید نیویورک اعلام کرد که شاخص بورس ایالات متحده به «قلهٔ بسیار بلند دائمی» رسیده است. در روزهای بعد، روزنامهها از این عبارت جدید و پرطمطراق استفاده کردند
IZARIST
این نقلقول دربردارندهٔ روایتی مسری دربارهٔ آدمهای خوبی است که رکود بزرگ آنقدر درماندهشان کرده است که مجبورند غذایشان را در سطل آشغال پیدا کنند. این ایده تصویری ذهنی و نوعی احساس انزجار را به ذهن متبادر میسازد. همچنین، رانندهتاکسی پرسشی را طرح میکند که پاسخ مشخصی ندارد: رونق چه زمانی بازمیگردد؟
IZARIST
دانشکدههای پزشکی حدود صد سال است که مدلسازی ریاضی شیوع بیماریهای همهگیر را دنبال میکنند. این امر کمک کرده است علم همهگیرشناسی بهخوبی پیشرفت کند و کاربردهای احتمالی زیادی هم برای اقتصاد داشته باشد
IZARIST
عصبشناسی به نام اوشین وارتانیان (۲۰۰۲) متذکر میشود که قیاس و استعاره در تصاویر افامآرآی از مغز انسان نواحی ثابتی را فعال میکنند. یعنی به نظر میرسد مغز انسان برنامهریزی شده است تا به داستانهایی پاسخ دهد که به فکر کردن به قیاسها منجر میشود.
IZARIST
پس از آغاز همهگیری، نرخ سرایت ابولا سرانجام به دلایل مختلف کاهش یافت که بارزترینشان تلاشهای قهرمانانهٔ پزشکان بدون مرز، بیش از صد سازمان غیردولتی و افرادی بود که زندگیشان را به خطر انداختند تا نرخ سرایت را در آفریقا پایین بیاورند. بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت، احتمال دچار شدن کارکنان بخش بهداشت و درمان به بیماری ابولا ۲۱ تا ۳۱ برابر بیشتر از احتمال بیمار شدن جمعیت عادی بود و در سال ۲۰۱۵، شمار افراد مبتلاشدهٔ قطعی و احتمالی به ابولا ۸۱۵ نفر گزارش شد که بیشترشان هم جان خود را از دست دادند.
IZARIST
در واقع، فعالیت مغز موقع خواب دیدن شبیه فعالیت برخی مغزهای آسیبدیده است که در آنها، آسیبهای واردشده به بخش قدامی دستگاه کنارهای و اتصالات زیرقشری آن به افسانهبافی آنی منجر میشود
IZARIST
بین نرخ مالیات بر درآمد و میزان درآمدهای مالیاتی جمعآوریشده از سوی دولت چه رابطهای وجود دارد؟ خب، پر واضح است که اگر نرخ مالیات صفر باشد، درآمد حاصل از مالیات هم صفر خواهد بود. در طرف مقابل، اگر نرخ مالیات ۱۰۰ درصد باشد، کل درآمد افراد بهعنوان مالیات مصادره میشود. وقتی نرخ مالیات ۱۰۰ درصد باشد، دیگر کسی کار نخواهد کرد و در آن صورت، باز هم درآمد مالیاتی دولت صفر خواهد شد. در صورت قرار گرفتن نرخ مالیات بین صفر و ۱۰۰ درصد، مقدار درآمد مالیاتی وصولشده از سوی دولت بالاتر از صفر خواهد بود.
IZARIST
این ایده که گرفتن مالیات میتواند انگیزهٔ کسب درآمد و اشتغالزایی را کاهش دهد چیز جدیدی نبود و آدام اسمیت آن را در قرن هجدهم ارائه داد.
IZARIST
یکی از مشکلات تعیین جهت علیت برای رخدادهای اقتصادی بزرگ این است که اقتصاددانان اغلب نمیتوانند آزمایشهای کنترلشدهای انجام دهند که وضعیتهای اقتصادی را بهطور دقیق و با تمام جزئیات شبیهسازی کنند.
kara_mahdiar
آزمایشهای کنترلشده نشان دادهاند که شاید توسل به حس میهنپرستی کیفیت بازاریابی محصولات مصرفی را ارتقا دهد
kara_mahdiar
اعضای حزب نقره، که اغلب روستاییان و کشاورزان ناآگاه بودند، تاریخ را نمیخواندند. ولی در هر حال، این باور که رکود تا ابد ادامه خواهد داشت در میان آنها شایع شد و خود این باور جلوی رونق را گرفت، چراکه مردم را از خرج کردن و سرمایهگذاری بازمیداشت.
kara_mahdiar
رکود سالهای ۱۸۹۳ تا ۱۸۹۹ ایالات متحده بهیکباره و با هجوم سپردهگذاران به بانکها در بهار ۱۸۹۳ آغاز شد. سپردهگذاران هجوم آوردند تا پولشان را از بانکها بیرون بکشند و بدین ترتیب، خودشان به ورشکستگی بانکها که از آن واهمه داشتند دامن زدند
kara_mahdiar
پس از انتشار نظریهی نسبیت عام از سوی انیشتین در سال ۱۹۱۵، مردم شروع به استفاده از اصطلاح «تکینگی» کردند. این واژه بر وضعیتی دلالت دارد که در آن، برخی جملات معادلهها مقدار بینهایت میگیرند. اصطلاح تکینگی ابتدا برای توصیف پدیدهای نجومی به کار میرفت که نامش را سیاهچاله گذاشتند، یعنی «تکینگی فضا-زمان». ولی بعدها این اصطلاح جذاب برای توصیف زمانی به کار برده شد که سرانجام هوش مصنوعی از هر نظر هوش انسان را پشتسر میگذارد.
kara_mahdiar
حجم
۱٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۴۲۴ صفحه
حجم
۱٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۴۲۴ صفحه
قیمت:
۲۱۲,۰۰۰
تومان