بریدههایی از کتاب درسهای پیامبر اعظم (ص)
۴٫۲
(۵۰)
گاهی اگر جوانی را مشاهده میکردند که بیکار است، میفرمودند: انّ الله لا یحبّ الشّابّ الفارغ: خدا از جوانی که عمر خود را تلف میکند و به بیکاری میگذراند، خشنود نیست.
ElnAz
پیش پیامبر میآمدند و از یکدیگر بدگویی میکردند و چیزهایی را دربارهٔ یکدیگر میگفتند؛ گاهی راست و گاهی هم خلاف واقع. پیامبر اکرمصلّیاللهعلیهوآله به مردم فرمودند: هیچکس دربارهٔ اصحابم به من چیزی نگوید. دائماً نزد من نیایید و از همدیگر بدگویی کنید. من مایلم وقتیکه میان مردم ظاهر میشوم و به میان اصحاب خود میروم، سلیمالصّدر باشم؛ یعنی با سینهٔ صاف و پاک و بدون هیچگونه سابقه و بدبینی به میان مسلمانها بروم.
ElnAz
یکی از کارهای رسول اکرمصلّیاللهعلیهوآله این بود که فضای جامعه را یک فضای مهربان و سرشار از مهر و محبّت بسازد تا همهٔ مردم در آن، نسبت به یکدیگر محبّت بورزند و به چشم حسن ظن و خوشبینی به یکدیگر نگاه کنند.
کهکشان آندرومدا
خدا از جوانی که عمر خود را تلف میکند و به بیکاری میگذراند، خشنود نیست.
کهکشان آندرومدا
خدای متعال به ما وعده کرده است؛ فرموده است اگر مجاهدت کنید، اگر تلاش کنید، خدای متعال شما را به مقصود میرساند و شما در سایهٔ ایستادگی، به اهداف خود دست پیدا میکنید.
مهدی
چرا وقتیکه شما مسلمانها (مؤمنین و مؤمنات) این شایعه را شنیدید، به یکدیگر حسن ظن نشان ندادید و به طور قاطع نگفتید که این دروغ است؟ یک جای دیگر میفرماید: و لو لا اذ سمعتموه قلتم ما یکون لنا ان نتکلّم بهذا سبحانک هذا بهتانٌ عظیمٌ: چرا وقتیکه این شایعه را شنیدید، نگفتید که ما حق نداریم این شایعه را تکرار کنیم؟ این، یک بهتان بزرگ است.
ElnAz
اینگونه است که اگر کسی، کس دیگری را به بعضی از تهمتهای خاص متّهم کند، اگر نتواند آن را با چهار شاهدِ عادل ثابت کند، خود تهمتزننده محکوم است که بر او حد جاری بشود
مهدی
امّت اسلامی امروز به پیشرفت علمی نیاز دارد، به ثقه و اطمینان به خدای متعال نیاز دارد، به روابط سالم و اخلاق حسنه در میان خودمان احتیاج داریم، باید با هم برادرانه رفتار کنیم، باید با هم با گذشت رفتار کنیم، باید نسبت به یکدیگر حلم داشته باشیم، باید با اغماض برخورد کنیم. مظهر همهٔ این خصوصیات پیغمبر اکرم است
مهدی
چند آیهٔ پیدرپی، با لحن بسیار تندی خطاب به مسلمانها ذکر میشود که چرا وقتی شما این شایعه را شنیدید، نسبت به گویندهٔ آن شدّت عمل بهخرج ندادید ـ مستفاد از آیات این است ـ و چرا این شایعه را قاطعاً رد نکردید.
مهدی
از اوّل تا امروز بشر به دنبال امنیت و آرامش بوده است، به دنبال عدالت بوده است، به دنبال اخلاق نیک بوده است، به دنبال ارتباط مستحکم با مبدأ آفرینش بوده است. اینها خواستههای اصلی بشریت است که از فطرت انسان بر میخیزد. مظهر همهٔ اینها پیغمبر اکرمصلّیاللهعلیهوالهوسلّم است
مهدی
پیش پیامبر میآمدند و از یکدیگر بدگویی میکردند و چیزهایی را دربارهٔ یکدیگر میگفتند؛ گاهی راست و گاهی هم خلاف واقع. پیامبر اکرمصلّیاللهعلیهوآله به مردم فرمودند: هیچکس دربارهٔ اصحابم به من چیزی نگوید.
مهدی
مسلمانان جز برگشت به اسلام راهی ندارند؛ جز تشکیل حاکمیت اسلام و تحقق و پیاده شدن عمل اسلامی، راهی ندارند. از دشمنان دیرین و کینهورز اسلام نباید هیچ امید همراهی داشت؛ امید تحمّل هم نباید داشت.
Neda.R.R
پیامبر اکرمصلّیاللهعلیهوآله به مردم فرمودند: هیچکس دربارهٔ اصحابم به من چیزی نگوید. دائماً نزد من نیایید و از همدیگر بدگویی کنید. من مایلم وقتیکه میان مردم ظاهر میشوم و به میان اصحاب خود میروم، سلیمالصّدر باشم؛ یعنی با سینهٔ صاف و پاک و بدون هیچگونه سابقه و بدبینی به میان مسلمانها بروم.
Amir
الله علیه وآله است و از ّ د بن عبدالله صل ّمکتب آخرین پیامبر خدا حضرت محم
aziz_plus
عدالت اجتماعی، در سایهٔ اصلاح انسان، نفوس و بواطن و در سایهٔ توجّه به خدا و ذکر، حاصل خواهد شد.
aziz_plus
رسول اکرمصلّیاللهعلیهوآله رو به اصحابشان کردند و فرمودند: مَثَل این اعرابی، مَثَل آن ناقهیی است که از گلهیی که چوپانی آن را میچراند، رمیده و جدا شده باشد و سر گذاشته، به بیابان میدود. شما دوستان من، برای اینکه این شتر را بگیرید و او را به من برگردانید، حمله میکنید و از اطراف، دنبال او میدوید. این حرکت شما، رمیدگی او را بیشتر و وحشتش را زیادتر میکند و دستیابی به او را دشوارتر خواهد کرد. من نگذاشتم شما او را بیشتر از آنچه که رمیده بود، از جمع ما برمانید. با محبّت و نوازش، دنبال او رفتم و به گله و جمع خودمان برگرداندم. این، روش پیامبرصلّیاللهعلیهوآله است.
maryhzd
البتّه جهالتهای عمومی و تعصّبهای غیر متّکی به منطق و تحریک احساسات یکدیگر اثر دارد، امّا اینها زمینه است و هیچکدام، آن حوادث خونین بزرگی را که ما در تاریخ مشاهده میکنیم، به وجود نمیآورد. آن حوادث بزرگ، به دستگاه ارباب قدرت برمیگردد که از این اختلاف، دنبال فایدهیی میگشتند. استعمار که وارد کشورهای اسلامی شد بعضی مستقیم و بعضی غیر مستقیم واضح شد که او هم دنبال همین قضیه است.
کاربر ۱۰۰۷۳۲۰
رفتار بعضی از شخصیتهای معروف اروپایی چه سیاسی و چه فرهنگی خیلی عبرتانگیز است. به مصر که میرفتند، یکطور صحبت میکردند؛ به باب عالی کشور عثمانی که میرفتند، یک طور صحبت میکردند؛ به ایران شیعی که میآمدند، طور دیگر صحبت میکردند. هدفشان هم بههمریختن نظام وحدت بود که استعمار اروپا و سردمداران تمدّن صنعتی، از آن میترسیدند؛ حق هم داشتند که بترسند. کار خودشان را هم کردند و بین مسلمین، اختلاف عمیق و عجیبی را به وجود آوردند.
کاربر ۱۰۰۷۳۲۰
وحدتی که ما اعلام میکنیم و شعار میدهیم و به آن دلبسته هستیم و دنبال آن، حرکت و کار میکنیم، اوّلین نقطهاش باید ناظر به رفع این تعارضها و تناقضها و اختلافها و درگیریها باشد، که خدای متعال به این راضی است و مؤمنان و مخلصان و اولیا و عقلا، از آن خشنودند. باید مقدّمات و زمینههای این کار فراهم بشود. اختلاف عقیدتی دارند، داشته باشند؛ اختلاف قومی دارند، داشته باشند؛ تغایر نژادی دارند، داشته باشند. اینها، مستلزم و مستوجب تنافس و تعارض و درگیری و جدال بین مسلمین نشود. باید همه مخلصانه کار کنند. علمای بزرگ، متفکران، روشنفکران، نویسندگان، شعرا، هنرمندان، واقعاً این را واجب الهی بدانند. این آیهٔ شریفهٔ قرآن: و اعتصموا بحبل الله جمیعاً و آیات دیگر، خطاب به ما و همهٔ مسلمین در مقابل دشمنان اسلام است. به این آیات عمل کنیم.
کاربر ۱۰۰۷۳۲۰
نه دعای او موجب میشد که نیرویش را به کار نگیرد؛ نه به کار گرفتن نیرو، موجب میشد که از توسل و تضرّع و ارتباط با خدا غافل بماند؛ به هر دو توجّه داشت.
Amir
این کارهایی است که شما با نیت خوب بهجا میآورید. این حسنهای است که در آخرتْ شما را به قُربات الهی و مقامات معنوی میرساند.
کهکشان آندرومدا
نبی مکرّم اسلامصلّیاللهعلیهوالهوسلّم فرمود: انّ العقل عقال من الجهل؛ عقل عقال جهل است. عقال آن ریسمانی است که به پای حیوان ـشتر یا غیر شتر ـ میبندند که حرکت نکند، قابل کنترل باشد. میفرماید عقل عقال جهل است؛ این پایبندی است که مانع میشود از اینکه انسان با جهالت حرکت کند. بعد میفرماید: و النّفس کمثل اخبث الدّواب؛ نفس انسان مثل شرورترین حیوانات است؛ مثل شرورترین چهارپایان است؛ نفس این است. فان لم تعقل حارت؛ وقتی این نفس را عقال نکردید، مهار نکردید، کنترلش را در دست نگرفتید، سرگردان میشود؛ مثل حیوان وحشیای که نمیداند کجا میرود، سرگردان میشود؛ با این سرگردانی است که مشکلات به وجود میآید
راشد فلاحی
حجم
۲۸۵٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۱۸۰ صفحه
حجم
۲۸۵٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۱۸۰ صفحه
قیمت:
رایگان