بریدههایی از کتاب مینیمالیسم دیجیتال
۴٫۰
(۱۱۷)
«گفتوگو درک و فهم را قوی میکند اما خلوتْ مکتبِ نبوغ است.
Pep
این تغییرات خیلی سریع درون زندگیهامان خزیدند و ما فرصت نکردیم از خودمان بپرسیم از جانِ اینهمه پیشرفت و نوآوریِ یک دههٔ اخیر چه میخواهیم.
کوکتل مولوتوف
: «بمبارانِ بیپایانِ اخبار و شایعات و عکس از ما دیوانگانی معتاد به دریافت اطلاعات ساخته. این اتفاق مرا نابود کرد و ممکن است با شما هم چنین کند.»
s khalili
بلز پاسکال در اواخر قرن هفدهم چنین نوشت: «همهٔ مشکلات بشریت، از ناتوانیِ انسان در آرامنشستنِبهتنهایی در یک اتاق سرچشمه میگیرد.»
گربه ی سفیدِ گمشده بین کلمات
مار آخرسر نتیجهگیری میکند که: «فیلیپ موریس فقط ریههاتون رو میخواست. اپ استور اما روحتون رو میخواد!»
ن. عادل
این فناوریها تلاش کردهاند نقش خودشان را در زندگیِ ما گسترش دهند و فضایی بیش از آنچه در ابتدا از آنها خواسته بودیم اشغال کنند. و بهطور فزایندهای به ما دیکته میکنند چگونه رفتار و احساس کنیم و بهنوعی ما را به استفادهٔ بیشازحد از این ابزارها وادار میکنند. این موضوع گاهی به قیمت بازماندن از سایر فعالیتهای مفید و موردعلاقهمان تمام میشود. درواقع آنچه ما را خسته و کلافه کرده، احساسِ ازدستدادنِ کنترل بر فعالیتهای روزانهمان است. حسی که خودش را به شیوههای مختلفی در طول روز نشان میدهد؛
mahbub
مردم بهدلیل تنبلی و بیهدفبودنشان نیست که تسلیم صفحهنمایش گوشیهاشان میشوند، بلکه بیلیونها دلار سرمایهگذاری شده تا آدمها به دام فضای مجازی بیفتند و هیچ راه گریزی از آن نداشته باشند.
کاربر ۳۰۰۸۵۲۰
آنها با آیفون و شبکههای اجتماعی بزرگ شدهاند و دوران قبل از دسترسیِ دائمی به اینترنت را به یاد نمیآورند. آنها بهای این خصیصه را با آسیبِ سلامتِ روانیِ خود میپردازند.
•| ز غبار این بیابان |•
هیچوقت "لایک" نکنید... و در این صورت، از نظردهی زیر پستهای شبکههای اجتماعی هم دست بردارید. نه "خیلی بانمکه!"، نه "خیلی باحاله!"... بیخیال بابا!
zoli
«نمیدانید با انجام کارهای کوچک میتوانید چه زندگیِ رضایتبخش و خشنودکنندهای داشته باشید!»
امین
«فقط افکاری که با پیادهروی به دست میآیند، ارزش دارند.»
Pep
رسانهٔ اجتماعی باعث میشود شما هم حسِ درارتباطبودن پیدا کنید و هم تنها باشید، هم شاد باشید و هم غمگین.
Pep
بهطور خاص چه چیزی باعث میشود فناوریهای جدید بستر مناسبی برای اعتیاد رفتاری در افراد باشند؟
azar
شاید به نظر برسد چون مینیمالیستهای دیجیتال رابطهٔ آنلاینِ کمتری با دیگران دارند، دچار نوعی محافظهکاری و تفریط شدهاند اما به عقیدهٔ خودشان واقعیت کاملاً برعکس است: افراط حقیقی مدتزمان طولانیایست که آدمها صرف خیرهشدن به صفحهنمایش گوشیهاشان میکنند.
s khalili
هرچه زمان بیشتری را صرف "اتصال" به این سرویسها کنید، احتمال منزویشدنتان بیشتر میشود.
Pep
اگر کسی هستید که میتواند بدون دسترسیِ دائم به گوشیهای هوشمند به زندگی ادامه دهد، و اگر قلبتان میگوید که این تصمیمْ تأثیر مثبتی روی زندگیتان خواهد داشت، باید خیالتان راحت باشد که انتخابِ این راه، حالا دیگر چندان افراطی به حساب نمیآید.
احسان
زندگی بدون گوشیِ همراه گاهی آزاردهنده است. اما خیلی کمتر از آنچه فکرش را میکنید، مشکلزاست.
zeinab
هر بار که شخصی مطلبی را در یکی از این صفحات منتشر میکند، درواقع مشغول قمارکردن است. آیا لایک (بازتوییت) خواهد گرفت یا بدون بازخورد رها خواهد شد؟
azar
این ایده که حفظ تعداد زیادی روابط اجتماعیِ ضعیف بهنحوی ارزشمند است، تا حد زیادی اختراع همین یک دههٔ اخیر بوده؛ حاصلِ اشتیاقِ بیشازحدِ عالمانِ علمِ شبکه که بهشکلی بیمورد وارد حلقههای اجتماعی شده است.
Hanieh
«سرمایهدارهای بانفوذِ سازندهٔ ابزارهای ارتباطجمعی دیگه نباید تظاهر کنن خدایانِ خنگ و بیآزارِ فناوری هستن که واسه ساختنِ دنیای بهتر تلاش میکنن. باید اعتراف کنن که درست مثل تنباکوکارهای تیشرتپوشیان که دارن یه محصول اعتیادآور رو به بچهها میفروشن. اگه بخوایم با خودمون صادق باشیم، باید بگم چککردن تعداد "لایک"ها شده شکلِ امروزیِ سیگارکشیدن.»
golnooshkaaf
بین تمام فلسفههایی که مطالعه کردهام، یکی از آنها بهطور خاص برای کسانیکه در تلاشاند تا بین انبوه ابزارهای فناوریِ دنیای امروز راهی برای رشد پیدا کنند، راهحل ارائه میدهد. من اسم آنرا "مینیمالیسمِ دیجیتال" میگذارم؛ فلسفهای که معتقد است هرچه کمتر از فضای مجازی استفاده کنید، موفقیت، بهره و لذتتان از زندگی بیشتر خواهد بود.
s khalili
«درحالحاضر خیلیها جهان را بیشتر از راه صفحهنمایش تجربه میکنند. ما در دنیایی زندگی میکنیم که تلاش میکند حس لامسه را تا حد وسیلهای برای لمس صفحهنمایش تقلیل دهد.»
Pep
«من زمانی انسان بودم»
sayeshyni
«چیزیکه یادم میآد، جدیدبودنِ تجربهٔ استفاده از فیسبوک بود؛ اینکه بهمون گفته بودن یه چیزیه تو مایههای نسخهٔ آنلاینِ دفترچهتلفن مخصوص دانشجوهای سالاولی. چیزیکه میشد باهاش دوستها و آشناهامون رو پیدا کنیم.»
کلمهٔ کلیدی در خاطرهٔ جولی "جدید"بودن است. فیسبوک با هدف تغییر اساسیِ ریتم زندگیِ اجتماعی و شهریِ ما ایجاد نشد؛ بلکه فقط نوعی تفریح جدید بین سایر تفریحات بود. در بهار سال ۲۰۰۴ تمامی کسانیکه میشناختم و در فیسبوک ثبتنام کرده بودند، بیشترِ وقتشان را صرف بازی اسنود (نوعی بازی شبیه تتریس که آنموقع فوقالعاده محبوب بود) میکردند تا اینکه به صفحهٔ شخصیِ فیسبوکشان سر بزنند و آنرا تغییر دهند یا با دوستانشان در فضای مجازی در تعامل باشند.
جولی در ادامه اینطور نتیجهگیری کرد: «جالب بود اما در کل چیزی نبود که بخوایم وقت زیادی براش صرف کنیم.»
ن. عادل
«این رئیسجمهور مطلقاً هیچ روز خوشی نداشت. هیچ موقعیتی برای عادتکردن به دفتر ریاستجمهوری نداشت... و وقت نداشت به این فکر کند که قدمهای بعدیاش دقیقاً چه خواهند بود.»
Pep
خلوت درواقع به اتفاقی مربوط است که در ذهن شما میافتد، نه در محیط اطرافتان. بر این اساس، آنها توضیح میدهند که این حالتیست که ذهن شما را از گرفتنِ دادههای ورودی از ذهنِ دیگران آزاد و رها میکند.
Pep
شما نمیتوانید انتظار داشته باشید یک برنامهٔ موبایل که در اتاق یک خوابگاه دانشجویی یا بین میزهای پینگپنگ مرکز رشدی در سیلیکانولی ایدهپردازی شده، بتواند با موفقیت جایگزین انواع معاشرتهای سودمندی شود که ما طی هزاران سال، سخت با آنها سازگار شدهایم. جنبهٔ اجتماعیبودنِ ما برای انتقال به یک شبکهٔ اجتماعی یا تقلیلیافتن به پیامهای فوری و ایموجیها زیادی پیچیده است.
Hanieh
گاهیاوقات بیخبری بهترین نعمته
siyavashtavakkoli
مدتها قبل هم هنری دیوید ثورو گفته بود: «سادگی، سادگی، و باز هم سادگی.»
Daniyales13
«به جنگل رفتم چون میخواستم هوشیارانه زندگی کنم، با حقایقِ اساسیِ زندگی روبهرو شوم و ببینم که میتوانم آنچه طبیعت برای درسدادن دارد را بیاموزم یا نه. نمیخواستم جوری روزگار بگذرانم که وقت مُردن احساس کنم اصلاً زندگی نکردهام.»
حسین رمضانی
حجم
۲۸۲٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۲۲۱ صفحه
حجم
۲۸۲٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۲۲۱ صفحه
قیمت:
۵۵,۰۰۰
۱۶,۵۰۰۷۰%
تومان