بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب مهارت‌های تربیت کودک ۲ تا ۷ سال با رویکرد طیب‌گزینی | طاقچه
تصویر جلد کتاب مهارت‌های تربیت کودک ۲ تا ۷ سال با رویکرد طیب‌گزینی

بریده‌هایی از کتاب مهارت‌های تربیت کودک ۲ تا ۷ سال با رویکرد طیب‌گزینی

۴٫۳
(۴۹)
بر اساس روایات متعدد، هر کس بتواند در کلام، تقوای خود را فعال نماید در سایر امور زندگی نیز قدرت تقوا در او فعال می‌شود.
razie
مهمترین اصل تربیت در همه دوره‌ها، التزام عملی والدین و مربیان به رفتارها و باورهایی است که از فرزندان خود انتظار دارند.
عطیه گلستان نژاد
از آن‌جایی‌که کودک درکی درست از امور انتزاعی ندارد، والدین نباید در مورد آن امور مثلِ نظم از کودک انتظار داشته باشند و او را به خاطر عدم انجام آن توبیخ کنند.
Booker08
دوره اول زندگی سال‌های طلایی یادگیری کلام است. کودکان به راحتی هر آنچه را می‌شنوند یادگرفته و بروز می‌دهند. همانطور که نوع زبان و گویش یادگرفته می‌شود، محتوای کلمات چه سخیف و چه زیبا نیز ثبت شده و در نطق کودک اثرات پایداری را برجای می‌گذارد. کلام در ورای ظاهر الفاظی که دارد و باید شمرده، رسا، ساده و بی‌تکلف ابراز شود، باید از درونی سالم، آرام، پاک و پرمغز خبردهد؛ تا شاکله کودکی پاک را شکل دهد.
Hamid32
والدینی که با تهیه اسباب‌بازی‌های بسیار، فرزند را به حال خود رها می‌کنند، عملا تأثیرگذاری والدین بر او را کم کرده و به عکس موجب تأثیرپذیری شدید او از محیط می‌شوند.
smoothybook
قابلیت نطق، تکلم و تجربه‌پذیری از طریق حواس سه توانمندی مهم‌اند که زمینه لازم برای بذرپاشی علم حقیقی را از همان سنین اولیه مهیا می‌سازند.
mm.r mmm
به عبارت دیگر خوب دیدن و خوب شنیدن گام اول تصدیق واقعیات و حقیقت‌های عالم است.
کربلایی
تعلیم حواس و در محدوده قرار دادن آن با محدود کردن محیط کودک و نه خود او، منجر به شکل‌گیری ذائقه خاصی برای حواس شده و از طریق انسی که برایش ایجاد می‌شود نسبت به تجربه طیبات گرایش داشته و از تجربه خبائث در همه سطح دیدنی، شنیدنی، چشایی، بویایی و لامسه پرهیز می‌کند.
mm.r mmm
ارتباط والدین با کودک در این دوره از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است به نحوی که ارتباط عاطفی و قوی مؤثر در این دوران، تبعیت و حرف شنوی در دوره‌های بعد را پیش‌بینی می‌کند.
mm.r mmm
ساختار کودک پیچیده نیست. به راحتی می‌توان با فهم توان‌های کودک و ارتباط میان آن‌ها تأثیری را ایجاد یا نشانه‌ای را برطرف ساخت و در عین حال از واکنش‌ها و بروزات کودک به فرایندهای خیالی و درون او پی برد.
mm.r mmm
برنامه‌ریز طفل، بیرونی است نه درونی. فطرت انسان نیازمند هدایت و شکوفایی است. درصورتیکه فطرت به حال خود رها شود به تدریج دراثر درگیر شدن با لعب، لهو و زینت دنیا به انحراف کشیده شده و یا در همان وضعیت بدوی در انسان باقی می‌ماند؛ بنابراین لازم است این برنامه‌ریزی از بیرون برای کودکی که خصوصا در دوره اول رشد، است، توسط والدین یا مربیان انجام شود.
mastani
والدینی که اصول خود را در تربیت فرزندان، بر اصول الهی منطبق نگردانند و بر طبق خواهش‌های نفسانی یا منابع دیگر باید و نبایدهای تربیتی را تعریف و اجرا کنند، از دایره ولایت و تربیت الهی خارج می‌گردند.
Hamid32
تحمل این صفات و توان‌ها به معنای برنامه نداشتن برای آن‌ها نیست. رفتارهای کودک را باید به نحوی صحیح و بدون اکراه هدایت کرد تا کم‌کم بتواند آن‌ها را کنترل کرده و ضابطه‌مند سازد. به عبارتی دیگر می‌توان از انرژی سرشار کودکانه به بهترین نحو استفاده نمود و از این طریق قدرت تفکر کودک را فعال کرد. پس باید قدر انرژی و زیرکی فرزندان خود را دانست و به بهترین شیوه تلاش کرد تا در مسیر فعال‌سازی تفکر از آن‌ها بهره گرفت.
takhtary
گاهی کودک رفتارهایی دارد که والدین یا دیگران را آزار می‌دهد مانند جیغ‌کشیدن‌های زیاد، فعالیت بیش از حد و یا آزار دیگران و یا ممکن است در بعضی از توان‌هایش دچار ضعف و کندی باشد مانند کمرویی، کم‌تحرکی و غیره. اغلب این رفتارها اقتضای سن کودک است و در صورتی‌که از رفتارهای اطرافیان مانند پدر و مادر یادگیریِ مستقیم نشده باشند، از طریق واکنش‌های مناسب والدین و مربیان و همین‌طور در گذر زمان قابل هدایت و تعدیل‌اند. والدین می‌توانند این فرایند تعدیل و تغییر را تسریع کرده و با واکنش‌های مناسب توان‌های کودک را در مسیر درست قرار داده و یا ارتقاء بخشند.
takhtary
والدین می‌توانند با برقراری ارتباطی دوسویه، این یادگیری را هدایت کنند؛ برای مثال می‌توان گفت‌وگویی به شکل زیر ترتیب داد: "این وسیله را تازه خریده‌ایم. برای اینکه مانند قبلی از آن بد استفاده نکنیم و زود خرابش نکنیم، موافقی باهم آن را ببینیم و طریقه استفاده از آن را یاد بگیریم؟ تصویری بر روی جعبه آن کشیده شده، می‌توانی سردربیاوری که هر کدام مربوط به چیست؟ و ...." بسیاری از اسباب‌بازی‌ها نیز ماهیت اکتشاف دارند؛ مانند انواع پازل‌ها و ساختنی‌ها. در انتخاب اسباب‌بازی دقت کنید. لزوما آن‌هایی که بزرگتر یا گران‌ترند بهتر نیستند.
takhtary
در دسترس قرار دادن وسائل مختلف خانه و ابزارهای متنوع ساده و نه لزوما گران‌قیمت می‌تواند موجب افزایش خلاقیت و تجربه و یادگیری شود. برای مثال به کودک اجازه دهید از وسائلی که برای او خطرناک نبوده و نقص آن‌ها هزینه قابل توجهی را به خانواده تحمیل نمی‌کند، استفاده کند. بگذارید اسباب‌بازی‌ها و امکاناتی در معرض خراب شدن قرار بگیرند اما کودکِ قیمتی شما، امکان کشف و تجربه پیدا کند و امنیت روانی داشته باشد. اشیایی که نباید آسیب ببینند را زودتر از محل دسترسی خارج کنید و در مواردی با تغییر حواس او به سمتی دیگر، آن را از او بگیرید.
takhtary
کودکی که از صبح تا شب با صدها پیام امر و نهی روبه رو می‌شود، طبیعی است که لجبازی‌هایی هم از خود نشان دهد و والدین را به انتقال پیام‌های دوباره و چندباره "امری" وادار سازد. هرقدر محرک‌های وارد شده و تحریک حواس بیشتر باشد، رشد و پویایی آن‌ها در سنین بعد بیشتر خواهد بود و زمینه یادگیری‌های بیشتر را فراهم خواهد کرد. ایجاد محدودیت‌های زیاد در این سنین آسیب‌هایی را در قوه خلاقیت، توان تفصیل امور، نشاط و پویایی، میل به یادگیری، اطاعت و حرف‌شنوی یا ولایت‌پذیری برجای خواهد گذاشت.
takhtary
در سنین زیر ۷ سال، از آن‌جا که تفکر انتزاعی و فهم باید و نبایدها شکل نگرفته، طبیعی است که امر و نهی والدین را بی‌معنی می‌پندارند و در مقابل آن می‌ایستند. حتی المقدور شیوه والدین باید بر این باشد که به جای اینکه مستقیما به کودک امر و نهی کنند، شرایطی را در محیط فراهم کنند که نیاز به امر و نهی را از بین ببرند. در حقیقت باید و نباید به محیط وارد می‌شود نه به کودک! هرقدر والدین تلاش کنند با فراهم کردن محیطی آزاد، احساس رهایی و توان تجربه را برای کودک فراهم آورند، به ساخته شدن ساختار تفکر کودک کمک کرده‌اند.
takhtary
محیطی که کودک در آن قرار دارد مانند خانه، مهد یا محیط‌های دیگر، تأثیری همه جانبه بر شکل‌گیری شاکله و ویژگی‌های پایدار او در آینده دارند.
takhtary
هرآن چیزی که در درونیات، بسترهای بیرونی، در توانمندی‌ها، وسایل، موقعیت‌ها و مواردی از این قبیل انسان را در مسیر رضایت خداوند پیش برد، حکم طیب را دارد. بنابراین حقیقتِ طیّب به عملکرد و استفاده انسان مربوط است، در نتیجه انواع عملکرد یا استفاده‌های یک انسان، حکم انواع طیّبات را پیدا می‌کند مانند طیبات حسی، ذهنی، باوری، محبتی، توجهی، عزمی و عملی در سطوح فردی و اجتماعی.
takhtary

حجم

۵۶۱٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۲۲۴ صفحه

حجم

۵۶۱٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۲۲۴ صفحه

قیمت:
۵۵,۰۰۰
تومان
صفحه قبل
۱
۲۳صفحه بعد