بخش نخست این کتاب به واکاوی شیوههای کاربردی تشکیل تیمهای خلاق و نیز روشهای مختلف تولید ایده، گزینش و اجرایی کردن آنها میپردازد. بخش دوم این کتاب، به یکی از معروفترین مقالات پدر مدیریت نوین، یعنی پیتر دراکر اختصاص دارد. پیتر دراکر در این مقاله بیان میکند که نوآوری جایی در میانه این طیف قرار دارد. او در مقالهای معروف توضیح میدهد که نوآوری نیازمند تلاش است و باید همانند سایر فعالیتهای شرکتی مورد مدیریت شود. اما از سویی دیگر، نباید فرض را بر این گذاشت که نوآوری مشابه سایر فعالیتهای شرکتی است. در واقع نوآوری بیشتر از آنکه حاصل «انجام یک سری کارها» باشد، نتیجه «دانستن یک سری موارد» است.
1258580
آن دسته از تیمهای خلاق که بیشترین بهرهوری را دارند، معمولا از ویژگیهایی برخوردارند که در نگاه اول کاملا متضاد به نظر میرسند. برای نمونه، یک گروه خلاق، علاوه بر اینکه به افرادی با تخصص مرتبط با موضوع مورد نظر نیاز دارد، به کسانی هم نیاز دارد که هیچ سررشتهای در آن حوزه نداشته باشند تا بهاینترتیب بتوانند مسئله را از دیدگاهی نو و فراتر از شیوههای مرسوم ببینند. اعضای تیم خلاق از آزادی عمل باید برای تصمیمگیری در مورد نحوه دستیابی به نتیجه مورد نظر برخوردار باشند. درعینحال، باید یک سری ضوابط نیز برای آنها وجود داشته باشد تا بتوانند در کنار هم در راستای راهبرد شرکت کار کنند.
1258580
. در واقع نوآوری بیشتر از آنکه حاصل «انجام یک سری کارها» باشد، نتیجه «دانستن یک سری موارد» است.
محمد مهدی رهبری
علاوه بر اینکه باید افرادی با مهارتها و تجربیات مختلف را به تیم خود دعوت کنید، باید افرادی با سبکهای مختلف تفکری یا همان شیوههای ناخودآگاه برای نگاه به موارد مختلف و تعامل با دنیای خارج را برگزینید.
محمد مهدی رهبری