بریدههایی از کتاب شهر خدا
۴٫۸
(۱۵۵)
مهمانِ بزرگان شدن، بزرگی میآورد و حقارتها را از روح انسان بیرون میکند.
📓میرزا رضا📚
رمضانهای سال بعد هم، اگر بهخوبی برگزار شوند، جبران کاستیهای این رمضان را نخواهند کرد. هر کدام تابلوی مستقلی خواهند بود.
بیسیمچی
اگر کسی قیمت عبادت را بداند، قدر رمضان را بسیار خواهد دانست وقتی که بشنود رسول اکرم (ص) فرمودهاند: «الصَّائِمُ فِی عِبَادَةِ اللَّهِ وَ إِنْ کَانَ نَائِماً عَلَی فِرَاشِهِ مَا لَمْ یغْتَبْ مُسْلِماً؛ روزهدار همواره در حال عبادت خدا محسوب میشود، اگرچه در بسترش خوابیده باشد. البته تا وقتی که غیبت مسلمانی را نکند.»
🐝 Mina 📚
تفاوت انسانها از آنجا آغاز میشود که در مواجهه با دو سؤال «من چه میخواهم؟» و «چگونه میتوانم به آن برسم؟»، راههای متفاوتی را پیش میگیرند و طبیعتاً به نتایج متفاوتی هم میرسند.
چڪاوڪ
سی روز گرسنگی و تشنگی کشیدن، برای به دست آوردن تقوا، هزینهٔ بسیار کمی است.
زهرا سادات
خدایا! اگر مهمانی دادهای، پس دیگر چرا حضور در این مهمانی پرمهر را قهری و الزامی کردهای؟ میگذاشتی هرکس دوست داشت، خودش بیاید؛ مانند احرام حج و اعتکاف در مسجد است؛ اما این مهمانی به گونهای ترتیب داده شده است که هیچکس نمیتواند به آن وارد نشود. چون این مهمانی در ظرف زمان است، خواه ناخواه به این ظرف زمانی مبارک وارد میشویم؛ چه از آن بهره ببریم و چه از آن غافل باشیم. مانند اعتکاف و حج نیست که شرکت کردن در آن، اراده بخواهد و به میل افراد بستگی داشته باشد.
پاسخ به سؤال درباره تفاوت اول روشن است. گاهی اوقات کسی که رفیقش را خیلی دوست دارد او را طوری به مهمانی دعوت میکند که انگار میخواهد اختیار را از او سلب کند و او را به زور به مهمانی ببرد. مثلاً به او میگوید: «فردا مهمان من هستی، اما و اگر هم ندارد! فلان ساعت هم آماده باش، خودم با ماشین میآیم دنبالت، خداحافظ!»
Maliheàm📚🌧
رمضانهای سال بعد هم، اگر بهخوبی برگزار شوند، جبران کاستیهای این رمضان را نخواهند کرد. هر کدام تابلوی مستقلی خواهند بود.
بیسیمچی
در شبنشینیهای شهر خدا رمزهای راز و نیاز گشوده میشود، و سحرگاهان که قفل دلهای بسته باز شده است، ابواب نورانی لبخند خدا، آفتاب مغفرت را بر لب بام خانهها میتاباند. آنجا شبها از روز روشنتر است و روزها از شب آرامتر.
آیه
رمضان یعنی یک ضیافت، یعنی ماه مهمانی خدا. در رمضان ما مهمان خداییم و خدا میزبان ماست. ما که همیشه از بدو خلقت مهمان خدا بودهایم و دائم بر سر خوان نعمت او نشستهایم، باز در رمضان مهمان اوییم.
زیـنـب🍃🌸
باید روزه را دوست داشته باشیم و روی ماه رمضان را ببوسیم. میتوان یکی از دلایل علاقه به رمضان را این قرار داد که روزه چیزی از جنس زکات است.
🌸📚💖Shamim💖📚🌸
چون بسیاری اوقات ما چون خود را آدم حساب نمیکنیم، هر غلطی را مرتکب میشویم و چون خود را ناتوان میدانیم هیچ اقدامی نمیکنیم.
فاطمه مختاری
منتها کسی که اسیر او شد، خود دیگر رهایی نمیخواهد
فاطمه زهرا
دلِ هزارسو و هرزهای که ما داریم، کی به این فراست و فراغت میرسد که بتواند زیبایی رمضان را ببیند؟
زهرا سادات
بعضیها فکر میکنند وقتی قوای جسمی ضعیف شد، دیگر حال عبادت و حوصله تلاوت قرآن هم برای انسان باقی نمیماند. و حوصله مناجات با خدا را هم نخواهیم داشت؛ و این زیاد خوب نیست. در حالیکه خداوند با زبانِ حالِ روزه به ما میفرماید: تو حال و توان گناه نداشته باش، ما از تو ثواب نخواستیم. ارزش ترک گناه تو بیشتر از انجام کار پُرثواب است. تو بخواب، من خواب تو را عبادت به حساب میآورم. فعلاً حال عبادت نداشته باشی، به ضررت نیست. اگر حال عبادت هم داشته باشی، معلوم نیست به سراغ عبادت بروی، به کار و بار و زندگیات میرسی.
و یا میفرماید: «هم اکنون عبادت بیحال تو را در حال بیرمقی، بهتر از عبادت با انرژیت میپذیرم. اگر قبولی عمل برایت مهم است، تو به بقیهاش کار نداشته باش. در عوض عُجب هم پیدا نمیکنی؛ همیشه عبادتت برایت ناقص جلوه میکند و فروتنیات حفظ میشود.»
Yas_Nas
شهرها همه در ظرف مکان جای ندارند. خداوند مهربان در عالم شهری دارد، که در ظرف زمان قرار یافته است
میـمْ.سَتّـ'ارے
قال رسولالله (ص): أَیهَا النَّاسُ إِنَّهُ قَدْ أَقْبَلَ إِلَیکُمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَکَةِ وَ الرَّحْمَةِ وَ الْمَغْفِرَةِ ...
این رسول خدا (ص) است که ندا میدهد: آی مردم، شهر خدا با (دستانی پر از) برکت و رحمت و مغفرت به شما رو کرده است ...
شهرها همه در ظرف مکان جای ندارند. خداوند مهربان در عالم شهری دارد، که در ظرف زمان قرار یافته است. شهر خدا که در زمانی معلوم و با گنجایشی نامحدود، همه ساله محل اقامت مهمانان خدای بزرگ میشود
آیه
حداقل ضرورتی که رعایت کردن ادب روزه دارد این است که معلوم میشود از اینکه روزه میگیری در زجر و عذاب نیستی، و از اینکه در محضر خدا مهمانی، ناراحت و دلآزرده نیستی.
Yas_Nas
چقدر نگاه بلندی دارد، آن انسانی که از اول نگران نتیجه عملش و انتهای کارش باشد. و این دعای قرآنی را همراه با نوعی ترس عاشقانه و عارفانه، در بدو ورود به رمضان زمزمه میکند: «وَقُل رَبِّ اَدخِلنِی مُدخَلَ صِدقٍ وَ اَخرِجنِی مُخرَجَ صِدقٍ وَ اجعَل لِی مِن لَدُنکَ سُلطَاناً نَصِیراً؛ و بگو پروردگارا مرا (در هر کار) با صداقت وارد کن و با صداقت خارج ساز و از سوی خود حجتی یاری کننده برایم قرار ده!»
🐝 Mina 📚
به رمضان علاقهمندند چون برای آنها یک فرصت ازخودگذشتگی و تحمل کمی سختی پدید آورده است. و این یعنی تمام آرزوی خوبان، که بتوانند در راه خدا از خود مایه بگذارند، اگرچه هرچه دارند از اوست و هرچه بدهند هزاران برابر دریافت میکنند، ولی به هر حال رنج کشیدن در راه حضرت دوست، تنها راه تسکین درد عاشقی است.
به صیام عشق میورزند چون طی آن از حیات حیوانی خویش فاصله میگیرند و سبکبالتر از همیشه به بارگاه نورانی خدا که جای هیچ وبال نیست راه مییابند. اساساً گرسنگی را آنقدر دوست دارند که آرزو میکنند لحظه جان دادن و شرفیاب شدن به محضر خدا، گرسنه باشند.
🐝 Mina 📚
قال رسولالله (ص): أَیهَا النَّاسُ إِنَّهُ قَدْ أَقْبَلَ إِلَیکُمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَکَةِ وَ الرَّحْمَةِ وَ الْمَغْفِرَةِ ...
این رسول خدا (ص) است که ندا میدهد: آی مردم، شهر خدا با (دستانی پر از) برکت و رحمت و مغفرت به شما رو کرده است ...
امین
مهمان گرامی است و احترام دارد، حتی اگر کافر باشد. این سفارش پیامبر گرامی ما است که در سخنی فرمودهاند: «أَکرِمِ الضَّیفَ وَ لَو کَانَ کافراً؛ مهمان را گرامی بدار، اگرچه کافر باشد.»
yasamin
شاید هم میخواهد کمی از دیگران فاصله بگیریم تا تنهایی خود را بازیابیم و از آلودگیهایی که در جریان ارتباطها نصیبمان شده است، کم نماییم. یعنی میخواهد با او اُنس بگیریم که علامت اُنس گرفتن با خدا فاصله گرفتن قلبی است از مردم.
گلی
رمضان یعنی یک ضیافت، یعنی ماه مهمانی خدا
🌸📚💖Shamim💖📚🌸
رمضان شاید یک فرصت آشنایی است، برای ما غریبههایی که از عالم حضور و تقرّب دوریم و با احوال آشنایان و عاشقان بیگانه. پس اگر در ضیافت، آشنایی حاصل نشد بهتر است خود را معطّل نکنیم و شغل دیگری غیر از آدم شدن اختیار کنیم. وقتی در خانهایم به خدمت صاحبخانه نمیرسیم، میخواهید در خیابان از شرم حضورش به او خدمت کنیم؟
فاطمه مختاری
شهر خدا فرصتی است که وقتی نسیم ملایمش میآید و تو را در برمیگیرد، فکر میکنی برای همیشه با تو خواهد بود، ولی به ناگاه مانند یک رؤیا تو را تنها میگذارد و میرود و تنها خیال روی ماهش باقی میماند و در روزمرّگیها پنهان میشود. شب وصالش بسیار کوتاه است و روز فراقش بس طولانی...
امیر
اخلاص خرج دارد و برای مخلص بودن گاهی باید هزینههای سنگینی پرداخت کنیم.
"Shfar"
«همیشه با خدا رفیق بودن» برای خیلی از ماها که از معرفت کافی برخوردار نیستیم و دل از علائق دنیا نشستهایم، سخت است. اما تجدید عهد و آشتی، مانند لحظات خوش آشنایی همیشه شیرین و دلچسب بوده است.
زهرا سادات
تا وقتی دلدادهٔ غنائم دنیا باشیم، کی میتوانیم به غنیمت رمضان علاقهمند شویم؟
زهرا سادات
بدون عشق به خدا، هرگز در اندیشه اینکه اخلاص را به سادگی کسب کنیم نباشیم و بدون آتش محبت او، به فکر سوزاندن ریشههای توجه به غیر او نیفتیم که موفق نخواهیم بود.
زهرا سادات
بعضیها از «از دست دادن خدا» میترسند، چون او را دوست دارند، و یا از «به دست نیاوردن خدا» میترسند، چون او را دوست دارند، و یا از «فاصله گرفتن از خدا» میترسند، چون نزدیک بودن به او را دوست دارند. و هر چقدر این دوست داشتن افزایش پیدا میکند، آن ترس هم فزونی مییابد. به حدی که گاهی از شدت این ترس، که از شدت آن محبت است، از عذاب دوزخ میترسند و از یاد آن نالان میشوند.
امین
حجم
۱۷۸٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۲۸۴ صفحه
حجم
۱۷۸٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۲۸۴ صفحه
قیمت:
۳۵,۰۰۰
تومان