بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب رَنت (زندگی‌نامه شفاهی باستر کیسی) | طاقچه
تصویر جلد کتاب رَنت (زندگی‌نامه شفاهی باستر کیسی)

بریده‌هایی از کتاب رَنت (زندگی‌نامه شفاهی باستر کیسی)

نویسنده:چاک پالانیک
امتیاز:
۳.۹از ۱۴ رأی
۳٫۹
(۱۴)
مجبور نیستین این رو باور کنین، حتی مجبور نیستین این رو بشنوین، ولی فرض کنین یه تعداد آدم ثروتمند، باهوش و قدرتمند در حالی به زیر خاک رفتن که می‌تونستن قسم بخورن خورشید دور ما می‌چرخه. حالا این رو در نظر بگیر که یک روز وقتی مرده‌ای و زیر خاک پوسیده‌ای بچه‌ها با اون دندون‌های شیری سر کلاس جغرافیای زمان نشسته‌ان و به حماقت ما می‌خندن.
HaMiT
درست همچون پری‌دندان، هر فرهنگی بوگیمن مخصوص به خود را دارد، شخصیتی خیالی که نه برای پاداش‌دهی به کودکان بلکه برای مجازات آنان خلق شده است. به‌طور مثال، شخصیت پیتر سیاه به همراهی نیکلاس قدیس در فرهنگ هلندی کودکان خطاکار را تنبیه می‌کند. در اسپانیا کوکو هیولایی بی‌شکل و پرموست که کودکانی را که از رفتن به تختخواب سر باز می‌زنند خواهد خورد. در ایتالیا مرد سیاه مردی است با کت سیاه بر تن که کودکانی را که غذای خود را به اتمام نمی‌رسانند می‌رباید. مشابه بابانوئل، کیسه‌مرد در فرهنگ پرتغال، مرد کیسه‌دار در بلغارستان و لولوخورخوره در فرهنگ ایرانی است که کیسهٔ بزرگی را نه برای هدیه دادن به کودکان بلکه برای ربودن کودکان سرکش با خود حمل می‌کند.
HaMiT
چیزی که برای یک نفر تنها یک شوخی است برای دیگری به‌سادگی بهانه‌ای برای جنگ علیه دیگری است.
HaMiT
یادتون نره، بیشتر اوقاتی که من کیسی‌ها رو می‌دیدم مربوط به مراسم‌های کلیسایی می‌شد. یکشنبه‌ها توی مراسم نیایش کلیسا می‌دیدمشون، بعد از اون توی برنامه‌های گروهی شام توی سالن اجتماعات. مواد اولیهٔ اسرارآمیزی که باعث می‌شد مردم مزهٔ حقیقی رو از کیک کوبلر هلوی ایرن بچشن هسته‌های آلبالو بود. می‌تونست اتفاقی فکّت رو بشکنه. راز دسر براون‌بتیِ سیبش مخلوط کردن موادش با مقدار قابل توجهی تراشه‌های تیز پوست گردو بود. وقتی کسرول ماهی تنش رو می‌خوردی، تو تمام طول مدت تماشای نشنال جئوگرافیک قادر به حرف زدن یا تکون خوردن نبودی. چشم‌ها و گوش‌هات داخل دهنت بود. تمام زاروزندگیت رو داخل دهنت می‌گذاشتی و حواست رو جمع می‌کردی و مراقب بودی گلوله‌های فویل کوچولویی رو که ایرن کیسی تو تکه‌های ماهی تن قایم کرده توی دهنت پیدا کنی. یکی از اثرات آروم غذا خوردن این بود که مزهٔ حقیقی غذا رو واقعاً حس می‌کردی و غذا هم طعم بهتری پیدا می‌کرد. شاید خانوم‌های دیگه‌ای بودن که آشپزهای بهتری بودن اما هیچ‌وقت شانس این رو پیدا نمی‌کردن که طرف‌دارهایی برای غذاشون پیدا کنن.
hamideh noohpisheh
برای رنت حدس زدن در مورد اینکه توی طول روز چه چیزهایی خورده‌ام ارتباط مستقیمی با توقف زمان داشت. این درست همون ارتباطی بود که بین ماندلاهای شنی و راهبان بودایی با گل‌دوزی و ایرن بود. یک‌دفعه می‌گفت: «صبحونه یه چیزی با طعم دارچین خوردی.» چشم‌هاش رو می‌گردوند و می‌گفت: «تست فرانسوی... نه... یه چیز دیگه.»
امیرحسین
«آینده‌ای که فردا انتظارت رو می‌کشه همون آینده‌ای نیست که دیروز منتظرت بود.»
Nesa Chamanjo
فیبی تروفو (متخصص): در اواسط دههٔ شصت میلادی، جیمز نیل، انسان‌شناس امریکایی، اعضای یانومامی در ونزوئلا را به نوع خطرناکی از سرخک مبتلا کرد. نیل و تیم محققانش از درمان افراد بیمار خودداری کردند و در عوض به مطالعهٔ چگونگی شیوع بیماری و کشته شدن هزاران نفر پرداختند تا نظریهٔ اصلاح‌نژادی بحث‌برانگیزی را آزمایش کنند.
HaMiT
در اوایل ۱۵۶۴، ایوان چهارم، اولین تزار روسیه، آزادی عقیده و بیان را رسمی کرد. همهٔ اقشار کشور و حتی فقیرترین شهروندان حق تقدیم عریضه و دادخواست به تزار داشتند و دسترسی عموم مردم به او میسر بود. از بین سه پسر او یکی در شش ماهگی درگذشت، یکی دیگر کندذهن و ضعیف به شمار می‌رفت و آخری همان‌طور که پدر به‌تدریج لقب ایوان مخوف را از آن خود می‌کرد به او پیوست. هر سه پسر ایوان از سفلیس مادرزادی رنج می‌بردند. با پیشرفت سفلیس مغزی پدر پس از سال ۱۵۶۴، او هزاران نفر را به اعدام با سوزاندن و جوشاندن در دیگ‌های آب جوش محکوم کرد. در شهر نووگورود، ایوان و پسرش دستور دادند زندانی‌ها را پنج هفتهٔ تمام شلاق بزنند و بعد زنده‌زنده بسوزانند یا آن‌ها را زیر رودخانه‌های یخ‌زده غرق کنند. در نوزدهم نوامبر ۱۵۸۱، تزارْ پسر و جانشین خودش را با نیزهٔ فولادی به قتل رساند.
HaMiT
اسکار وایلد شاعر می‌گه: «هر انسانی آنچه را عاشقانه دوست دارد می‌کُشد...» این شامل هر انسانی می‌شه به‌جز آدم‌های عاقل. آدم‌های باهوشی که نمی‌خواستن بقیهٔ عمرشون رو تو زندان بگذرونن
HaMiT
یه توهم فرهنگی عجیب‌وغریب مثل بابانوئل می‌تونه عامل نیمی از خرده‌فروشی‌های سالانه باشه. یه مردک چاق افسانه‌ای اقتصاد ملی ما رو می‌چرخونه. این یه چیزی از آزاردهنده هم فراتره.
HaMiT
اگه واقعیت چیزی جز یه مرض مهلک نباشه، اون‌وقت چی؟
HaMiT
از وقتی اون عنکبوت بیوهٔ عید پاک رنت رو نکشت، به سرش زده بود هر جونوری رو که می‌تونه گیر بندازه. خودش همیشه می‌گفت: «من برای سرخک و دیفتری واکسن شدم. برای اینکه حوصله‌ام سر نره به واکسن مارزنگی هم احتیاج دارم.» به نیش مار دهان‌پنبه‌ای می‌گفت: «واکسینه شدن علیه روزمرگی.»
HaMiT
رنت همیشه می‌خواست از اون خونه بره، بزنه بیرون و برای خودش یه خانوادهٔ جدید دست‌وپا کنه، اما از نظر من این هیچ‌وقت امکان نداره. اگه تو خانواده‌ات رو با همهٔ بدی‌هاشون قبول نکنی، هیچ غریبه‌ای هیچ‌وقت برات آدم‌خوبه نمی‌شه.
HaMiT
اگه دشمن‌هات رو بدون هیچ تفهیم اتهام یا در اختیار گذاشتن وکیل، جایی زندانی‌کنی، به این کار می‌گن «قرنطینه». دکترها قاضی و هیئت منصفهٔ امروزی‌ان. بیماری؟ سلاح امروزی کشتار جمعی.
hamideh noohpisheh

حجم

۳۷۰٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۳۷۶ صفحه

حجم

۳۷۰٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۳۷۶ صفحه

قیمت:
۳۹,۰۰۰
تومان