بریدههایی از کتاب مقدمات روانشناسی فروید
۳٫۴
(۳۵)
فروید بر این باور بود که تمام رؤیاها یا ارضای آرزو هستند یا تلاشی جهت ارضای آرزو محسوب میشوند.
keyvan eskandari
اقلیت کوچکی از بشریت ممکن است بتواند یک زندگی منطقی را دنبال کند، ولی اکثر انسانها راحتتر میتوانند با هذیانها و توهمات خود زندگی کنند تا با حقیقت. تعداد بیمارانی که با قدرت برای بقا و حفظ توهمات خویش مبارزه میکردند، و فروید به مشاهده و مطالعهی آنها پرداخته بود، بیش از حدی بود که ایمان وی را نسبت به جاذبهی نیروی منطق و استدلال متزلزل نسازد
soroush
وجدان در پاسخ به غریزه میگوید: « هرگز. » در حالی که « من » میگوید: « صبر کن! »
محمد رضا مددی
تمامیت شخصیت از نظر فروید شامل سه نظام اصلی میباشد. از این سه نظام با عناوین نهاد، من و فرامن یاد میشود. در فردی که از نظر ذهنی سالم است، این سه نظام یک سازمان متحد و هماهنگ را تشکیل میدهند. آنها با همکاری مسالمتآمیز فرد را برای داد و ستد مفید و ارضاکننده در محیط توانا میسازند. هدف از این داد و ستدها ارضای امیال و نیازهای اولیهی بشر است. عکس این فرآیند زمانی اتفاق میافتد که این سه نظام در تناقض و تضاد با یکدیگر عمل میکنند و باعث ناسازگاری در فرد میشوند. در این حالت فرد نسبت به خود و جهان احساس نارضایتی میکند و در نتیجه کارآیی او کاهش مییابد.
keyvan eskandari
نتیجهی پیروی و همرنگی کورکورانه در علم، پوچی و بیهودگی ذهنی است.
AmirHossein
هیچ نکتهی اسرارآمیز، روحانی یا ماوراءالطبیعه در مورد انرژی وجود ندارد. انرژی روانی، مثل هر شکل دیگری از انرژی، کار میکند یا قابلیت انجام کار را دارد. انرژی روانی، کار روانشناختی انجام میدهد، مثل فکر کردن، درک کردن و به یاد آوردن. همان طور که انرژی مکانیکی کار مکانیکی انجام میدهد.
keyvan eskandari
شکلگیری تصویری از شیء کاهشدهندهی تنیدگی، « تحقق آرزو » نامیده میشود. فروید بر این باور بود که تمام رؤیاها یا ارضای آرزو هستند یا تلاشی جهت ارضای آرزو محسوب میشوند. ما دربارهی آنچه میخواهیم خواب میبینیم.
niloufareabi
در حقیقت، اکثر علائق و دلبستگیها در بزرگسالی، جبران آرزوهای ناکامماندهی دوران نوزادی و کودکی محسوب میشوند
منصور
غرائز تأمینکنندهی تمام انرژی مورد استفاده برای انجام فعالیتها در شخصیت میباشند. تعریف غریزه از این قرار است: « یک حالت ذاتی که به فرآیندهای روانشناختی جهت میدهد. » برای مثال، غریزهی جنسی، فرآیندهای روانشناختی درک کردن، به یاد آوردن و فکر کردن را به سوی هدف ارضای جنسی هدایت میکند.
keyvan eskandari
داروین انسان را به عنوان یک حیوان قلمداد کرد. فخنر ثابت کرد که نه تنها ذهن انسان خارج از محدوده و قلمرو علم نیست، بلکه میتوان آن را در آزمایشگاه بررسی و با دقت اندازهگیری کرد. اما فیزیک نوین امکان شکلگیری نظریهای افراطیتر را دربارهی انسان فراهم کرد. این دیدگاهی است که انسان را یک نظام انرژی میداند و از همان قوانین فیزیکی که به کف صابون و حرکت سیارات نظم میبخشد، تبعیت میکند.
AmirHossein
در سازمان شخصیت، فرامن نمایندهی ارزشها و آرمانهای سنتی جامعه است که از والدین به کودکان منتقل میشود. در این رابطه باید به خاطر داشت که فرامنِ کودک بازتابی از سلوک و رفتار والدین نیست، بلکه بازتابی از فرامنِ والدین محسوب میشود. یک فرد بزرگسال ممکن است عملی متفاوت از آنچه بر زبان میآورد را انجام دهد، ولی آنچه در شکلگیری معیارهای اخلاقی کودک به حساب میآید، چیزی است که والد، با پشتوانهی تهدیدها و هدایا، بر زبان جاری میکند. علاوه بر والدین، افراد مهم دیگر در جامعه نیز در شکلگیری فرامنِ کودک نقش دارند. مربیان و معلمین، واعظان مذهبی و مأمورین انتظامی و پلیس ـ در حقیقت تمام کسانی که در برابر کودک موضع قدرت اختیار کنند ـ میتوانند عملکردی همانند نقش والدین داشته باشند
sabermousazadeh
جامعه (که بهوجودآورندهی آن انسان است) را میتوان تا حد زیادی بازتاب نابخردی نوع بشر قلمداد کرد. در نتیجه، نسلهای جدید به دلیل تولد در یک جامعهی غیرمنطقی، محکوم به فساد و تباهی هستند
کاربر ۲۸۵۱۷۲۰
در سازمان شخصیت، فرامن نمایندهی ارزشها و آرمانهای سنتی جامعه است که از والدین به کودکان منتقل میشود. در این رابطه باید به خاطر داشت که فرامنِ کودک بازتابی از سلوک و رفتار والدین نیست، بلکه بازتابی از فرامنِ والدین محسوب میشود. یک فرد بزرگسال ممکن است عملی متفاوت از آنچه بر زبان میآورد را انجام دهد، ولی آنچه در شکلگیری معیارهای اخلاقی کودک به حساب میآید، چیزی است که والد، با پشتوانهی تهدیدها و هدایا، بر زبان جاری میکند. علاوه بر والدین، افراد مهم دیگر در جامعه نیز در شکلگیری فرامنِ کودک نقش دارند.
esrafil aslani
داروین انسان را به عنوان یک حیوان قلمداد کرد.
پویا پانا
در تحلیل نهایی باید گفت که شخصیت استوار، شخصیتی است که در آن، به واسطهی یادگیری و رسش، بین نیروگذاریهای روانی و نیروگذاریهای بازداشتی، توازن و تعادل، به وجود آمده است
منصور
هرچند فروید مجبور بود از طریق پزشکی امرار معاش کند، ولی به خواست و علاقهی خود یک پزشک نبود. در سال ۱۹۲۷ فروید چنین اعتراف کرد: « پس از چهل و یک سال فعالیت پزشکی، دانش شخصیام به من میگوید که من هرگز به معنی واقعی کلمه یک پزشک نبودهام. من به شغل پزشکی روی آوردم زیرا مجبور شدم از هدف اصلی خود منحرف شوم. »
علی دائمی
روانشناسی پویشی نوعی از روانشناسی است که به مطالعهی تغییر شکل و تبادل نیرو در شخصیت انسان میپردازد و یکی از بزرگترین موفقیتها در علم نوین و بیتردید حساسترین رویداد در تاریخ روانشناسی محسوب میشود.
Mehrdad
است. در پس هر ترس رواننژندی یک تمایل ابتدایی نهاد نسبت به شیئی که فرد از آن میترسد نهفته است
M.Afshari
فروید به این نکته اشاره میکند که رشد و توسعهی تمدن به واسطهی ممنوع کردن شیءگزینی ابتدایی امکانپذیر میشود.
منصور
نهاد قادر به تفکر نیست. تنها چیزی را میخواهد و به خواستههایش عمل میکند.
علیرضا عزیززاده
ساختار فلسفی فروید، فلسفهی زندگی بود. آلمانها برای این عبارت از واژهای خاص استفاده میکنند، یعنی واژهی « ولتانشوونگ » که به معنی « جهانبینی » (یا فلسفهی زندگی) است.
فلسفهی زندگی که فروید به آن اعتقاد داشت بر پایهی علم استوار بود، نه ماوراءالطبیعه یا مذهب. او احساس میکرد که یک فلسفهی زندگی ارزشمند، فلسفهای است که بر مبنای دانش حقیقی از طبیعت و سرشت انسان شکل گیرد، دانشی که تنها از طریق کنکاش و پژوهش علمی میتوان آن را کسب کرد.
زینب دهقانی
ره آورد عصر انرژی و علم دینامیک، تنها محصولات الکتریکی مانند تلویزیون، خودرو و هواپیما و بمبهای اتم و هیدروژن نبود. بلکه ارمغان این عصر ارائهی مفهومی نوین از انسان بود. داروین انسان را به عنوان یک حیوان قلمداد کرد. فخنر ثابت کرد که نه تنها ذهن انسان خارج از محدوده و قلمرو علم نیست، بلکه میتوان آن را در آزمایشگاه بررسی و با دقت اندازهگیری کرد. اما فیزیک نوین امکان شکلگیری نظریهای افراطیتر را دربارهی انسان فراهم کرد. این دیدگاهی است که انسان را یک نظام انرژی میداند و از همان قوانین فیزیکی که به کف صابون و حرکت سیارات نظم میبخشد، تبعیت میکند.
Mehrdad
فرد نسبت به فرآیندهای ذهنی ناهشیار آگاهی ندارد ولی روانشناسی به وی میآموزد که در زیر سطح آگاهی چه اتفاقی میافتد.
برای مثال، فردی که تصادف میکند معمولاً آگاه نیست که این تصادف ممکن است نشانگر تمایل فرد به آسیب زدن به خود باشد. در حالی که تعدادی پژوهش نشان میدهد که این دقیقاً همان چیزی است که اتفاق میافتد.
mohammad shahriari
فروید بر این باور بود که تمام رؤیاها یا ارضای آرزو هستند یا تلاشی جهت ارضای آرزو محسوب میشوند. ما دربارهی آنچه میخواهیم خواب میبینیم.
سيد كتابخون
فروید این واقعیت را میپذیرد که نهاد بخش مبهم و غیرقابل دسترسی شخصیت محسوب میشود و اندکدانشی که دربارهی آن وجود دارد از طریق مطالعهی رؤیاها و نشانههای رواننژندی در بیماران به دست آمده است. با این وجود ما میتوانیم فعالیت نهاد را، هرگاه فردی عملی تکانشی انجام میدهد، ببینیم. هنگامی که بر اساس یک تکانه، رفتاری تکانشی از یک فرد سر میزند، مثلاً سنگی را به سوی پنجرهای پرتاب میکند برای کسی پشت پا میگیرد یا به فرد دیگری تجاوز میکند، میتوان گفت که او مغلوب نیروی نهاد شده است. به همین شکل، فردی که زمان زیادی را صرف رؤیاپردازی و ساختن کاخهای خیالی میکند، تحت کنترل نهاد میباشد. نهاد قادر به تفکر نیست. تنها چیزی را میخواهد و به خواستههایش عمل میکند.
کاربر ۱۳۴۳۵۲۳
بر اساس یافتههای تجربی، هال نظریهی شناختی خود را دربارهی رؤیا ارائه داد. بر اساس این نظریه، رؤیا « مفاهیمی » از خویشتن، اعضای خانواده، دوستان و محیط اجتماعی را ابراز میکند. مفاهیمی چون « ضعف »، « تخاصم »، « کمبود محبت » و « سیطرهجویی » از طریق رؤیا ابراز میشوند که با تحلیل آنها میتوان به اهمیت محتوای رؤیا پی برد.
niloufareabi
استعداد منحصر به فرد فروید باعث شد تا بتواند حدود بیست سال بعد کشف کند که قوانین علم دینامیک (پویششناسی) میتواند نه تنها در مورد بدن انسان، بلکه در مورد شخصیت وی نیز صادق باشد. هنگامی که فروید این مسئله را کشف کرد تصمیم گرفت تا روانشناسی پویشی را بنیان نهد. روانشناسی پویشی نوعی از روانشناسی است که به مطالعهی تغییر شکل و تبادل نیرو در شخصیت انسان میپردازد و یکی از بزرگترین موفقیتها در علم نوین و بیتردید حساسترین رویداد در تاریخ روانشناسی محسوب میشود.
Mehrdad
برای دانشمندان قرن نوزدهم، گرایش به فلسفه به هیچ وجه یک امر غیرعادی نبود. در حقیقت برای بسیاری از آنان علم همان فلسفه محسوب میشد. مگر معنی فلسفه چیزی جز « عشق به دانش » است؟ و برای ابراز عشق به دانش، چه راهی بهتر از دانشمند بودن میتواند وجود داشته باشد؟ این کلمات محتوای پیامی بود که در آن زمان گوته به اندیشمندان آلمانی میداد.
Mehrdad
دستگاه روانشناختی دارای یک پایانهی حسی و یک پایانهی حرکتی است. اعضای حسی، که ساختارهای ویژه برای دریافت محرکها هستند، پایانهی حسی را تشکیل میدهند و عضلات بدن که اعضای فعالیت و حرکت محسوب میشوند، تشکیلدهندهی پایانهی حرکتی هستند. برای انجام بازتابهای انعکاسی، علاوه بر اعضای حسی و عضلات، به یک دستگاه عصبی مرتبط نیازمند هستیم که پیامها را به شکل تکانههای عصبی از پایانهی حسی به پایانهی حرکتی منتقل کند.
Mehrdad
نظام ادراک ما همانند یک ساز و کارِ رادار عمل میکند که با سرعت، جهان را مورد به مورد بررسی میکند و از آن تعداد زیادی عکس برمیدارد. هنگامی که نظام ادراکی یک شیء مورد نیاز را کشف میکند یا متوجه خطری احتمالی دردنیای بیرونی میشود، آرام میگیرد و توجه خود را بر شیء مورد نظر یا خطر احتمالی متمرکز میکند.
MaryLu521
حجم
۱۴۲٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۱۶۸ صفحه
حجم
۱۴۲٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۱۶۸ صفحه
قیمت:
۵۶,۰۰۰
تومان