بریدههایی از کتاب سواد رسانهای و خانواده
۳٫۷
(۷)
مکلوهان معتقد است: «زمانی که دهکده جهانی تحقق یابد لازم است انسانها به سواد جدیدی به نام سواد رسانهای دست یابند.»
محمدرضا شهبازی
«سواد رسانهای» درصدد است خواندن سطرهای نانوشته رسانههای نوشتاری، تماشای پلانهای به نمایش درنیامده یا شنیدن صداهای پخش نشده از رسانههای الکترونیک را به مخاطبان بیاموزد.
s.f.k
در این فرآیند خلاقانه، انتخابهایی صورت میگیرد. اگر گفتههایی انتخاب شوند، بقیه براساس آن ویرایش میشوند؛ اگر عکسی انتخاب شود، تصاویر بسیار دیگری کنار گذاشته میشوند؛ اگر برای داستانی پایانی نوشته شود، فرجامهای دیگر بررسی نمیشوند. با این حال ما در جایگاه مخاطب از آن گفتههای محذوف، تصاویر کنار گذاشته شده و پایانهای ناکاویده نه چیزی میبینیم و نه میشنویم. ما فقط چیزهایی را میبینیم و میشنویم که توسط آن گروه پذیرفته شده باشد!
s.f.k
در عصر حاضر یعنی در قرن ۲۱ هر تمدنی اگر مشرف بر رسانه نباشد قطعاً متأثر از رسانه خواهد بود و قطعاً بسیاری از مبانی خود را دچار تغییر و تحول خواهد دید.
s.f.k
دیگر مدرک تحصیلی و توانایی خواندن و نوشتن، شما را در زمره باسوادان قرار نمیدهد و اگر مهارت یا سواد استفاده و تحیل پیامهای رسانه را نداشته باشید جزو بی سوادان محسوب میشوید.
هدی✌
ما باید بدانیم تکنولوژی باید در خدمت ما باشد نه ما در خدمت تکنولوژی.
هدی✌
سواد رسانهای کمک میکند تا از سفرهی رسانهها به گونهای هوشمندانه و مفید بهرهمند شویم
هدی✌
رسانهها بر مسائل سیاسی و تغییرات اجتماعی تاثیر زیادی دارند و در پس نقاب آزادیگرایی، منافع سیاسی اجتماعی دولتهای صاحب سلطه را تامین میکنند.
هدی✌
افراد دارای «سواد رسانهای» میدانند پیامها معصوم نیستند و محصول نهایی یک رسانه الزاماً آینه دنیایی که آن را پوشش میدهند، نیست و ممکن است بخشی از جهان یا شکل تحریف شدهای از آن باشد.
هدی✌
کانادا نخستین کشوری بود که راهبردی درازمدت برای «سواد رسانهای» اتخاذ کرد. اینگونه از سواد در کانادا به عنوان اولین کشور، به صورت رسمی از طرف نظام آموزش و پرورش پذیرفته و جزو برنامههای درسی مدارس گنجانده شد. علت اصلی این رویکرد هم نزدیکی جغرافیایی کانادا به کشور آمریکا بود. در واقع متولیان فرهنگی کانادا نگران نفوذ «فرهنگ آمریکایی» از طریق رسانهها در کشور خود بودند. اکنون کانادا یکی از قویترین جنبشهای سواد رسانهای را در دنیا دارد
هدی✌
وجود سواد رسانهای بخشی از حیات یک شهروند فرهیخته و تحصیل کرده است.
هدی✌
مخاطب بدون سواد رسانهای نمیتواند گزینشهای صحیح از پیامهای رسانهای داشته باشد
هدی✌
دیگر دیوارهای منازل چارچوب انحصاری و شخصی شهروندان محسوب نمیشوند بلکه فضایی برای نفوذ امواج رسانهای هستند.
هدی✌
متون رسانهای «طبیعی» نیستند گرچه ممکن است واقعی به نظر برسند. متون رسانهای مانند ساختمانها و بزرگراهها ساخته میشوند: نقشهای کشیده میشود، اجزای تشکیل دهنده گردآوری میشود و آدمهای معمولی پول میگیرند تا کارهای مختلفی انجام دهند.
هدی✌
ما در جایگاه مخاطب از آن گفتههای محذوف، تصاویر کنار گذاشته شده و پایانهای ناکاویده نه چیزی میبینیم و نه میشنویم. ما فقط چیزهایی را میبینیم و میشنویم که توسط آن گروه پذیرفته شده باشد!
هدی✌
سواد رسانه ای دانش استفاده از رسانههای جمعی و فضای مجازی است تا ضمن استفاده از فرصتهای رسانههای جمعی و فضای مجازی از تهدیدهای آن در امان بمانیم.
maryam mirzaei
حجم
۵۸۴٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۷۰ صفحه
حجم
۵۸۴٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۷۰ صفحه
قیمت:
۳۰,۰۰۰
تومان