بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب یکصده و ده فضیلت از امیرالمومنین (ع) | طاقچه
تصویر جلد کتاب یکصده و ده فضیلت از امیرالمومنین (ع)

بریده‌هایی از کتاب یکصده و ده فضیلت از امیرالمومنین (ع)

امتیاز:
۵.۰از ۷ رأی
۵٫۰
(۷)
پیامبر خطاب به علی فرمود: «همانا خداوند تو را به زینتی آراست که احدی را نیاراست و آن‌ها بهترین اوصاف نزد خداوند هستند: اول آن‌ها زهد و بی‌توجهی به دنیاست؛ دوم آنکه نه تو به دنیا چشم طمع داری و نه دنیا به تو امید بسته است؛ سوم دوستی فقیران است
R.Khabazian
ابی‌سعید خدری گوید: در مسجد و در حلقهٔ یاران پیامبر نشسته بودیم که ناگاه علی آمد و در جمع ما نشست. پیامبر در دل سکوتی طولانی، محو تماشای علی شد. پس از مدتی، به ما نگریست و فرمود: «هرکس که می‌خواهد به علم آدم، حکمت نوح و حلم و بردباری ابراهیم نظاره کند در چهرهٔ علی بنگرد.»
R.Khabazian
ابن‌رافع در وصف و منقبت علی(ع) چنین می‌گوید: پرچم سپاه اسلام و رسول خدا در روز اُحد در دستان علی بود، اما پرچم کفار و مشرکان را هفت نفر نوبت‌به‌نوبت دست‌به‌دست کردند و علی هر بار هرکدام را نقش بر زمین کرد و به درک واصل ساخت. این هنگام بود که صوتی آسمانی را همهٔ ما شنیدیم که می‌گفت: «نیست شمشیری جز ذوالفقار و نیست جوانمردی جز علی.»
R.Khabazian
حدیث را کنار گذاشته بودند. می‌گفتند کتاب خدا برای ما بس است و می‌گفتند شاید علی گوشه‌نشین شود، اما باز هم یارای مقابله با او را نداشتند. علی(ع) می‌گفت: به خدا که در زمان حبیبم، رسول خدا، خواب بر چشمانم ننشست و سر بر بالش ننهادم، مگر آنکه می‌دانستم آن روز جبرئیل چه آیاتی را بر پیامبر از قبیل حلال و حرام تا امر و نهی و درمورد چه کسانی نازل کرده است.
R.Khabazian
پیامبر بسیار فرمود و بسیار تکرار کرد که «علی همراه حق است و حق همراه علی. هرگاه در مسئله‌ای دچار اختلاف شدید، همراه علی باشید».
R.Khabazian
به عزت و جلال پروردگار سوگند تنها دری که از آن می‌توانید بر پروردگار خویش وارد شوید علی است. او راه درست است و همان کسی است که از ولایتش در روز قیامت از شما سؤال خواهد شد.
R.Khabazian
عبدالله‌بن‌عباس گوید: هنگامی که این آیه نازل گشت (از فتنه‌ای بترسید که تنها دامن ستمگران شما را نمی‌گیرد)، پیامبر آیه را چنین معنا فرمود: هرکس از امروز به بعد و بعد از وفات من، به علی ظلم کند چنان است که گویی با امر رسالت من و دیگر انبیای گذشته مبارزه کرده است.
R.Khabazian
علی(ع) جوان بود، جوان‌تر از آن‌ها که ادعایی در اسلام داشتند و انتظار احترام از سوی کوچک‌ترها، اما رسول خدا این تصور و سنت جاهلانه را بر هم ریخت و فرمود: «حق علی بر هر مسلمان مانند حق پدر است بر فرزندش.»
R.Khabazian
عبدالله‌بن‌عباس گوید: پیامبر چون از معراج برگشته بود، برای ما نقل کرد: «در آسمان نگذشتم، مگر آنکه اهالی آن مشتاق دیدار علی‌بن‌ابی‌طالب بودند. چون به بهشت وارد شدم و بر اهالی آن عبور کردم، پیامبری را ندیدم، مگر آنکه مشتاق دیدار علی بود.»
R.Khabazian
پیامبر از اوصاف بهشت می‌گفت. صحابه ذوق آن داشتند که بیشتر بشنوند و صاحب آن اوصاف شوند. پیامبر اشتیاق وافر صحابه را که دید، موقعیت را مغتنم شمرد و فرمود: «هرکس دوست دارد که به درخت سرخ‌رنگی که خداوند در بهشت جاودان کاشته است دست پیدا کند، باید به دوستی و محبت علی تمسک جوید.»
R.Khabazian
پیامبر خطاب به همه، آن‌گونه که خوب بشنوند، فرمود: «اگر ولایت و سرپرستی علی را بپذیرید، هرآینه او را هدایت‌کننده‌ای بیابید که شما را به‌سوی جادهٔ روشنِ هدایت سوق دهد.»
R.Khabazian
همانا از پیامبر خدا شنیدم که فرمود نگاه‌کردن به چهرهٔ علی عبادت است.
R.Khabazian
مال زیادی به دارالامارهٔ کوفه رسید. کومه‌ای از طلا و کومه‌ای از نقره مقابل علی(ع) برپا شد. علی(ع) در آن دو کومه دقیق شد و چنین گفت: «ای سرخ و سفید، کسی جز مرا فریب دهید!»
R.Khabazian
عبدالله‌بن‌مسعود روزی با پیامبر هم‌صحبت شده بود و پیامبر از آن شب به‌یادماندنی برایش می‌گفت: هنگامی که شبانه مرا به‌سوی آسمان‌ها حرکت دادند، فرشته‌ای را دیدم که از من درخواست کرد تا از انبیا و پیامبران پیشین بپرسم که خدا آن‌ها را بر چه عهدی مبعوث کرد. من نیز رو به تمام آنان، همین سؤال را پرسیدم و همهٔ آن‌ها یک جواب دادند: «بر ولایت تو و ولایت علی‌بن‌ابی‌طالب برانگیخته شدیم.»
R.Khabazian

حجم

۱۰۵٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۳

تعداد صفحه‌ها

۱۲۴ صفحه

حجم

۱۰۵٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۳

تعداد صفحه‌ها

۱۲۴ صفحه

قیمت:
۳۰,۰۰۰
۹,۰۰۰
۷۰%
تومان