- طاقچه
- تاریخ
- تاریخ اسلام
- کتاب اربعین
- بریدهها
بریدههایی از کتاب اربعین
۴٫۶
(۸)
از امام صادق علیه السّلام روایت میکند که فرمودند:
إنّ العبدَ لَفی فُسْحَةٍ مِن أمرِه ما بَینَه و بینَ أربعینَ سَنةً؛ فإذا بلَغ أربعینَ سَنةً أوحَی اللهُ عزَّوجلَّ إلی مَلکَیهِ: «إنّی قد عَمَّرتُ عبدی عُمرًا، فغَلِّظا و شَدِّدا و تَحَفَّظا و اکتُبا علیه قلیلَ عمَلِه و کثیرَه و صغیرَه و کبیرَه!»
«بنده تا سنّ چهل سالگی مورد عفو و مغفرت پروردگار است؛ و زمانی که به این سنّ رسید، خدای متعال به دو ملک رقیب و عتید که موکّل بر اعمال و کردار او هستند، وحی میفرستد: ”من بهتحقیق به بندهام عمر کافی جهت کسب معرفت و بلوغ عقلی عنایت کردم، از این پس دیگر او در کردار و اعمالش رها و آزاد نیست؛ بر او سخت گیرید و هر آنچه از او سر میزند، کم یا بسیار، دقیقاً ثبت و ضبط نمایید!»
منمشتعلعشقعلیمچکنم
از امام باقر علیه السّلام روایت نموده است که:
حَدُّ الجِوارِ أربعون دارًا مِن کلّ جانبٍ، مِن بَینِ یدَیهِ و مِن خلفِه و عن یمینِه و عن شِمالِه؛ «حدّ همسایگی تا چهل منزل از هر طرف ـ روبهرو، پشت سر، سمت راست و سمت چپ ـ میباشد.»
منمشتعلعشقعلیمچکنم
«زیرکترین و با فطانتترین افراد بشر کسی است که یاد نمودن او از مرگ، قویتر و شدیدتر باشد.»
منمشتعلعشقعلیمچکنم
دستهگل بردن برای مرده و نثار قبر او نمودن، بدعت و حرام است. زینت کردن قبور بدین اشکال مذکور، حرام یا حدّاقل مکروه است به کراهت شدیده؛ و اینها مرده را رنج میدهد. این تجمّلات مقبرهها بدین کیفیّت، خلاف دستور اسلام است.
منمشتعلعشقعلیمچکنم
سکوت و ایستادن برای تعظیم مقام متوفّا، از سنن راه یافتۀ غرب است و شرعاً حرام میباشد
منمشتعلعشقعلیمچکنم
بسم الله الرّحمن الرّحیم
یکی از شعائر مختصّ شیعه که در هیچ مکتب و ملّتی نظیر و مشابهی برای او نمیتوان یافت، مسئلۀ اربعین حضرت أباعبدالله الحسین علیه السّلام است؛ و این از اختصاصات فرهنگ تشیّع است. زیارت مخصوصۀ آن حضرت در روز اربعین، شعار مخصوص شیعه است و برای هیچ فردی از سایر معصومین علیهم السّلام، حتّی برای رسول اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم این مسئله وجود ندارد. زیارت حضرت سیّدالشّهدا علیه السّلام در روز اربعین و اقامۀ مجلس عزا برای آن حضرت، فقط و فقط اختصاص به ایشان دارد!
منمشتعلعشقعلیمچکنم
در کتاب إقبال، سیّد بن طاووس با إسنادش به أبیجعفر طوسی، و او با إسنادش به امام حسن عسکری علیه السّلام روایت میکند که آن حضرت فرمودند:
عَلاماتُ المؤمنِ خَمسٌ: صَلَاةُ إحدیٰ و خَمسینَ، و زیارةُ الأربعینَ، و التَّخَتُّم بِالیَمینِ، و تَعفیرُ الجَبینِ، و الجَهْرُ بِبسم اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ.
«نشانههای مؤمن پنج چیز است: اوّل: نماز پنجاه و یک رکعت (واجب و نافله در طول شبانهروز) ؛ دوّم: زیارت اربعین حضرت سیّدالشّهدا علیه السّلام؛ سوّم: انگشتر در دست راست نمودن؛ چهارم: پیشانی بر خاک گذاردن؛ پنجم: بلند گفتن بسم الله الرّحمن الرّحیم
منمشتعلعشقعلیمچکنم
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
إذا أنتَ حَمَلتَ جِنازَةً فَکُن کأنّکَ أنت المحمولُ، و کأنّکَ سَألتَ رَبَّکَ الرُّجوعَ إلی الدُّنیا ففَعَلَ؛ فَانْظُرْ ماذا تَستأنِفُ!
«چون جنازهای را به سوی قبرستان حمل میکنی، تو خود را چنین پندار که جنازۀ محمول هستی، و چنین پندار که تو از پروردگارت مسألت نمودهای که تو را به دنیا برگرداند و خداوند دعای تو را مستجاب نموده و به دنیا بازگردانیده است؛ حال ببین چگونه در اعمال خود استیناف میکنی و تدارک مافات مینمایی!»
منمشتعلعشقعلیمچکنم
مجالس ترحیم امروزه از یک مجلس طلب مغفرت به صورت سنّتی و مطابق با شیوه و روش اولیای دین، به یک مجلس تئاتر و هنرپیشگی تغییر ماهیّت و جهت داده است؛ و گردانندگان آن عبارتاند از مدیران و ذاکر و منبری که همه در راستای این مقصد و منظور گام برمیدارند. در این مجالس بهجای توجّه به آخرت و قرائت فاتحه، به تعیّنات و امور اعتباری متوفّا پرداخته میشود، و اصل و نسب و عشیرۀ او را به رخ افراد میکشانند؛ و اینکه فلان فرزندش مثلاً پزشک معروف و یا صاحب منصبی کذا و کذا، و فلان فرزند دیگرش مدیر و وزیر و غیره، و مدارکش در زمان حیات اینچنین، و رسم و اعتبارش در میان أقرانْ چنین و چنان بوده است.
منمشتعلعشقعلیمچکنم
از رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم شنیدم که فرمود بر فراز منبر:
”جایز نیست زنی که ایمان به خدا و روز قیامت داشته باشد، برای شخص متوفّا بیش از سه روز عزاداری نماید، مگر برای شوهر که مدّت آن چهار ماه و ده روز است. “»
منمشتعلعشقعلیمچکنم
مظلومیّت سیّدالشّهدا در این است که کسی به حقیقت و روح و جان این حادثه پی نبرده، و از جاهل و عامی تا عالم و خبیر، همه و همه این واقعه را از دریچۀ نفس و روح آشفته و ناخالص و افکار کودکانۀ خود تفسیر و توجیه میکنند.
کاربر ۲۹۹۸۷۰۷
حجم
۱۰۹٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۰
تعداد صفحهها
۱۱۷ صفحه
حجم
۱۰۹٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۰
تعداد صفحهها
۱۱۷ صفحه
قیمت:
۱۸,۰۰۰
تومان