بریدههایی از کتاب روان درمانی معطوف به انتقال برای اختلال شخصیت مرزی (راهنمای بالینی)
۲٫۴
(۱۰)
مکانیسمهای دفاعی فرافکن میکوشند فرد را از عاطفهٔ منفی خلاص کنند بهطوری که آن را دارای منشأ بیرونی تصور نماید.
Azade_sh
ملانی کلاین (۱۹۴۶) این دنیای درونی دو نیمشده را موضع پارانوئید- اسکیزوئید مینامید که مشخصهٔ آن بازنمودهای درونی کاملاً خوب و کاملاً بد است.
Azade_sh
ملانی کلاین (۱۹۴۶) این دنیای درونی دو نیمشده را موضع پارانوئید- اسکیزوئید مینامید که مشخصهٔ آن بازنمودهای درونی کاملاً خوب و کاملاً بد است. ویژگی اسکیزوئید این موضع از ماهیت دونیم شدهٔ آن برمیآید. کیفیت پارانوئید حاصل گرایش فرد به فرافکنی ابژه آزاررسان بد به ابژههای بیرونی و در نتیجه هراس از پرخاش از سوی بیرون است.
Azade_sh
در سیر رشد طبیعی، افراد از موضع اسکیزوئید- پارانوئید دونیم شده عبور میکنند و به ساختار یکپارچه و ظریفتر روانی
میرسند که در آن فرد وجود عواطف پرخاشگرانه و محبتآمیز در خود و دیگران را میپذیرد و حوزهٔ قطبهای افراطی را پشت سر مینهد
Azade_sh
هدف TFP کمک به بیمار است برای عبور از موضع پارانوئید- اسکیزوئید به سمت موضع افسردگی و سپس حل و فصل مسایل موضع افسردگی و دستیابی به یک توازن روانی متعادل.
Azade_sh
تعامل یک مراقب خیرخواه، همدل و دلسوز با کودک به رشد خودتنظیمی و غلبهٔ عواطف مثبت بر منفی و شروع وجدان و تعاملات نرم فزاینده با همسالان منجر میشود.
Azade_sh
نمای بزرگسالی سازمان شخصیتی مرزی همراه با پراکندگی هویت، غلبهٔ عاطفی منفی، خودتنظیمی ضعیف و روابط مختل با دیگران است.
Azade_sh
دفاعهای ابتدایی حول و حوش دونیمسازی یعنی جداسازی بنیادین عاطفهٔ خوب و بد و ابژهٔ خوب و بد سازمان مییابند. این مکانیسمهای دفاعی تلاشی برای محافظت از بخش آرمانی شدهٔ روان فرد یا دنیای درونی او در برابر بخش پرخاشگرانه محسوب میشوند
Azade_sh
دونیمسازی یا تجزیهٔ ابتدایی میتواند به صورت همانندسازی فرافکنانه خود را نشان دهد یعنی گرایش ناخودآگاه برای القای حالات عاطفی در دیگری که تحمل آن برای خودِ فرد دشوار است
Azade_sh
همانندسازی فرافکنانه ارتباط نزدیکی با دفاع کنترل همهتوان دارد (کرنبرگ ۱۹۹۵).
Azade_sh
آرمانیسازی ابتدایی، (بیارزشنمایی) و انکار، مکانیسمهای دفاعی ابتدایی دیگری هستند که مکمل یا تقویتکنندهٔ دونیمسازی، همانندسازی فرافکنانه و کنترل همهتوان محسوب میشوند.
Azade_sh
از آن جا که تحلیل عامل مؤثرترین رویکرد آماری برای شناسایی زیرگروههای مرتبط بالینی افراد نیست ما از یک روش پیچیدهٔ آماری به نام مدلسازی مخلوط محدود (Finite mixture modeling) استفاده کردهایم.
Azade_sh
بیماران مرزی فاقد حس ثابتی از خود برای هدایت آنها به شکلی آرام و مؤثر در موقعیتهای بین فردی مختلف هستند (کرنبرگ ۱۹۷۵).
Azade_sh
افراد دچار اختلال شخصیت مرزی بهطور گزینشی اطلاعات منفی را به یاد میآورند
Azade_sh
نقش TFP با اهداف بلندپروازانه درمان شروع میشود. TFP حول هدف تغییر سازمان شخصیت بیمار پیریزی شده است.
Azade_sh
در درمان به دنبال فعال شدن انتقال و سپس تبیین روابط ابژه درونی هستیم که ساختار منش را تشکیل میدهد و زیربنای کنشنمایی محسوب میشود.
Azade_sh
آنچه که اهمیت دارد توانایی درمانگر برای پذیرش و نگهداشت شدت عواطف بیمار بدون کنارهگیری یا جبران دفاعی است.
Azade_sh
برخلاف فرض شایع مبنی بر این که ابتدا درمانگر باید رابطهٔ خوبی با بیمار بسازد، اتحاد درمانی با بیماران مرزی پیامد درمان است نه پیششرط آن.
Azade_sh
در بسیاری از موارد مشاهده کردهایم کنشنمایی بیمار ظرف ۶ ماه نخست درمان تحت کنترل درمیآید و استفاده از مکانیسمهای دفاعی ابتدایی در سال دوم درمان به میزان چشمگیری کاهش مییابد.
Azade_sh
هدف رواندرمانی معطوف به انتقال (TFP) تحکیم هویت است (یکپارچهسازی روابط اُبژهٔ درونی شدهٔ آزارگر و آرمانیشدهٔ جدا شده
Azade_sh
درمانگری که با بیمار مرزی کار میکند اغلب از همان جلسه نخست از جوی کلافهکننده، مشکلساز، سردرگمکننده و ناکامکننده آگاه میشود. این تجربه میتواند کاملاً ناراحتکننده باشد بهخصوص از آن جهت که بیمار اغلب حس فوریت را منتقل میکند
Azade_sh
پذیرش سردرگمی از سوی درمانگر شکل اولیه همدلی محسوب میشود.
Azade_sh
حالت احساسی درونی درمانگر اغلب نشانهای مبنی بر وجود بازنمودهای اُبژهٔ فعالشده در درون او به وسیلهٔ بیمار است.
Azade_sh
درمانگر میتواند از استعارهای که از زبان خودِ بیمار استخراج شده باشد بهعنوان یک روش غنی هیجانی، موجز و روشن برای صحبت در مورد تصاویر پیچیدهٔ خود و ابژه استفاده کند.
Azade_sh
هرچند مشخصه روان فرد مرزی ساختار چندپارهای است که از لحاظ نظری از تعداد بیشماری دوتاییهای روابط اُبژه ساخته شده است، در عمل درمییابیم که هر بیمار عموماً تعداد مشخصی دوتاییهای غالب دارد.
Azade_sh
انتقال براساس اینکه کدام رابطهٔ درونیشده در لحظه دوباره تجربه میشود و کدام نقش درون رابطه به صورت ناخودآگاه به بیمار و کدام نقش به درمانگر تخصیص مییابد میتواند بهسرعت تغییر کند.
Azade_sh
تعارضهایی که خارج از هشیاری نگه داشته میشوند به دو صورت تجربه میشوند: ۱. رفتارها از طریق کنشنمایی یا ۲. علایم جسمی در جسمانی سازی.
Azade_sh
نیاز به کنترل همهتوان در بیماران خودشیفته معمولاً مانع تداعی آزاد میشود و دسترسی به محتویات خیالپردازی را کاهش میدهد.
Azade_sh
حجم
۳٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۴۰۰ صفحه
حجم
۳٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۴۰۰ صفحه
قیمت:
۱۵۰,۰۰۰
تومان