در حالی که f و m کمیتهای فیزیک هستند شتاب a بیشتر کمیتی است ریاضی، که بهعنوان مشتق دوم مکان نسبت به زمان تعریف شده است. بهمرور که فیزیک بیشتر کمّی شد، ریاضیات بیشتر و بیشتر با فیزیک درتنید. در واقع نیوتن ناچار شد تمامی رشتهای از ریاضیات، یعنی حسابان را اختراع کند تا قانون دومش را به زبان دقیق ریاضی تدوین نماید. این تنها یک مثال از موارد متعددی است که نیاز به بیان قوانین فیزیک منجر به حلول شاخهٔ جدیدی از ریاضیات شده است. در مقابل، ریاضیات نیز به بینشهای نویی در فیزیک رهنمون شده است. در این کتاب، بسیار بیشتر از این داد و گرفت بین دو رشته را خواهیم دید.
محمد طاهر پسران افشاریان
بلاشک نیوتن یکی از پیشگامان بزرگ فیزیک نوین است. قانون دوم حرکت او، در یکی از مشهورترین معادلات فیزیک، که رابطهٔ دیفرانسیلی بین مکان و نیرو است فشرده شده است.
محمد طاهر پسران افشاریان
مکانیک کوانتومی تصور غریب زمینگیر کردن فیزیک در احتمال را پیش کشید. برای بسیاری از فیزیکدانها، این گامی به پس بود زیرا معنایش این بود که دیگر نمیتوانستیم رفتار جهان را با اطمینان پیشبینی کنیم. دستگاههای فیزیکی تابع افت و خیزهای تصادفی بودند، بدین معنا که دیگر به جای اطمینان، بخت و اقبال قانون روز بود. به همین دلیل بود که اینشتین صدای اعتراض مکرر خود را به مکانیک کوانتومی بلند میکرد: «خدا با عالم طاسبازی نمیکند». مکانیک کوانتومی همینطور شدیداً پادشهودی است
محمد طاهر پسران افشاریان