بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب متقین | طاقچه
تصویر جلد کتاب متقین

بریده‌هایی از کتاب متقین

دسته‌بندی:
امتیاز:
۴.۲از ۱۷ رأی
۴٫۲
(۱۷)
بیشترین مظلومیت و بالاترین عذاب یک گوهر، ناشناخته و مهجور ماندن آن است.
Reza Yousefpor
ای داوود! همچنان که نزدیک‌ترین بندگان به درگاه خداوند متواضع‌ترین آنانند، دورترین مردم به خداوند کبر فروشانند.
کاربر ۲۶۱۳۲۲۳
راز مظلومیت خورشید را یا در ابرهای سیاه متراکم جستجو باید کرد یا در نابینایی آدمیان.
Reza Yousefpor
بیشترین مظلومیت و بالاترین عذاب یک گوهر، ناشناخته و مهجور ماندن آن است.
امیر حسین
نگاه، تیر زهرآلوده‌ای است از تیرهای شیطان. هر که از معرض این تیر به سوی خدا بگریزد، خداوند ایمانی به او عطا می‌کند که شیرینی آن را با دلش می‌چشد.
امیر حسین
بیشترین مظلومیت و بالاترین عذاب یک گوهر، ناشناخته و مهجور ماندن آن است. راز مظلومیت خورشید را یا در ابرهای سیاه متراکم جستجو باید کرد یا در نابینایی آدمیان.
عشق کتاب
پیامبر حامل وحی و منزل قرآن می‌فرماید: ...فَاِذا الْتَبَسَتْ عَلَیْکُمُ الْفِتَنُ کَقِطَعِ اللَّیْلِ الْمُظلِمِ فَعَلَیْکُمْ بِالْقُرآنِ... پس آن‌گاه که فتنه‌ها چونان شب سیاه شما را فراگرفت، به قرآن پناه بیاورید، قرآن را دریابید و از او کمک بجویید.
hiba
خداوند جل و علی در شرح احوال اهل دنیا به پیامبر می‌فرماید: وَ ِانَّ اَهْلَ الدُّنْیا لایَشْکُرُونَ عِنْدَ الرَّخاءِ وَ لایَصْبِرُونَ عِنْدَ الْبَلاءِ. اهل دنیا آنانند که در خوشی و آسایش سپاس نمی‌گزارند و در بلا و سختی صبر نمی‌کنند.
hiba
مَنْ اَرادَ السَّلامَهَ فَعَلَیْهِ بِالْقَصْدِ هر که سلامت می‌جوید باید که راه میانه بپوید.
Reza Yousefpor
مؤمن را اگر روزی رسد که سختی نرسد سر از هودج انتظار به در آرد و دست دعا برگشاید و تمنای درد از حضرتش بنماید.
Reza Yousefpor
خداوند تبارک و تعالی می‌فرماید: برای بنده‌ام دو بیم و خوف و دو امن و آسایش را جمع نمی‌کنم. اگر در دنیا آسایشش ببخشم در آخرت خائفش می‌گردانم و اگر در دنیا در آتش خوفش اندازم آخرت را گلستان راحتش می‌کنم.
hiba
خداوند تبارک و تعالی به حضرت داوود وحی فرمود: تَخَلَّقْ بِاَخلاقی اِنّی اَنَا الصَّبُورُ وَ الصّابِرُ اِنْ ماتَ مَعَ الصَّبْرِ، ماتَ شَهیداً وَ اِنْ عاشَ، عاشَ عَزیزاً. متخلق شو به اخلاق من و چون من باش در اخلاق و رفتار و کردار، که من صبور و شکیبایم. انسان صابر اگر صبور بمیرد، شهید مرده است و اگر بماند، عزیز مانده است.
hiba
صابر می‌گوید از حضرت صادق (علیه‌السلام) سؤال کردم که صبر جمیل چیست؟ فرمود: ذلِکَ صَبْرٌ لَیْسَ فیهِ شَکْوی اِلَی النّاسِ صبری که در آن گله و شکوی نزد مردم نباشد. و به عبارتی «صبر جمیل آن است که صاحب مصیبت را از دیگران باز نشناسند.»
hiba
عقل مرد مسلمان به کمال نمی‌رسد مگر اینکه این ده خصلت را دارا شود: از او امید خیر باشد و از بدی‌اش در امان باشند. خیر اندک دیگری را بسیار شمارد و خیر بسیار خود را کم پندارد. هرچه حاجت از او خواهند دلتنگ نشود. در طول عمر از طلب علم خسته نگردد. فقر در راه خدا برایش از توانگری محبوب‌تر باشد. خواری در راه خدا را بیشتر از عزت یا دشمنی خدا دوست بدارد. گمنامی را از شهرت دوست‌تر داشته باشد. سپس می‌فرماید: دهم و چه دهمی! از ایشان سؤال می‌شود که چیست؟ می‌فرماید: «احدی را ننگرد جز اینکه بگوید که او از من بهتر و پرهیزگارتر است.»
hiba
بدی را با بدی پاسخ گفتن و مقابله به مثل کردن مرحله‌ای است و در مقابل زشتی و پلیدی و پستی دیگران غمض عین نمودن، سکوت کردن و پاسخ نگفتن مرحله‌ای دیگر و برترین مقام و بالاترین درجه، بدی را به نیکی پاسخ گفتن، قطع را به وصل جبران کردن و در مقابل ظلم و تحریم، بخشش و عطا آوردن است که نمونه‌ای است از اخلاق خداوند.
hiba
وَاللِّسان تَرجُمانِ الضَّمیر. زبان ترجمان دل است. پس برای اصلاح ترجمه، متن را باید ابتدا اصلاح کرد و برای ساختن فرع، اصل را ابتدا باید ساخت. اول باید به کار دل پرداخت تا زبان به تبع اصلاح پذیرد.
hiba
زیر شمشیر غمش رقص‌کنان باید رفت کان‌که شد کشته او نیک سرانجام افتاد
امیر حسین
راست فرمود پیامبر که: حقیقت حلم آن است که در گذری از کسی که به تو بدی کرده و مخالفت با تو ورزیده است، در صورتی که تو توانایی داری که از او کیفرکشی و انتقام‌گیری.
امیر حسین
«یکی از بزرگان عارف را عادت این بود که در صف آخر نماز ایستادی. گفتند: بهتر نیست که در صف اول بایستی؟ گفت: صدر، سزاوار خداوندان باشد، بندگان را با صدر عزت چه کار؟»
Reza Yousefpor
تواضع دو گونه است؛ یکی تواضع در قبال خدا و دیگر تواضع برای خدا.
Reza Yousefpor
تواضع در قبال خدا آن است که بنده شرط بندگی به جا آرد و حقارت و خفت و ذلت و نیازمندی خود را در مقابل خدا بشناسد و عظمت و قدرت و عزت و استغنای معشوق بداند و یقین کند که بارگاه معشوق، جمال کل، نور کل، قدرت کل، علم کل، و مجموعه صفات کامله حمیده است و آنچه که در آن بازار خریدار دارد و بر سر دست می‌رود، عجز و خضوع و خشوع و تواضع و ذلت و نیازمندی است
Reza Yousefpor
پیامبر (صلوات الله و سلامه علیه) فرمود: یَقُول اللهُ تعالی: لا اَجْمَعُ عَلی عَبْدٍ خَوْفَیْنِ وَ لا اَجْمَعُ لَهُ اَمْنَیْنِ، فَاِذا آمَنَنی فِی الدُّنیا اَخَفْتُهُ یَوْمَ الْقِیامَهِ وِ اِذا خافَنی فِی الدُّنْیا آمَنْتُهُ یَوُمَ الْقِیامَهِ. خداوند تبارک و تعالی می‌فرماید: برای بنده‌ام دو بیم و خوف و دو امن و آسایش را جمع نمی‌کنم. اگر در دنیا آسایشش ببخشم در آخرت خائفش می‌گردانم و اگر در دنیا در آتش خوفش اندازم آخرت را گلستان راحتش می‌کنم.
Reza Yousefpor
وَ لَوْلاَ الاَجَلُ الَّذی کَتَبَ اللهُ عَلَیْهِمْ لَمْ تَسْتَقِرَّ اَرْواحُهُمْ فِی اَجْسادِهِمْ طَرْفَهَ عَیْنٍ شَوْقاً اِلَی الثَّوابِ، وَ خَوْفاً مِنَ الْعِقابِ و اگر نبود اجلی که خداوند برایشان مقرر فرموده، جان‌هایشان دمی در خانه‌های جسم آرام نمی‌گرفت؛ به اشتیاق پاداش کردارشان و بیم از عقاب پروردگارشان.
Reza Yousefpor
اَنَا فِی الْمُنْکَسِرَهِ الْقُلُوبِ آشیان من در انحنای دل‌های شکسته است.
hiba
لا تَنْظُرْ اِلی صِغَرِ الْخَطیئَهِ وَ لکِنْ اُنْظُرْ اِلی مَنْ عَصَیْتَه
hiba
یا عیسی! کَمْ اُطیلُ اَلنَّظَرُ وَالْقَوْمُ لایَرْجِعُونَ ای عیسی! چقدر چشم‌انتظار بمانم و بندگان به دامنم برنگردند؟
hiba
اَلْمُؤمِنُ مَنْ تَحَمَّلَ اَذَی النّاسِ وَلا یَتَاذَی اَحَدٌ بِه. مؤمن آزار مردمان را تحمل می‌کند، اما تن به آزار کسی در نمی‌دهد.
hiba
این کلام گلایه‌آمیز خداوند در حیای او و بی‌انصافی بندگان عجیب تکان‌دهنده است که: ما اَنْصَفَنی عَبْدِی، یَدْعُونی فَاسْتَحْیی اَنَّ اَرُاَّدُه وَ یَعْصینی وَ لا یَسْتَحیی مِنّی. بی‌انصافی می‌کند بنده من با من. مرا می‌خواند و من حیا می‌کنم که پاسخش نگویم و استجابتش ننمایم. و بنده نافرمانی‌ام را می‌کند و حیا نمی‌کند.
hiba
«آه مِنْ قِلَّۀِ الزّادِ وَ طُولِ الطَّریقِ وَ بُعْدِ السِّفَرِ وَ عَظیمِ الْمَوْرِدِ.» فغان از کمی توشه و درازی راه و دوری سفر و سختی ورودگاه.
hiba
حضرت امام علی (علیه‌السلام) می‌فرماید: اِنَّ اللهَ سُبْحانَهُ یُعْطِی الدُّنْیا مَنْ یُحِبُّ وَ مَنْ لایُحِبُّ و لایُعْطِی الدّینَ اِلاّ مَنْ یُحِبُّ: خداوند تبارک و تعالی دنیا را به هر که دوست ندارد و دارد می‌بخشد، ولی دین را جز به آنکه دوستش دارد نمی‌بخشد.
hiba

حجم

۰

سال انتشار

۱۳۸۳

تعداد صفحه‌ها

۲۸۹ صفحه

حجم

۰

سال انتشار

۱۳۸۳

تعداد صفحه‌ها

۲۸۹ صفحه

قیمت:
۱۰۵,۰۰۰
۳۱,۵۰۰
۷۰%
تومان