بریدههایی از کتاب درمان با هیپنوتیزم(ویژه دانشجویان روانشناسی و پزشکی)
۳٫۱
(۲۱)
تأثیر تلقین یک فکر و یا احساس قادر است موجب انبساط خاطر، نشاط، امید، انگیزه، رفع بیماری و احیای یک زندگی فرحبخشی شود و برعکس تأثیر پیام کلام منفی، سبب یأس، افسردگی، بیماری و مرگ نابهنگام در انسان گردد. یعنی اگر خبر مرگ ناگهانی فرزندی را به مادر بسیار عاطفی ابلاغ کنند، ممکن است سکته نماید و یا خبر غرق شدن کشتیهای تجاری حامل کالای بدون بیمه شدهی تاجری را به وی خبر دهند ممکن است دچار سکته شود. در فعل و انفعالات این جریان از حوادث، ابلاغ خبر از طریق قوه شنوایی به مغز و از مغز به دستگاه سلسله اعصاب منتقل شده و از آنجا به تمام اعضاء و جوارح بدن و غدد مترشحه همانند صاعقه انتقال یافته و آنها را تحت تأثیر قرار داده و منجر به بروز مثلاً سکته قلبی و یا شوک عصبی میشود.
مری و راه های نرفته اش
سؤال: حالات روحی و عادات اخلاقی را میتوان با هیپنوتیزم تغییر داد؟
جواب: غالباً حالات روحی و عادات اخلاقی، عواطف و احساسات اشخاص را میتوان با هیپنوتیزم دستخوش تغییرات مورد نظر قرار داد. برای مثال، برخی از عادات منفی مانند: ترس، اضطراب و تشویش، افسردگی، ناامیدی، خشم و ناهنجاریهای رفتاری و گفتاری را میتوان طی چند جلسه هیپنوتیزم، تغییر داد و اصلاح کرد.
مری و راه های نرفته اش
مدت ۹ سال عمر خود را بر روی صندلی چرخدار سپری کرد. سرانجام هیپنوتیزور درمانگر حاذقی به نام «آرتور آلن» مسئولیت درمان این دختر فلج را از طریق هیپنوتیزم به عهده گرفت. آلن در حضور اصحاب قلم و تنی چند از اطباء، دختر فلج را هیپنوتیزم کرد و به او تلقین نمود که عضلاتش کاملاً سالم است و بخوبی کار میکند لکن بواسطه ناراحتی روحی تاکنون از آنها استفاده نمیکرده است. آنگاه «آلن» در ادامه تلقینات خود، به دختر میگوید: «دستها و پاهای تو سالم و نیرومند هستند از صندلی چرخدار بلند شو و راه برو!» دختر در حالی که در خواب هیپنوز قرار داشت با زحمت و تأنی بلند میشود و آهسته چند قدمی راه میرود. آلن در همین اثناء از دختر میخواهد علت فلج شدن خود را کشف کرده و پاسخ دهد. دختر که همچنان در وضعیت هیپنوتیزم قرار داشت پاسخ میدهد: «روزی که تحت عمل جراحی قرار گرفتم و بیهوش روی تخت بودم دو تن از پرستاران که بر بالای سر من در حال انجام وظیفه بودند یکی از آنان میگوید: فکر میکنم که این بچه فلج میشود و دیگر هرگز قادر به راه رفتن نباشد». لذا همین جمله، همچون صاعقه در تار و پود ضمیر ناخودآگاه این بچه اثر مخرب بجا گذاشت و موجبات فلج او را فراهم ساخت.
مری و راه های نرفته اش
دکتر فولتون، طی انجام آزمایشی نشان داد که با تلقین هیپنوتیزمی، میتوان ضربان قلب فردی را که روی صندلی نشسته است، همانند ضربان قلب فردی در حال دوندگی، به همان سرعت و شدت متغییر ساخت.
بنابراین دریافت پیام اعم از حقیقی یا خیالی از طریق حواس پنجگانه و انتقال آن و تاثیرگذاری بر تمام دستگاه اعضا و اجزای درونریز بدن، موجبات واکنشها و عکسالعملهای متفاوت روحی و روانی و عاطفی اعم از مثبت یا منفی، مانند: شادی و امید و یا افسردگی و یأس ظاهری نمایان میشود.
مری و راه های نرفته اش
کلمه هیپنوتیزم از ریشهی یونانی هیپنوز به معنای «خواب» بوده، هیپنوتیزم یعنی علم و فن خواب کردن است. به عبارت دیگر حالت خوابی است که با تلقین ممتد و به صورت مصنوعی در سوژه میتوان بوجود آورد. هیپنوتیزم کننده را اصطلاحاً «خوابگر» یا «عامل» و فرد هیپنوتیزم شونده را که بر اثر تلقین به خواب میرود «خوابرو» یا «معمول» مینامند.
مری و راه های نرفته اش
تاریخچه اجمالی هیپنوتیزم، از مصر و یونان باستان سرچشمه میگیرد و آن را میشناختند و از آن برای آرامش روحی و جسمی بهره میگرفتند لکن در آن عصر عدهای از این علم سوءاستفاده کردند و کلیسا علیه پدیدهی هیپنوتیزم به مبارزه برخاست و آن را سحر و جادو و شیطانی تلقی کرده و ممنوع اعلام نمود.
مری و راه های نرفته اش
دکتر جیمز برید، معتقد بود هیپنوتیزم عبارت از تمرکز قوای روحی که ضمن آن، مغز انسان فقط به یک اندیشه میپردازد و لذا بر روی این اندیشه چنان متمرکز میشود که سایر افکار و محرّکهای دیگر روی آن اثر ندارد. براساس این فرضیه، اندیشههایی در مغز انسان، نیروی کافی میگیرد که سایر اندیشههای دیگر را به حاشیه رانده و ایزوله میکند. تمرکز و توجه به وجود آمده، اَعمال و واکنشهای ویژهای را ایجاد میکند که موجب توقف سایر فعالیتهای ذهنی میشود.
مری و راه های نرفته اش
آرتور آلن، طی نظریهای اعلام کرد که: «هیپنوتیزم، خود نوعی تلقین قوی و شدید محسوب میشود و از طریق آن میتوان ۸۰ درصد از امراضی را که منشاء خیالی دارند، درمان نمود».
مری و راه های نرفته اش
سؤال: مراحل حالات اصلی هیپنوتیزم چیست؟
جواب: سه حالت مختلف به شرح زیر است:
الف- سوگژستیو (خواب سبک)
ب- کاتالپسی (خواب متوسط، یا سفتی و خشک و سخت شدن تمام بدن)
ج- سمنامبول (خواب عمیق یا خوابگردی)
الف- حالت سوگژستی یا خواب سبک: در این مرحله با بسته شدن چشمها و پلکهای سوژه (خوابرو)، هیپنوتیزم آغاز میشود. ضمیر خودآگاه سوژه بیدار و هوشیار است لکن بدون دستور هیپنوتیزور قادر به باز کردن چشمهای خود نمیباشد.
ب- حالت کالپسی: در این حالت، سوژه در هنگام هیپنوتیزم مانند چوب سخت و سفت میشود گویی به بدنی منجمد تبدیل میگردد.
مری و راه های نرفته اش
گر شخصی، رأساً اقدام به هیپنوتیزم خویش نماید یعنی خود را در حال وانهادگی (شل کردن تمام عضلات بدن)، با تلقین به خود، به خواب مصنوعی یا خلسه در آورد، اصطلاحاً خودهیپنوتیزم گویند.
هدف اصلی از خودهیپنوتیزم کردن، ارتباط و دسترسی آسان به ضمیر ناخودآگاه خویش است تا بدین وسیله با تحت نفوذ در آوردن آن، خواستههای متفاوتی آر جمله: موجبات تسکین درد و آلام، دفع ضعفها و ناتوانیها، بیماریها و نیز تقویت اعتماد بنفس، اراده، مهارتها، استعدادهای نهفته، ارتقاء تمرکز فکر و دریافت ادراک فراحسی و روحانی و کنترل هیجانات و تمایلات نفسانی خویش را فراهم سازد.
مری و راه های نرفته اش
سؤال: آیا تمرینات خودهیپنوتیزم را میتوان بدون استاد فن، سر خود انجام داد؟
جواب: تمام تمرینات خودهیپنوتیزم بدون حضور استاد حاذق ممکن است سبب بروز حالات نامتعادل درونی در سوژه میشود لذا توصیه میشود تمرینات خودهیپنوتیزم در حضور استادی مجرب و به کمک او انجام شود تا مشکلات غیرمترقبه پیش نیاید، زیرا افراد از وضعیت جسمی و روانی خود آگاهی ندارند و ممکن است در حالت خلسه حالات نامساعدی را بروز دهند و دچار عدم تعادل روانی شوند.
ضمناً تصریح و تاکید میشود که کتاب هیپنوتیزم هرگز راهنمای عمل نیست و صرفاً برای عموم میتواند منبع اطلاعات باشد و هرگز با تعلیمات کتاب نمیتوان به عنوان هیپنوتیزور یا سوژهی مناسبی تلقی شد.
مری و راه های نرفته اش
سؤال: شرایط و چگونگی محل مناسب برای آزمایش خودهیپنوتیزم کردن، چیست؟
جواب: (تمام عضلات بدن را شل یا وانهاده کرده و به صورت چهار زانو نشسته و یا به پشت بر روی زمین میخوابید.
(لباس سبک و گشاد از جنس کتان و غیر نایلونی بپوشید.
(نور اتاق بسیار کم و ملایم باشد.
(استفاده از نور قرمز که محرّک است اجتناب ورزید.
(از پرتو نور سبز و آبی کمرنگ و ملایم استفاده شود.
(هوای اتاق معتدل باشد. نه گرم و نه سرد.
(در محیط اتاق و اطراف آن سکوت حاکم باشد
مری و راه های نرفته اش
عبارت دیگر دکتر مسمر با اقرار به این که عامل بهبودی بیمارانش، آهنربا نبوده بلکه ماهیت معالجه، درمان و شفا یافتن بیماران، بخاطر ساطع
shokran
حجم
۱٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۲۳۰ صفحه
حجم
۱٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۲۳۰ صفحه
قیمت:
۳۰,۰۰۰
تومان