بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب آشنایی با هنر تفکر راهبردی | طاقچه
تصویر جلد کتاب آشنایی با هنر تفکر راهبردی

بریده‌هایی از کتاب آشنایی با هنر تفکر راهبردی

۴٫۱
(۹)
ما چیزی جز تفکر خود نیستیم.
marjan
خیلی‌ها سال‌ها در مدارس و دانشگاه‌ها تحصیل می‌کنند و حتی به مدارج بالای دانشگاهی می‌رسند، اما معدودی از اینان به‌واقع فرهیخته هستند. چرا؟ چون معدودی از آن‌ها آموختن را یاد گرفته‌اند. اکثر مردم در طول زندگی‌شان به دنبال یاد گرفتن نیستند. به جای آن، نظامی از باورها شکل می‌دهند و در بقیهٔ عمر از آن دفاع می‌کنند.
ali mohammad
کاش می‌شد این مغز مشغول مشوش را خاموش کرد و دمی از رنج فکر کردن و تصمیم‌گیری آسود؛ یا کسی، مرجعی، پیدا می‌شد که فکر کردن را به‌کل به او بسپاریم و خودمان برویم سراغ کارهای خوشایندتر
کرم کتاب
قدرت‌های مستقر از ما می‌خواهند منفعلانه بپذیریم وضع موجود فکری، سیاسی یا اقتصادی «هرچند ایده‌آل نیست» اما طبیعی است، و تلاش برای تغییر یا بیهوده است یا به آشوب بی‌پایان و در نهایت بدتر شدن اوضاع می‌انجامد. به‌تبع این، نهادهای آموزشی هم نامتفکر تربیت می‌کنند: القا کردن به‌جای آموزش، حفظ کردن به‌جای درونی ساختن، به خاطر سپردن دانشِ پیش‌تر کسب‌شده به‌جای درگیر شدن با روند علمی، و پذیرفتن منفعلانه به‌جای پرسشگری.
sajan
همیشه فرض کنید که شبیه انسان‌های دیگرید. بنابراین انتظار داشته باشید تا همهٔ کاستی‌های انسانی را در خودتان ببینید.
کرم کتاب
نهادهای آموزشی هم نامتفکر تربیت می‌کنند: القا کردن به‌جای آموزش، حفظ کردن به‌جای درونی ساختن، به خاطر سپردن دانشِ پیش‌تر کسب‌شده به‌جای درگیر شدن با روند علمی، و پذیرفتن منفعلانه به‌جای پرسشگری.
DonyaaaM
تفکر نقاد اندیشیدن دربارهٔ خود تفکر را به ما می‌آموزد.
DonyaaaM
چنین می‌پنداریم که حقیقت نزد ماست؛ اما در حقیقت، همه قربانی خودمحوری انسانی هستیم ـ اگرچه نه همه به یک اندازه.
کاربر ۳۵۶۹۹۴۳
آنچه انسان را به معرفت سوق می‌دهد تفکر است. آدمی ممکن است هرچه می‌خواهد و هرقدر می‌خواهد ببیند و بشنود، بخواند و بیاموزد؛ اما هیچ‌وقت چیزی را نخواهد شناخت مگر به آن فکر کرده و به‌واسطهٔ تفکر آن را به مایملک ذهن خویش بدل کرده باشد.
mahdi
مسئله این نیست که «آیا ما اشتباه می‌کنیم یا نه؟» مسئله این است که «آیا ما از اشتباهات‌مان درس می‌گیریم؟»
کتابخور
تغییر زندگی تنها به واسطهٔ تفکر ممکن است
کتابخور
مشکل اینجاست که تفکر انسان‌ها در بسیاری موارد معیوب است.
کتابخور
هیچ‌کدام از ما هرگز متفکر کاملی نخواهیم بود، اما همه می‌توانیم متفکران بهتری باشیم.
کتابخور
مسئله این نیست که «آیا ما اشتباه می‌کنیم یا نه؟» مسئله این است که «آیا ما از اشتباهات‌مان درس می‌گیریم؟»
مهدی کیانی
ویژگی تقریباً تمام نهادهای دیرسال اجتماعی ایستایی و مقاومت در برابر تغییر است.
فرشاد در سرزمین عجایب
سرشت انسان چنین است. همهٔ ما، با درجات مختلف، دچار پیش‌داوری هستیم. همه تصورات قالبی داریم و خود را فریب می‌دهیم. چنین می‌پنداریم که حقیقت نزد ماست؛ اما در حقیقت، همه قربانی خودمحوری انسانی هستیم ـ اگرچه نه همه به یک اندازه. هیچ‌کدام از ما هرگز متفکر کاملی نخواهیم بود، اما همه می‌توانیم متفکران بهتری باشیم.
Mhd_Alimardani
انگار ما نه حاکم بر ذهن خود، که بندیِ آن هستیم.
sajan
چه می‌شود که ما خود را بحق می‌دانیم حتی وقتی شواهد عینی ثابت می‌کنند در اشتباهیم؟
sajan
قدرت‌های مستقر از ما می‌خواهند منفعلانه بپذیریم وضع موجود فکری، سیاسی یا اقتصادی «هرچند ایده‌آل نیست» اما طبیعی است، و تلاش برای تغییر یا بیهوده است یا به آشوب بی‌پایان و در نهایت بدتر شدن اوضاع می‌انجامد.
marjan
«تفکر آشفته اولین قدم به سوی زندگی آشفته است.»
marjan
واقعیت این است که احساس استثنا بودن اصلاً استثنایی نیست. اتفاقاً معمول همین است. آنچه استثناست ــ و البته نادر ــ تشخیص این نکته است که ما استثنایی نیستیم، که مثل همهٔ آدم‌های دیگر افراد خودمحوری هستیم که خود را فریب می‌دهیم.
sajan
واقعیت این است که احساس استثنا بودن اصلاً استثنایی نیست. اتفاقاً معمول همین است. آنچه استثناست ــ و البته نادر ــ تشخیص این نکته است که ما استثنایی نیستیم، که مثل همهٔ آدم‌های دیگر افراد خودمحوری هستیم که خود را فریب می‌دهیم.
sajan
تا وقتی مستقیماً با مشکلات زندگی‌تان که علت این احساسات منفی است روبه‌رو نشوید، و تا وقتی کاری برای تغییر دادن شرایط نکنید، احساسات منفی از بین نخواهند رفت.
marjan
متفکرانِ خوب اگر تفکر بهتری پیدا کنند این تمایل را دارند که تفکرشان را عوض کنند.
marjan
از خود بپرسید که چقدر برای‌تان مهم است که آدمِ خودتان باشید، برای خودتان فکر کنید، و اختیار زندگی‌تان در دست خودتان باشد. اصرار بر اینکه آزاد هستید شما را آزاد نمی‌کند. آزادی با تشخیص میزان بردگی و اطاعت در برابر آداب و رسوم اجتماعی، قوانین، و ایدئولوژی آغاز می‌شود.
marjan
«انسانی که ارباب خود نباشد، آزاد نیست» اپیکتتوس
marjan
بسیاری از مردم زندگی‌شان را صرف نگرانی دربارهٔ مشکلات می‌کنند به‌جای اینکه برای حل آن‌ها تلاش کنند.
marjan
«خردمندان و خوبان از میان همهٔ دانش‌ها، بیش از همه به دنبال شناخت خویشتن‌اند.»
سپهر
فرد سلطه‌پذیر در ازای چیزهایی مثل امنیت، حفاظت، یا پیشرفت، تسلیم دیگران می‌شود. او آزادی خود را با هوای رسیدن به چنین چیزهایی (واقعی یا خیالی) تاخت می‌زند. سلطه‌پذیر استاد مظلوم‌نمایی است. مشخصه‌های فرد سلطه‌پذیر معمولاً عبارت است از چاپلوسی و اطاعت که اغلب ملازم نوعی احساس حقارت، بی‌کفایتی، و رنجش‌خاطر است. سلطه‌پذیر به‌واسطهٔ اطاعت چاپلوسانه، نوعی قدرت اثرگذاری غیرمستقیم (بر سلطه‌گر) به دست می‌آورد. جالب است که سلطه‌پذیران باهوش گاهی بر سلطه‌گران بی‌تجربه «تسلط» می‌یابند.
mohad
«اینکه وطن‌پرستی "آخرین دست‌آویز فرومایگان" است صرفاً به این سبب نیست که گاهی رفتارهای رذیلانه به نام وطن‌پرستی انجام می‌شود... بلکه بدین جهت است که تب‌وتاب وطن‌پرستی می‌تواند تمام فضایل اخلاقی را نیست و نابود کند.» رالف بارتن پِری
serendipity

حجم

۸۱٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۸۸ صفحه

حجم

۸۱٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۸۸ صفحه

قیمت:
۳۵,۰۰۰
تومان