
بریدههایی از کتاب توسعه و مبانی تمدن غرب
۴٫۵
(۷۷)
پیوند بین حوزه و دانشگاه پیوند بین دین و علم است و در این پیوند، این دین نیست که باید توجیه علمی پیدا کند، بلکه علم باید بار دیگر خود را بر مبنای حقیقت عالم استوار دارد.
زهرا
افزودن چند واحد معارف اسلامی به مجموعۀ دروس دانشگاهی هیچ مشکلی را از پیش پای برنمیدارد.
زهرا
اکنون هر چند تکنولوژی در آخرین مراحل تکاملی خویش است، اما انسان غربی تا مرز حیوانی بندۀ خور و خواب و خشم و شهوت هبوط کرده است.
زهرا
اقتصاد دیکتاتورِ بلامنازع دنیای امروز است
زهرا
وقتی حقِ حیات اجتماعی و مزایای آن تنها به کسی اعطا میشود که مدرسه و دانشگاه رفته باشد، خودبهخود پذیرش نظام آموزشی کنونی و گردن نهادن بدان با نوعی اجبار همراه میشود.
زهرا
در تفکر امروزی غرب که متأسفانه مقبولیتی عام یافته و در پهنۀ زمین اشاعه پیدا کرده است، بشر را صرفاً از دریچۀ نیازهای مادی و دنیاییاش مورد مداقه و بررسی قرار میدهند.
زهرا
محتوای علمی سیستم آموزشی کنونی در مدرسهها و دانشگاهها انباشته از فرضیاتی است که هر چند کاملاً به اثبات نرسیدهاند، اما بهگونهای تدریس میشوند که تو گویی علم مطلق هستند و هیچ تردیدی در آنها وجود ندارد.
زهرا
حیوانات صورتهای نفسانی بشر هستند که از نظر خلقت، از نفس او منشأ گرفتهاند و در مرتبتی پایینتر از او وجود یافتهاند.
زهرا
اگر حضرت نوح نبی (ع) کشتی بخار ساخته بود، شاید میتوانست جا و مقامی در تاریخ تمدن بیابد
زهرا
تمدن امروز تمدنی زاییده از سرمایهداری است
زهرا
«وقتی میخواهید جامعهای را به سوی چیزی بکشید، حیوانیترین و پستترین غرایز او را آماج و نشانۀ "پروپاگاند" یا تبلیغات خود قرار دهید
کاربر ۵۵۳۰۶۹۲
آیا همین که مسئولین سطوح بالا مسلمان و بعضاً از علمای روحانی هستند کفایت میکند و دیگر مهم نیست که این مسئولین بر مبنای اسلام عمل کنند یا نه؟
زهرا
وقتی پول تنها وسیلهای است که انسان را به همۀ اهداف خویش میرساند، دیگر نمیتوان آن را در حد یک وسیله نگه داشت و بالطبع پول جایگزین همۀ اهداف میشود و به هدف ـ و بلکه بزرگترین هدف ـ بشر تبدیل میشود.
زهرا
در نظام اسلامی کار هر کس مستقیماً بر اعتقادات و تمایزات کیفی و روحی افراد بنا میشود و آنچه انسانها را به کار وامیدارد نه پول، که عشق است.
زهرا
این جوامع را در حالتی پیشرفته و توسعهیافته میخوانند که بیشترین فاصلههای طبقاتی در آنها وجود دارد.
زهرا
در هیچ یک از اعصار تاریخ سابقه نداشته است که تمدنی بتواند تا این حد و در این وسعت و عمق، تمدنهای دیگر را در خود منحل سازد و اینچنین بر روح و جان دیگر امتها تسلط پیدا کند و همۀ آنچه را که وجه مشخصۀ اقوام و ملتهای مختلف در همۀ اعصار بوده است، یعنی دین، زبان، فرهنگ، تاریخ، هنر، معماری، آداب و رسوم و غیره را به تبعیت از خود، تا آنجا تغییر دهد که امروز در کوچکترین و دورافتادهترین دهکورههای ایران و ترکیه و یونان نیز مردم لباس اروپایی میپوشند، خانههای خویش را به سبک اروپاییها ـ البته با تقلیدی بسیار زشت و ناشیانه ـ میسازند،
کاربر ۱۵۷۴۲۸۹
هر جا که پروردگار لذتی نهاده است، در همان جا نشانی از کمال وجود دارد؛ البته در صورتی که خود لذت به غایت و آرمان بشر تبدیل نشود، اگرنه، نهتنها نقش استکمالی خویش را از کف میدهد، بلکه به غُل و زنجیری سنگین مبدل میشود که انسان را به اسفل سافلین و پایینترین مراتب جهنم میکشاند. بدون شک، اگر پروردگار متعال در اکل و شُرب و... لذتی قرار نداده بود، استمرار حیات بشر به خطر میافتاد. اما از جانب دیگر، لذت نیز در حالتی ضامن بقای بشر است که از جایگاه استکمالی خویش خارج نشده باشد. اگر لذت مطلق انگاشته شود و به عنوان هدف اعتبار شود، آنگاه نهتنها متضمن حیات نیست، بلکه از مسیر اعتدال خارج میشود و خود به وسیلهای در خدمت قطع حیات بشر مبدل میشود.
حیران
روژه گارودی در کتاب «هشدار به زندگان» نوشته است:
...اقتصاد آزاد «به شیوۀ غربی» برای رفع احتیاج بازار نیست، بلکه برای ایجاد بازار احتیاج است!
محمد نیک
قیمت تحصیلکردهها بر پیشانیشان حک شده است و همین امر به خودی خود نشان میدهد که ارزش علم در جهان امروز چیزی جز ارزش تجارتی نیست.
زهرا
انسانِ امروز بر خلاف آنچه وانمود میکند، از همۀ آدمهایی که در طول تاریخ زیستهاند خرافاتیتر است و بیشتر از همۀ اقوام، خرافههایی بعید و غریب را به عنوان واقعیتهایی مسلم و حقایقی مطلق پذیرفته است.
زهرا
در نظامهای اجتماعی این روزگار که تحت سیطرۀ دیکتاتوری اقتصاد شکل گرفته است، پول همواره طرف دوم معادلهای است که به همه چیز معنا و مفهوم و ارزش میبخشد. آنچه را که نتوان با پول سنجید اصلاً در دنیا وجود ندارد.
محمد نیک
...همانطوری که کشورها بر حسب تولید ناخالص ملی طبقهبندی میشوند، سلسلهمراتبی هم بر اساس تولید ناخالص فارغالتحصیلان وجود دارد. به این ترتیب، کشوری که میخواهد در سلسلهمراتب «رشدیافتگی» ترقی کند باید به تولید هر چه بیشتر فارغالتحصیلان بپردازد. اما فارغالتحصیلی که بدینگونه تولید میشود به چه کار میآید جز آنکه در خدمت ثروتمندان جهان قرار گیرد؟
nilipar
این قدرت الهی است که همۀ دنیا را دیر یا زود مسخر اعتقادات ما خواهد کرد و پرچم اسلام را بر فراز همۀ بلندیهای عالم به اهتزاز در خواهد آورد.
کاربر ۱۵۷۴۲۸۹
برای تولید بیشتر که ضرورت توسعۀ اقتصادی است، باید مردم را به مصرف هر چه بیشتر ترغیب کرد و بدین علت است که تبلیغات ـ یا بهتر بگویم پروپاگاند ـ یکی از ارکان اساسی توسعه به شیوۀ غربی است.
عبدالحســــــین
شرکتهای چندملیتی، سه بار ثروتمندتر از همۀ بانکهای مرکزی کشورهای صنعتی، بر اقتصاد جهانی حکم میرانند و امروز نفیکنندۀ آزادی اقتصادی بیرنگی هستند که خود از آن زاییده شدهاند... بسط و گسترش سرطانی آنها پدیدۀ نمایان پایان این قرن بیفریاد است.
سمانهSamaneh
خانم جون رابینسون هنگام اظهار نظر دربارۀ آنچه مردم جهان را تا خرخره در منجلاب فساد فرو برده است، به همین اکتفا میکند که بگوید: «جامعهشناسان این وضع را رضایتبخش نمییابند...»؛
زهرا
مشکل اینجاست که قریب به اتفاق مردم جهان از همان آغاز کودکی که از بیشترین استعداد روحی و جسمی برای آموزش بهرهمند هستند، در مدارسی که برای آموزش علوم غربی پایهگذاری شدهاند برای پذیرش فرضیههای علمی تمدن غرب آماده میگردند.
زهرا
جامعۀ توسعهیافته جامعهای است که در آن همه چیز حول محور مادی و تمتع هر چه بیشتر از لذایذی که در کرۀ زمین موجود است، معنا شده و البته برای اینکه در این چمنزارِ بزرگ همه بتوانند بهراحتی بچرند، یک قانون عمومی و دموکراتیک لازم است تا انسانها را در عین برخورداری از حداکثر آزادی (ولنگاری) از تجاوز به حقوق یکدیگر باز دارد.
mhmd.mlk
بدین ترتیب وظیفۀ اصلی حکومت اسلامی اصلاً تزکیه و تعلیم اجتماع است، اما چون فقر و فقدان عدالت اجتماعی مانعی عظیم در برابر این هدف اصلی است، بالتبع به از بین بردن فقر و سایر موانع میپردازد و به طور موازی در جهت تکامل و تعالی معنوی جامعه برنامهریزی میکند.
محمد خَمَّر
«امام» به معنای پیشوا، آرمان وجودی بشر، و آن غایتی است که همۀ صفات تکاملی انسان در وجود او تبلور یافته است.
SajjaD
حجم
۲۳۶٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۲۶۴ صفحه
حجم
۲۳۶٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۲۶۴ صفحه
قیمت:
۴۲,۰۰۰
تومان