معرفی و دانلود کتاب شکستن چرخه های فکری در رابطه pdf + خلاصه رایگان

کتاب شکستن چرخه های فکری در رابطه

راهنمای عملی CBT برای زوج‌ها

۵.۰(از ۲ امتیاز)

معرفی کتاب شکستن چرخه های فکری در رابطه

کتاب شکستن چرخه های فکری در رابطه نوشته شادی فلک الدین، تعارض‌های تکرارشونده‌ی زوج‌ها را از دریچه‌ی افکار، هیجان‌ها و رفتارهای متقابل بررسی می‌کند. موضوع اصلی این کتاب، شناخت الگوهایی است که باعث می‌شوند دو نفر ناخواسته ترس‌ها و برداشت‌های منفی یکدیگر را تقویت کنند. نویسنده، درمان شناختی‌رفتاری را در کنار مفاهیم طرحواره‌درمانی، دلبستگی و ذهن‌آگاهی قرار داده است تا رابطه فقط از روی رفتارهای آشکار بررسی نشود. انتشارات آوای دانایی این کتاب را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب شکستن چرخه های فکری در رابطه

کتاب شکستن چرخه های فکری در رابطه، نوشته شادی فلک الدین، بر فاصله‌ی میان اتفاق و معنایی تمرکز دارد که افراد به اتفاق می‌دهند. نویسنده توضیح می‌دهد که شناخت رابطه، بدون بررسی باورهای هر دو نفر درباره‌ی خود، شریک عاطفی و زندگی مشترک، ناقص می‌ماند. انتظارهایی مانند اینکه همسر باید نیازهای ناگفته را بفهمد یا اختلاف همیشه نشانه‌ی شکست است، در این بررسی جایگاه مهمی دارند. این کتاب، مشکلات زوجی را بیشتر به‌عنوان الگوهای آموخته‌شده معرفی کرده است تا نشانه‌ی نقص شخصی. مثال‌های زوجی، پرسش‌های تأملی، تمرین‌ها و تکلیف‌های خانگی نیز همراه توضیح مفاهیم آمده‌اند. نویسنده از خواننده می‌خواهد موضوع ظاهری مشاجره را از فرایند تکرارشونده‌ی مشاجره جدا کند؛ زیرا اختلاف‌ها ممکن است موضوع‌های متفاوتی داشته باشند اما از مسیر مشابهی پیش بروند. توجه به ترس، شرم یا تنهاییِ پنهان زیر خشم، بخش دیگری از این بررسی است.
کتاب شکستن چرخه های فکری در رابطه براساس فهرست ارائه‌شده، ۱۹ فصل دارد. فصل‌های آغازین، مبانی درمان شناختی‌رفتاری، چرخه‌های مخرب، طرحواره‌ها و باورهای هسته‌ای را معرفی می‌کنند. فصل‌های «ارزیابی شناختی‌رفتاری زوج‌ها» و «فرمول‌بندی مورد در زوج‌درمانی» به شناخت مسئله و ترسیم نقشه‌ی تعامل دو نفر اختصاص دارند. نویسنده در این قسمت‌ها، علاوه‌بر عوامل آسیب‌زا، منابع رابطه مانند تعهد، همدلی، ارزش‌های مشترک و خاطرات مثبت را نیز در نظر گرفته است. فصل‌های بعدی، شناسایی افکار خودکار، بازسازی شناختی، اصلاح خطاهای فکری و مدیریت نشخوار را دنبال می‌کنند. فهرست همچنین موضوع‌هایی مانند حل مسئله و تصمیم‌گیری مشترک، مدیریت خشم، بازسازی اعتماد پس از آسیب و خیانت، پیشگیری از عود، دلبستگی بزرگسال و صمیمیت جنسی را در بر می‌گیرد. متن ارائه‌شده، مسیر شناخت تا مداخله را توضیح می‌دهد و برای مشاهده‌ی رابطه، ثبت تجربه‌ها و بررسی برداشت‌های جایگزین تمرین‌هایی پیشنهاد می‌کند. این تمرین‌ها بر دیدن الگو پیش از تغییر فوری رفتار تکیه دارند.

خلاصه کتاب شکستن چرخه های فکری در رابطه

ایده‌ی مرکزی کتاب شکستن چرخه های فکری در رابطه این است که واکنش هر فرد می‌تواند برداشت منفی شریکش را تقویت کند و چرخه‌ی تعارض را ادامه دهد. شناخت این چرخه از ثبت موقعیت، فکر خودکار، احساس و رفتار آغاز می‌شود. نویسنده سپس بررسی شواهد موافق و مخالف افکار، تشخیص خطاهای شناختی و ساختن برداشت متعادل‌تر را مطرح می‌کند. بازسازی شناختی در این توضیح، مثبت‌اندیشی یا انکار درد نیست؛ هدف، کاهش قطعیت درباره‌ی تفسیر اولیه است. بخش دیگری از محتوا، تفاوت نشخوار فکری و حل مسئله را روشن می‌کند. مسیر پیشنهادی، حرکت از مرور بی‌نتیجه‌ی تعارض به پرسیدن سؤال روشن، شناخت نیازهای عاطفی و انتخاب پاسخ آگاهانه‌تر است.

چرا باید کتاب شکستن چرخه های فکری در رابطه را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب شکستن چرخه های فکری در رابطه را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• تمرین ثبت افکار، ابزار مشخصی برای مشاهده‌ی ارتباط موقعیت، احساس و رفتار فراهم می‌کند.
  • توضیح طرحواره‌ها، پیوند تجربه‌های اولیه و حساسیت‌های عاطفی در رابطه را روشن می‌کند.
  • بحث فرمول‌بندی، شناخت عوامل تداوم تعارض و منابع کمک‌کننده‌ی رابطه را کنار هم قرار می‌دهد.

• زوج‌هایی که می‌خواهند الگوی مشترک پشت اختلاف‌های تکرارشونده‌ی خود را بشناسند.
  • دانشجویان روان‌شناسی و درمانگرانی که به ارزیابی شناختی‌رفتاری روابط زوجی علاقه دارند.
  • خوانندگانی که می‌خواهند نقش باورهای هسته‌ای، دلبستگی و نشخوار فکری را در روابط صمیمی بهتر بفهمند.

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۵ مهر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب شکستن چرخه های فکری در رابطه و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

مشخصات کتاب

نام کتابشکستن چرخه های فکری در رابطه