کتاب ما فقط با مغزمان فکر نمی کنیم، ما با بدنمان هم فکر می کنیم
معرفی کتاب ما فقط با مغزمان فکر نمی کنیم، ما با بدنمان هم فکر می کنیم
کتاب ما فقط با مغزمان فکر نمی کنیم، ما با بدنمان هم فکر می کنیم نوشته ملیحه چاهجو است و انتشارات آیندهپژوه آن را منتشر کرده است. این کتاب از یک پرسش محوری آغاز میشود؛ ذهن دقیقاً کجا تمام میشود و جهان از کجا آغاز میشود؟ نویسنده با تکیه بر پژوهشها و مثالهای متعدد نشان میدهد که تفکر فقط درون جمجمه رخ نمیدهد و بدن، محیط و روابط انسانی هم در شکلگیری فهم، تصمیمگیری و آگاهی سهم دارند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ما فقط با مغزمان فکر نمی کنیم، ما با بدنمان هم فکر می کنیم
کتاب ما فقط با مغزمان فکر نمی کنیم، ما با بدنمان هم فکر می کنیم نوشته ملیحه چاهجو، بر ایدهای متمرکز است که مرز رایج میان ذهن و بدن را جابهجا میکند. نویسنده از همان ابتدا سراغ این پرسش میرود که آیا اندیشیدن فقط کار مغز است یا بخشهای دیگری از تجربهی انسانی هم در آن دخیلاند. متن کتاب با ارجاعهای فراوان به پژوهشهای علوم شناختی، روانشناسی و تجربههای انسانی پیش میرود و میکوشد نشان دهد که بدن فقط وسیلهای برای حمل مغز نیست، بلکه در ادراک، تصمیمگیری، فهم عاطفی و حتی شکلگیری آگاهی نقش دارد.
کتاب ما فقط با مغزمان فکر نمی کنیم، ما با بدنمان هم فکر می کنیم در سه فصل تنظیم شده است: فکرکردن با بدن، فکرکردن با محیط پیرامون و فکرکردن با آدمها و روابط. در فصل نخست، بحث بر سر بدنآگاهی، نقش احساسات بدنی در تصمیمگیری، تأثیر حرکت بر حافظه و خلاقیت و نسبت میان تخیل و تجربهی بدنی است. فصل دوم به این میپردازد که فضا، طبیعت، اشیای پیرامون و حتی چیدمان محیط چگونه بر تمرکز، حافظه، اخلاق و کیفیت فکر اثر میگذارند. از خلال این فصلها، کتاب تصویری از ذهن ارائه میدهد که بسته و منزوی نیست، بلکه در تماس مداوم با جهان شکل میگیرد.
ملیحه چاهجو در کتاب ما فقط با مغزمان فکر نمی کنیم، ما با بدنمان هم فکر می کنیم فقط به طرح یک ایدهی نظری بسنده نمیکند و از مثالهای متنوعی برای روشنکردن بحث استفاده میکند؛ از آزمایشهای مشهور علوم شناختی تا نمونههایی از زندگی روزمره، آموزش، کار، هنر و یادگیری. حالوهوای اثر بیشتر تأملی و توضیحی است و در کنار طرح سؤالات فلسفی، مدام به تجربهی زیسته برمیگردد. در مجموع، این کتاب دعوتی است به بازنگری در تعریف هوش، آگاهی و حتی شیوهی بودن انسان در جهان.
خلاصه کتاب ما فقط با مغزمان فکر نمی کنیم، ما با بدنمان هم فکر می کنیم
کتاب ما فقط با مغزمان فکر نمی کنیم، ما با بدنمان هم فکر می کنیم نشان میدهد که تفکر فقط محصول فعالیت مغز نیست و بدن، محیط و ارتباط با دیگران هم در آن سهم دارند. ملیحه چاهجو در بخش نخست با نمونههای پژوهشی توضیح میدهد که بدن گاهی زودتر از ذهن خودآگاه الگوها، خطرها و موقعیتها را تشخیص میدهد. سپس به نقش حرکت، تغذیه، توجه به سیگنالهای بدنی و تخیل بدنمند میرسد. در ادامه، این کتاب توضیح میدهد که طبیعت، اشیای پیرامون، چیدمان فضا و نشانههای هویتی میتوانند حافظه، تمرکز و تصمیمگیری را تغییر دهند. مسیر کلی اثر به این جمعبندی میرسد که ذهن پدیدهای گسترشیافته است و بیرون از جمجمه هم ادامه پیدا میکند.
چرا باید کتاب ما فقط با مغزمان فکر نمی کنیم، ما با بدنمان هم فکر می کنیم را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب ما فقط با مغزمان فکر نمی کنیم، ما با بدنمان هم فکر می کنیم را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب رابطهی ذهن و بدن را با مثالهای پژوهشی و قابلردگیری توضیح میدهد.
- خواننده با مطالعهی آن میتواند نقش سیگنالهای بدنی را در تصمیمگیری و ادراک بهتر بفهمد.
- این اثر نشان میدهد که محیط پیرامون، از طبیعت تا اشیای روزمره، چگونه بر حافظه و تمرکز اثر میگذارد.
- کتاب به بازنگری در تعریف هوش کمک میکند و آن را محدود به توان ذهنی درون جمجمه نمیبیند.
- مطالعهی آن برای کسانی که به پیوند میان آگاهی، احساس، حرکت و یادگیری فکر میکنند، مواد تأملبرانگیزی فراهم میکند.
خواندن کتاب ما فقط با مغزمان فکر نمی کنیم، ما با بدنمان هم فکر می کنیم به این گروهها پیشنهاد میشود:
- خوانندگانی که میخواهند دربارهی نسبت ذهن، بدن و آگاهی شناخت دقیقتری به دست آورند.
- کسانی که به موضوعات علوم شناختی، روانشناسی و فلسفهی ذهن علاقه دارند.
- مخاطبانی که میخواهند تأثیر محیط، طبیعت و فضا را بر کیفیت فکر و تمرکز بهتر بفهمند.
- افرادی که درگیر یادگیری، آموزش یا کار فکری هستند و میخواهند نقش حرکت و بدن را در این فرایند جدیتر ببینند.
- خوانندگانی که به سؤالاتی از جنس هوش، ادراک، احساس و تصمیمگیری علاقهمندند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب ما فقط با مغزمان فکر نمی کنیم، ما با بدنمان هم فکر می کنیم و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | ما فقط با مغزمان فکر نمی کنیم، ما با بدنمان هم فکر می کنیم |
| موضوع | موفقیت و خودیاری، روانشناسی عمومی |