سلسله مباحث «تمدنزایی شیعه»، حاصل پاسخ به سؤالاتی است که حدود سهسال متمادی و طی نُه جلسه توسط عدهای از طلاب و دانشجویانی که مایل بودند در رابطه با موضوع تمدن اسلامی تحقیق کنند خدمت استاد طاهرزاده مطرح شده و پس از پیادهشدن جوابها از نوار و تکمیل و تصحیح مطالب توسط استاد خدمت عزیزان ارائه میشود.
همچنانکه ملاحظه میفرمایید در جوابهای استاد بنا بر این است که دریچههای دقیق و عمیقی از فرهنگ مدرنیته از یکطرف و تمدن اسلامی از طرف دیگر در مقابل سؤالکنندگان گشوده شود که موجب احاطهی نسبتاً کاملی به آن دو بشود. زیرا تا جایگاه هستیشناسی فرهنگ مدرنیته درست روشن نشود انسانها متوجه نیستند در ظلماتی قرار دارند که راه بهجایی نمیبرند و از آن طرف اگر ذهنها قانع نشود که خداوند برای زندگی زمینی بشر راهکاری ارائه داده که تمام ابعاد او شکوفا میشود، نمیتواند عزم عبور از فرهنگ مدرنیته را در خود پدید آورد.
لازم به ذکر است که این مباحث در عین آنکه میتواند جنبهی مستقلی داشته باشد، نسبت به مباحث کتابهای «گزینش تکنولوژی از دریچهی بینش توحیدی» و «علل تزلزل غرب» و «فرهنگ مدرنیته و توهّم» جنبهی تکمیلی دارد و جوابگوی سؤالاتی است که با مطالعهی کتابهای مذکور پیش میآید.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب تمدن زایی شیعه و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
این کتاب مثل سایر کتب استاد عالی هست. توصیه میکنم حتماً نرم افزار حیات طیبه رو نصب کنید چون کتاب ها به صورت موضوعی تفکیک و دسته بندی کرده و بصورت سیر مطالعاتی می تونید استفاده کنید و واقعاً کاربردی...بیشتر
مشكل بزرگ این است كه بعضی میپندارند میشود نظام دلخواه خود را با توصیه و یا تَحَكُّم به وجود آورد، بدون آنكه عالَم آن جامعه تغییر كند.
Haj Sajjad
همانطور كه وقتی بدن از روح جدا شد، مضمحل و بیآینده میگردد، فرد و خانواده و جامعه اگر ولایت حضرت اَحدی را رها كرد، پوچ و بیآینده میشود
markoqolu
۵- اگر با نظر به تمدن اسلامی، راه برگشت به نگاهی که عالم و آدم را در منظر الهی مینگرد و تعریف میکند، ظاهر نشود باید بدانیم که زمان زیادی نمیگذرد که دیگر چیزی به نام تفکر اصیل اسلامی نخواهیم داشت و بهکلی از کیستی اسلامی خود و چیستی آیات الهی جاهل میمانیم و در عین انجام عبادات دینی، از عالم دینی بیرون میافتیم
MS
که اگر تمام حرفهایی را كه پیغمبران میزنند كانت بگوید، نتیجه حاصل نمیشود، چون جنبهی قداست قوانین كه بُعد اطاعت از معبود را تغذیه میكند در آنها نیست. به همین جهت هم حرفهای كانت با اینكه از جهات بسیاری ارزشمند بود ولی نتوانست اروپا را ادارهكند.
Haj Sajjad
اضمحلال یک تمدن وقتی تحقق مییابد که «وحدت غیبیه بر كثرتها حكومت نكند»
هر اندازه اَحد بر كثرت اِعمال ولایت كند، كثرت به حیات نزدیك میشود
mohammadh_3
بحرانهای امروزِ جهان غرب آثار همان گرایشهای افراطی است و چون اساس این تمدن بر مبنای جوابگوئی به میلهای افراطی است هرگز نمیتواند خود را از بحران نجات دهد بلکه با هر برنامهای به بحرانی عمیقتر فرو میرود تا به هلاکت کامل برسد و اساساً نظر به ارضاء نفس امّاره، انسان و جامعه را سطحینگر و اکنونزده میکند و در نتیجه نمیتواند به عمق هلاکتی که او را تهدید میکند فکر کند. ریشهی همهی آن بحرانها و این هلاکتها را باید در روحیهی سکولاری دانست که بر مناسبات فردی و اجتماعی جامعه حاکم میشود، در حالیکه شریعت و معنویت، کنترلکنندهی میلهای افراطی انسانها است، چه در امور فردی و چه در امور اجتماعی.
mohammadh_3
حقیقت انقلاب اسلامی توحید است و هر جریانی مقابل توحید ایستادگی کند نفی میشود.
👌
بی نظیر!