اشتراک یکسالهٔ بینهایت با اسنپپی؛ ۴ قسط ۷۸ هزار تومانی + ۵۰ هزار تومان تخفیف با کد PAYCZMG5

کتاب سال های جوانی ام
زندگی پرفراز و نشیب یک پیانیست نابغه
معرفی کتاب سال های جوانی ام
کتاب سال های جوانی ام نوشته آرتور روبینشتاین و ترجمه روحانگیز شریفیان، روایتی از سالهای شکلگیری یک نوازنده است؛ از کودکی در لودز و کشف زودهنگام استعداد موسیقی تا آموزش، مهاجرت، فقر، داغ فقدان و روبهرو شدن با فضای فرهنگی اروپا. این کتاب را انتشارات مروارید منتشر کرده است. آنچه این اثر را متمایز میکند فقط شرح تمرین و اجرا نیست، بلکه پیوندی است که میان حافظه، خانواده، تاریخ و موسیقی برقرار میشود؛ جایی که یک کودک با شنیدن صداهای شهر، جهان را به زبان نغمه میفهمد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب سال های جوانی ام
کتاب سال های جوانی ام نوشته آرتور روبینشتاین، زندگینامهای است که سالهای آغازین عمر او را از زاویهی حافظه و تجربههای شخصی بازسازی میکند. متن از خانه و خانواده شروع میشود؛ از شهری صنعتی در لهستانِ زیر سلطه، از مناسبات خانوادگی، از نخستین برخورد با پیانو و از کشف استعدادی که خیلی زود اطرافیان را متوجه خود میکند. در این میان، موسیقی فقط یک مهارت نیست؛ راهی است برای فهمیدن جهان. صداهای کارخانه، آواز دورهگردها، اجرای اپرا، تمرینهای سخت و شنیدن آثار آهنگسازان بزرگ، همگی در شکلگیری ذهن او نقش دارند. نویسنده در کنار این مسیر، از غمهای کودکی، مرگ نزدیکان، بحران مالی خانواده و جابهجاییهای پیاپی هم نوشته است؛ رخدادهایی که رشد هنری او را از زندگی روزمره جدا نمیکنند.
کتاب سال های جوانی ام فقط شرح پیشرفت یک نابغهی موسیقی نیست، بلکه تصویری از فضای اجتماعی و فرهنگی زمانه هم به دست میدهد. روبینشتاین از لودز، ورشو و برلین چهرههایی زنده میسازد؛ شهرهایی که هرکدام با زبان، سیاست، آموزش و هنر، بخشی از شخصیت او را شکل میدهند. در بخشهای آغازین، حضور معلمان مختلف، داوری استادان مشهور، سختگیریهای آموزشی و تفاوت نگاهها به هنر، مسیر پرپیچوخم تربیت یک نوازنده را نشان میدهد. در کنار اینها، متن سرشار از چهرههای خانوادگی و هنری است؛ از پدر و مادر تا خالهها، استادان و موسیقیدانانی که هرکدام اثری بر او گذاشتهاند. لحن اثر صریح و خاطرهمحور است و نویسنده با جزئیات فراوان، هم از شور کشف موسیقی میگوید و هم از تردید، سرخوردگی، دلتنگی و اشتیاقی که در سالهای نوجوانی همراهش بوده است.
خلاصه کتاب سال های جوانی ام
آرتور روبینشتاین در این اثر از کودکی خود در لودز آغاز میکند؛ جایی که خیلی زود شیفتگیاش به صدا و پیانو آشکار میشود. خانواده استعداد او را جدی میگیرند و مسیر آموزش موسیقیاش با دیدار استادان، سفر به ورشو و سپس رفتن به برلین شکل تازهای پیدا میکند. در کنار این روند، زندگی او با فقدان، بیماری، فشارهای خانوادگی، ورشکستگی پدر و آشوبهای سیاسی زمانه گره میخورد. متن نشان میدهد که رشد هنری او فقط حاصل تمرین و آموزش نیست، بلکه از دل تجربههای تلخ و شیرین، برخورد با آدمهای گوناگون و زیستن در میان چند فرهنگ بهوجود میآید.
چرا باید کتاب سال های جوانی ام را بخوانیم؟
- این کتاب مسیر شکلگیری استعداد موسیقایی آرتور روبینشتاین را از کودکی تا آغاز آموزش جدی دنبال میکند.
- متن نشان میدهد موسیقی در زندگی نویسنده چگونه با خانواده، شهر، خاطره و تاریخ پیوند خورده است.
- خواننده با فضای فرهنگی لودز، ورشو و برلین و نقش آنها در پرورش یک نوازنده آشنا میشود.
- کتاب تصویری دقیق از رابطهی هنرجو با معلمان، تمرین، سختگیری و کشف تدریجی مسیر هنری ارائه میدهد.
- اثر فقط بر موفقیت تکیه ندارد و از فقدان، تردید، شکست و فشارهای بیرونی هم حرف میزند.
- خواندن این کتاب برای علاقهمندان به زندگی موسیقیدانها مناسب است، زیرا نمونهای روشن از رشد هنری در دل تجربههای شخصی و اجتماعی ارائه میدهد.
خواندن این کتاب به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به موسیقی کلاسیک که میخواهند سالهای آغازین زندگی یک پیانیست برجسته را بشناسند.
- خوانندگانی که به خاطرات هنرمندان و مسیر شکلگیری استعداد هنری علاقه دارند.
- کسانی که میخواهند رابطۀ میان زندگی شخصی، آموزش و فضای اجتماعی را در سرگذشت یک موسیقیدان ببینند.
- مخاطبانی که از روایتهای مبتنی بر کودکی، مهاجرت، فقدان و رشد تدریجی لذت میبرند.
- هنرجویان موسیقی که میخواهند با تجربههای آغازین آموزش، تمرین و داوری استادان آشنا شوند.
بخشی از کتاب سال های جوانی ام
«من هیچگاه دفتر خاطرات نداشتم. اگر هم میداشتم، حتماً مانند باقی داراییهایم در دوران جنگ جهانی دوم گموگور میشد. اما خوشبختانه از یک حافظۀ استثنایی و عجیبوغریب برخوردارم که میتوانم تمام زندگیام، تقریباً روزبهروز آن را به یاد بیاورم. این چند کلمه بهمنزلۀ عذرخواهی و اعترافی به خوانندگانم است، برای تلاشی ساده اما واقعی، برای اشتباهها و کوششها، همچنین زیبایی و شادی معجزهآسای دوران جوانیام.
من زندگیام را مدیون خالهسالومهام هستم. بهعنوان هفتمین فرزند پدر و مادرم، هشت سال پس از تولد آخرین فرزندشان به دنیا آمدم، فرزندی صددرصد ناخواسته. اگر محبت و پافشاری صمیمانۀ خالهام سالومه مایر نبود، آمدنم به این وادی رنج و تلاش، حتماً ناکام میماند.
اولین ذهنیتهای موسیقاییام، با صداهای جیغمانند محزون و سوزناک سوت کارخانهها شکل گرفت. صدای صدها سوت، کارگران را ساعت شش صبح که شهر هنوز در خواب و هوا تاریک بود، بیدار میکرد. چیزی نگذشت که با موسیقی دلنشینتری آشنا شدم، آن هم وقتی که کولیها به حیاطمان میآمدند و همراه با میمونی که او را لباس پوشانده بودند و مردی که با نواختن چند ساز ارکسترشان بود، میخواندند و میرقصیدند.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب سال های جوانی ام و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | سال های جوانی ام |
| عنوان دیگر | زندگی پرفراز و نشیب یک پیانیست نابغه |