معرفی و دانلود کتاب در جست و جوی خویشتن واقعی + خلاصه رایگان

نوع کتاببدون نظر
انتشارات:
نشر اسبار

معرفی کتاب در جست و جوی خویشتن واقعی

کتاب در جست و جوی خویشتن واقعی نوشته جیمز مسترسون و ترجمه فاطمه حسینی غفاری است و نشر اسبار آن را منتشر کرده است. این کتاب به مسئله‌ای می‌پردازد که در بسیاری از روابط، انتخاب‌ها و بحران‌های درونی دیده می‌شود: فاصله‌گرفتن از خویشتن واقعی و پناه‌بردن به الگوهای خودتخریب‌گر. نویسنده با تکیه‌بر تجربه‌های بالینی و توضیح روند شکل‌گیری خویشتن در کودکی، نشان می‌دهد چگونه ترس از رهاشدگی، احساس بی‌ارزشی و ناتوانی در صمیمیت می‌توانند زندگی را از معنا تهی کنند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب در جست و جوی خویشتن واقعی

کتاب در جست و جوی خویشتن واقعی نوشته جیمز مسترسون به بررسی نسبت میان خویشتن واقعی، خویشتن کاذب و اختلال‌های شخصیتی می‌پردازد. محور اصلی اثر این است که برخی آدم‌ها به‌جای زیستن بر پایه‌ی خواسته‌ها، ظرفیت‌ها و احساسات اصیل خود، به الگوهایی پناه می‌برند که در ظاهر از آن‌ها محافظت می‌کند اما در عمل به تکرار شکست، ناامیدی و احساس پوچی می‌انجامد. نویسنده از همان آغاز توضیح می‌دهد که این وضعیت فقط در نشانه‌های آشکار بیماری خلاصه نمی‌شود، بلکه در عشق، کار، تصمیم‌گیری، عزت‌نفس و حتی شیوه‌ی تجربه‌کردن زندگی حضور دارد.
کتاب در جست و جوی خویشتن واقعی فقط به تعریف مفاهیم بسنده نمی‌کند و با نمونه‌های متعدد از زندگی مراجعان، تصویری روشن از کارکرد خویشتن کاذب به دست می‌دهد. در فصل نخست با عنوان خویشتن کاذب: خراب‌کار درونی، شخصیت‌هایی دیده می‌شوند که هرکدام به شکلی متفاوت درگیر رفتارهای خودتخریب‌گرند؛ یکی در رابطه‌های عاطفی، دیگری در انزوا، پرخوری، تعلل، اعتیاد به کار یا نیاز افراطی به تحسین. این مثال‌ها نشان می‌دهند مشکل فقط ناتوانی در انتخاب درست نیست، بلکه نوعی گسست عمیق از احساسات و خواسته‌های واقعی در کار است.
کتاب در جست و جوی خویشتن واقعی در فصل‌های بعدی به ریشه‌های این گسست برمی‌گردد و شکل‌گیری خویشتن را در سال‌های آغازین زندگی دنبال می‌کند. نویسنده با شرح رابطه‌ی کودک و مراقب، جدایی تدریجی از مادر، نقش پدر و فرایند رشد روانی، توضیح می‌دهد که خویشتن واقعی چگونه پدید می‌آید و در چه نقطه‌ای ممکن است آسیب ببیند. در کنار این بحث، کتاب به تاریخچه‌ی نگاه روان‌کاوانه به مفهوم خویشتن هم پرداخته است و از فروید، یونگ، اریکسون و نظریه‌ی روابط اُبژه برای روشن‌تر شدن بحث استفاده می‌کند. حاصل این مسیر، متنی است که هم به فهم اختلال‌های مرزی و خودشیفتگی کمک می‌کند و هم امکان شناخت دقیق‌تر ترس‌ها، وابستگی‌ها و بن‌بست‌های درونی را فراهم می‌آورد.

خلاصه کتاب در جست و جوی خویشتن واقعی

جیمز مسترسون در این اثر توضیح می‌دهد که خویشتن واقعی در کودکی و در بستر رابطه با مراقبان شکل می‌گیرد و اگر این فرایند دچار وقفه شود، خویشتن کاذب جای آن را می‌گیرد. خویشتن کاذب با وعده‌ی محافظت از فرد در برابر ترس، طردشدگی و احساس بدبودن عمل می‌کند، اما نتیجه‌اش دوری از صمیمیت، ناتوانی در تصمیم‌گیری، رفتارهای خودتخریب‌گر و احساس مداوم بی‌معنایی است.
کتاب با روایت نمونه‌های بالینی و بحث‌های نظری نشان می‌دهد که این الگوها چگونه در عشق، کار، خیال‌پردازی، اعتیاد، پرخوری یا نیاز به تحسین بروز می‌کنند. در ادامه، نویسنده مسیر رشد سالم خویشتن را شرح می‌دهد و نشان می‌دهد روان‌درمانی چگونه می‌تواند به بازسازی این بخش آسیب‌دیده کمک کند.

چرا باید کتاب در جست و جوی خویشتن واقعی را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب در جست و جوی خویشتن واقعی را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• کتاب رابطۀ میان خویشتن واقعی، خویشتن کاذب و اختلال‌های شخصیتی را با مثال‌های مشخص توضیح می‌دهد.
  • خواننده می‌تواند ریشه‌ی برخی الگوهای تکراری مثل ترس از صمیمیت، تعلل، وابستگی یا خودتخریبی را دقیق‌تر درک کند.
  • اثر نشان می‌دهد عزت‌نفس پایین فقط یک احساس گذرا نیست و می‌تواند به شیوه‌ی انتخاب، کار و رابطه شکل بدهد.
  • بحث رشد کودک و رابطۀ او با مراقبان، مسیر شکل‌گیری هویت را به‌صورت جزئی‌تر روشن می‌کند.
  • نمونه‌های بالینی کتاب کمک می‌کنند مفاهیم نظری از حالت انتزاعی خارج شوند و در موقعیت‌های واقعی دیده شوند.
  • کتاب تصویری روشن از این موضوع به دست می‌دهد که روان‌درمانی در برابر این الگوها چه نقشی می‌تواند داشته باشد.

خواندن کتاب در جست و جوی خویشتن واقعی به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• خوانندگانی که می‌خواهند درباره‌ی خویشتن کاذب، احساس بی‌ارزشی و رفتارهای خودتخریب‌گر شناخت بیشتری به دست آورند.
  • علاقه‌مندان به مباحث روان‌کاوی و رشد روانی که می‌خواهند شکل‌گیری هویت را از سال‌های آغازین زندگی دنبال کنند.
  • کسانی که با مسئله‌هایی مثل ترس از رهاشدگی، دشواری در صمیمیت یا ناتوانی در تصمیم‌گیری درگیرند.
  • دانشجویان و پژوهشگران حوزه‌های روان‌شناسی و مشاوره که به اختلال‌های مرزی و خودشیفتگی علاقه دارند.
  • مخاطبانی که می‌خواهند رابطۀ میان تجربه‌های کودکی و الگوهای رفتاری بزرگسالی را بهتر بفهمند.

بخشی از کتاب در جست و جوی خویشتن واقعی

«بسیاری از مردم در کلافی از رفتار خود تخریبی گرفتار می‌شوند و قادر نیستند ببینند یا درک کنند که چگونه خودشان آن گره را ایجاد کرده‌اند. هرکدام بر این باورند که مشکلات آن‌ها در جایی خارج از کنترل آن‌ها قرار دارد که آن‌ها را احاطه کرده است، فراتر از آن‌هاست و در شرایط بیرونی ریشه دارد. آن‌ها همچنین بر این باورند که راه‌حل‌های مشکلاتشان هم خارج از کنترل آن‌ها است. برای مثال، مرد مناسب، زن کامل، رئیس قدرشناس‌تر، کار جالب‌تر، رژیم غذایی مناسب.
ناتوانی در انتخاب راه زندگی، ناتوانی در گرفتن تصمیم نهایی یا انتخاب شغل می‌تواند به شکل هولناکی از رفتار خود تخریبی بدل شود. به تعویق انداختن تصمیمات یا دودلی و تردید برای اجتناب از اقدام عملی می‌تواند هرگونه رضایت و شادی دائمی را از زندگی سلب کند. ذهن انسان می‌تواند مخزن بی‌پایانی از توجیهات شخصی و دلایل مناسبی باشد که دلیل واقعی هر چیزی را پنهان کند. زمان آن نرسیده نیست، هنوز برای آن آمادگی ندارم، نیاز به اطلاعات بیشتری دارم، قبل از برداشتن چنین گام بزرگی، نیاز به تجربۀ بیشتری دارم، هنوز خیلی جوان هستم، این کارها از من گذشته است. فهرست این دلیل‌تراشی‌ها تمامی ندارد.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۳۰ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب در جست و جوی خویشتن واقعی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابدر جست و جوی خویشتن واقعی
عنوان دیگرنقاب زدایی از اختلالات شخصیتی زمانه ما
موضوعموفقیت و خودیاری، روان‌شناسی عمومی
نویسندهجیمز مسترسون
مترجمفاطمه حسینی غفاری
انتشاراتنشر اسبار
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۱/۰۱/۰۱
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.