کتاب دنیای من
معرفی کتاب دنیای من
کتاب دنیای من نوشته فرشاد هوشمند کورانی (میری) است و نشر ایلک آی آن را منتشر کرده است. این اثر روایت زندگی هیوا، پسرکی ۱۲ ساله، را دنبال میکند؛ کودکی که در خانهای کمنور و کوچهای باریک، جهان را نه فقط با چشم، بلکه با دقتی کمسابقه در صداها، نورها و سکوتها میبیند. متن کتاب از دل جزئیات روزمره، شکلگرفتن نگاهی هنری را نشان میدهد؛ نگاهی که بهتدریج به سینما، قاب و ثبت لحظهها گره میخورد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب دنیای من
کتاب دنیای من نوشته فرشاد هوشمند کورانی (میری) داستانی است درباره شکلگرفتن یک نگاه. محور اصلی اثر، زندگی هیواست؛ پسری ۱۲ ساله که در فضای ساده و کمامکانات خانه و محلهاش، بهجای دنبالکردن حادثههای بزرگ، مجذوب چیزهایی میشود که معمولاً نادیده میمانند: بخار روی شیشه، صدای چرخخیاطی، نور روی دیوار، بوی نفت، خشخش برگها و حرکت آرام سایهها. آنچه در این روایت اهمیت پیدا میکند، نه فقط رشد یک کودک، بلکه تولد نوعی حساسیت به جهان اطراف است؛ حساسیتی که کمکم به فهم قاب، تصویر، صدا و معنای ثبتکردن میرسد.
کتاب دنیای من در فصلهایی با عنوانهایی مثل سکوت نخستین نگاه، شعلههای خاموش در قاب ذهن، ضربان خاموش، پلانهایی که زخم را مینوازند، صدای بیصدا در میان سایهها، برشهایی که داستان را میرقصانند، آینههای ترکخورده و آغازی که هیچگاه پایان نمییابد پیش میرود. این عنوانها نشان میدهند که مسیر کتاب فقط روایت چند اتفاق پیدرپی نیست، بلکه دنبالکردن دگرگونی درونی هیواست؛ از تماشای سادهی کوچه و خانه تا نزدیکشدن به دوربین، صدا، تدوین و درک سینما بهعنوان شیوهای برای دیدن زندگی. متن اثر بارها به این ایده برمیگردد که هر لحظهی کوچک، اگر دیده شود، میتواند معنا پیدا کند.
کتاب دنیای من حالوهوایی آرام، تصویری و تأملبرانگیز دارد. نویسنده بهجای تکیه بر کشمکشهای بیرونی، از جزئیات محیط و تجربههای حسی برای ساختن فضای اثر استفاده کرده است. در این روایت، فقر، سکوت، خانواده، خاطره، فقدان و رؤیای ساختن، کنار هم قرار میگیرند و از دل آنها شخصیتی شکل میگیرد که میخواهد جهان را از نو قاب بگیرد. تجربهی خواندن این کتاب بیشتر از آنکه بر تعلیق تکیه داشته باشد، بر مکث، مشاهده و همراهشدن با رشد ذهنی و احساسی شخصیت اصلی استوار است.
خلاصه داستان دنیای من
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
هیوا، پسرکی ۱۲ ساله، در خانهای ساده و محلهای کمنور زندگی میکند و از همان سالهای کودکی به چیزهایی دل میبندد که دیگران معمولاً از کنارشان میگذرند؛ نور روی دیوار، صدای کوچه، حرکت سایهها و خاطرههایی که ممکن است محو شوند. او بهتدریج میفهمد که این میل به دیدن و ثبتکردن، فقط یک عادت نیست، بلکه بخشی از هویت اوست. مسیر داستان از تماشای خاموش جهان آغاز میشود و کمکم به آشنایی با دوربین، صدا، قاب و برش میرسد. دغدغهی اصلی اثر، شکلگیری نگاهی است که میخواهد لحظههای کوچک و زخمهای پنهان زندگی را از فراموشی نجات دهد.
چرا باید کتاب دنیای من را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب دنیای من را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب شکلگرفتن نگاه هنری را از دل زندگی روزمره و جزئیات ساده نشان میدهد.
- خواننده با مسیری روبهرو میشود که در آن دیدن، شنیدن و فهم سکوت به بخش مهمی از رشد شخصیت اصلی تبدیل میشود.
- اثر، رابطهی میان خاطره، فقر، خانواده و میل به ثبتکردن جهان را بهصورت ملموس پیش میبرد.
- فصلهای کتاب، حرکت هیوا از مشاهدهی خاموش تا نزدیکشدن به دوربین، صدا و تدوین را دنبال میکنند.
- این کتاب برای کسانی مناسب است که به پیوند ادبیات و جهان سینما در سطح تصویر، قاب و حسوحال توجه دارند.
خواندن کتاب دنیای من به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به داستانهایی که بر رشد درونی شخصیت و تغییر نگاه او به جهان تمرکز دارند.
- خوانندگانی که به فضاهای آرام، جزئیات محیطی و روایتهای مبتنی بر مشاهده علاقه دارند.
- کسانی که میخواهند ردّ تصویر، صدا و سکوت را در یک داستان دنبال کنند.
- علاقهمندان به آثاری که تجربهی کودکی، خاطره و رؤیای ساختن را کنار هم میآورند.
- مخاطبانی که از داستانهای شخصیتمحور با حالوهوای تأملی لذت میبرند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب دنیای من و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | دنیای من |
| موضوع | رمان، داستان ایرانی |