کتاب سقوط مرگبار (کتاب چهارم؛ بخش دوم)
خاکستر سفید
معرفی کتاب سقوط مرگبار (کتاب چهارم؛ بخش دوم)
کتاب سقوط مرگبار (کتاب چهارم؛ بخش دوم) نوشته معین فرد، ادامهای از مجموعهی خاکستر سفید است که نشر فرهنگی فرد آن را منتشر کرده است. این بخش از داستان، شخصیتها را به دل تونلهای مترو، میان جهشیافتهها، تعقیبهای نفسگیر و رازهایی میبرد که به گذشته، ارتش کرومها و هویت کلانتر گره خوردهاند. ماجرا از ربودهشدن سامیرانا آغاز میشود، اما خیلی زود مسیر روایت به شبکهای از تهدیدها، اتحادهای موقت و پرسشهای بزرگتر کشیده میشود. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب سقوط مرگبار (کتاب چهارم؛ بخش دوم)
کتاب سقوط مرگبار (کتاب چهارم؛ بخش دوم) نوشته معین فرد، روایتی پرتنش در فضایی ویران، صنعتی و پرخطر است؛ جایی که تونلهای مترو فقط مسیر عبور نیستند، بلکه به قلمرویی ناشناخته و مرگبار تبدیل شدهاند. داستان در ادامهی رخدادهای پیشین مجموعه، گروهی از شخصیتها را دنبال میکند که همزمان باید با جهشیافتهها، کمبود امنیت، بیاعتمادی و رازهای بهجایمانده از گذشته دستوپنجه نرم کنند. در مرکز این بخش، زایراس قرار دارد؛ شخصیتی که ربودهشدن سامیرانا او را وارد موقعیتی میکند که در آن تصمیمگیری، صبر و شناخت دشمن بهاندازهی قدرت اهمیت پیدا میکند.
این کتاب فقط بر تعقیب و گریز تکیه ندارد. لایهای پررنگ از ابهام و کشف هم در آن دیده میشود. موجودی چندپاره و هولناک که سامیرانا را با خود برده، گذشتهی ارتش کرومها، نام کرادن و اشارههای پیدرپی به کلانتر، فضای داستان را از یک نبرد صرف فراتر میبرند. در کنار اینها، ورود شخصیتی مثل تونلرو یا همان چشمزخم، مسیر روایت را بهسوی معامله، فریب، بقا و شناخت قواعد پنهان مترو میبرد. این بخش از داستان مدام میان دو فشار حرکت میکند: از یکسو خطر فوری جهشیافتهها و گشتیها و از سوی دیگر سؤالهایی که دربارهی هویت، حافظه، کنترل و گذشتهی شخصیت اصلی شکل میگیرند.
کتاب سقوط مرگبار (کتاب چهارم؛ بخش دوم) از نظر حالوهوا، تیره، فشرده و ناآرام است. گفتوگوها کوتاه و پرتنشاند و بیشتر از آنکه برای توضیحدادن باشند، برای سنجیدن اعتماد، ترس و نیت آدمها بهکار میآیند. روایت مدام حس محاصره را حفظ میکند؛ چه در واگن مترو، چه در تونلهای پرپیچوخم و چه در لحظههایی که شخصیتها ناچارند میان چند خطر، یکی را انتخاب کنند. در همین مسیر، داستان بهتدریج نشانههایی از درگیریهای بزرگتر و نیروهایی نشان میدهد که فقط به یک آدمربایی یا یک فرار محدود نمیشوند.
خلاصه داستان سقوط مرگبار (کتاب چهارم؛ بخش دوم)
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
پس از ربودهشدن سامیرانا، زایراس بههمراه نیک و سانشر در واگنی گرفتار میشوند و ناچارند در دل تونلهای مترو منتظر فرصتی برای حرکت بمانند. آنها در همین فاصله درمییابند که رباینده موجودی عادی نیست و ماجرا به گذشتهی ارتش کرومها و شخصی به نام کرادن مربوط میشود. کمی بعد، مردی یکچشم و مرموز وارد داستان میشود؛ کسی که راه تونلها را بلد است، اما از همان ابتدا نمیتوان به او اعتماد کرد. همراهی اجباری با این تونلرو، گروه را وارد مسیر تازهای از تعقیب، درگیری، فریب و فرار میکند؛ مسیری که هم به محمولهای ناشناس گره خورده است و هم به رازهایی دربارهی کلانتر و هویت زایراس.
چرا باید کتاب سقوط مرگبار (کتاب چهارم؛ بخش دوم) را بخوانیم؟
دلایل خواندن سقوط مرگبار (کتاب چهارم؛ بخش دوم) را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب فضای مترو و تونلهای زیرزمینی را به یکی از مهمترین عناصر تعلیق و خطر تبدیل میکند.
- روایت، فقط بر نبرد تکیه ندارد و همزمان راز ارتش کرومها، کرادن و کلانتر را پیش میبرد.
- خواننده با گروهی از شخصیتها روبهرو میشود که در شرایط فشار، مدام باید میان اعتماد و بدگمانی انتخاب کنند.
- حضور تونلرو و گشتیها، قواعد تازهای از بقا را وارد داستان میکند و دامنهی جهان اثر را گستردهتر نشان میدهد.
- این بخش برای دنبالکردن سرنخهای مربوط به گذشتهی زایراس و پیوند آن با رخدادهای اکنون اهمیت دارد.
- صحنههای تعقیب، محاصره و فرار، ریتم داستان را تند نگه میدارند و وقفهی کمی به شخصیتها میدهند.
خواندن سقوط مرگبار (کتاب چهارم؛ بخش دوم) به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به داستانهای آخرالزمانی و جهانهای ویران با فضاهای صنعتی و بسته.
- خوانندگانی که از روایتهای پرتعلیق با تعقیب، فرار و درگیریهای پیاپی لذت میبرند.
- کسانی که میخواهند رازهای مربوط به کرومها، کلانتر و گذشتهی شخصیت اصلی را دنبال کنند.
- مخاطبانی که به شخصیتهای خاکستری و اتحادهای موقت در موقعیتهای بحرانی علاقه دارند.
- دنبالکنندگان مجموعهی خاکستر سفید که میخواهند مسیر داستان را در بخشهای بعدی دقیقتر پی بگیرند.
بخشی از کتاب سقوط مرگبار (کتاب چهارم؛ بخش دوم)
«ناگهان چندین غرش همزمان از بیرون مثل زنگخطری توجهم را جلب میکند. با قرار دادن انگشتم جلوی بینیام، همه را به سکوت وادار میکنم. ابروهای درهمگرهخوردهٔ آندو ثابت میکند اشتباه نشنیدم. از اعماق تونلها دستهای از جهشیافتهها درحال نزدیک شدن به ما هستند. میگویم: شما هم میشنوین؟
نیک دست از بازی کردن با مفتول برمیدارد، آن را بین دندانهایش زندانی میکند. حساسیت گوشهایم را بیشتر میکنم. از میان صداهای چهاردستوپا، دو صدای پای متناوب مرا هشیار میسازد. آیا انسانی درحال فرار از دست تعدادی جهشیافته است؟ از نگاه جدی دیگران فرضیهام تأیید میشود.
دوباره با قرار دادن انگشتم بر سکوت تأکید میکنم. از سانشر میخواهم آماده باشد. نیک فوراً و بیصدا تفنگش را برمیدارد و در را هدف میگیرد. همانطور که انتظار دارم، صدای پا بهسمت ما نزدیک میشود. با فرمانم، دستم بهآرامی به شمشیر تبدیل میشود. همگی درحالیکه دندانهایمان را روی هم فشار میدهیم، تصوری از بیرون در ذهنمان میسازیم. زمزمهوار میگویم: باید نجاتش بدیم.
هردو با تکان سر موافقتشان را اعلام میکنند. صدای پا گاهی برای پشتسر گذاشتن موانع میجهد، ویراژ میدهد و گاهی ترمز میگیرد. سانشر دستش را بهسمت کُلُون در دراز میکند.
ناگهان با نزدیک شدن پا به کنار واگن، صدای ترمز کشیدنش ما را شوکه میکند. واگن ما را انتخاب کردهاست؟ لگد محکمی به در کوبیده میشود. صاحب صدا میگوید: این لعنتی چرا قفله؟»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب سقوط مرگبار (کتاب چهارم؛ بخش دوم) و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | سقوط مرگبار (کتاب چهارم؛ بخش دوم) |
| عنوان دیگر | خاکستر سفید |